Nechce mi přijmout tekutiny

213
21.2.13 19:11

Nechce mi přijmout tekutiny-SOS

Holky prosím o radu,
mám sedmiměsíční miminko, přikrmuju maso-zelenina, kaše, přesnídávka ale nemůžu do malého dostat tekutiny.Je sice na UM ale prostě nic jiného nechce. Mohla bych si hned otevřít obchod s čaji kolik jich mám, zkouším trpělivě flašku, pítko, už i klasický hrneček ze zoufalství. Na radu doktorky zkouším podávat stříkačkou-okamžitě plive nebo blinká. Mám za sebou už i přislazování glukopurem, čistou převařenou kojenecou vodu, vývar z jablíček…nevezme si nic máme díky tomu opravdu extrémně tuhou stolici. Doktorka podle mě už neví co s ním a tak se ptám tady-nestalo se to někomu? Nyní mám mimi nemocné a potřebuju aby pil… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka1
21.2.13 19:12

Co polevky?

• Citovat
  • Upravit
31594
21.2.13 19:14

Nápoje z dm babylove nebo z rossmana babydream, mají hafo příchutí, u nás se aspoň trochu osvědčila příchuť hruška-meduňka, případně fenykl-jablko.
Problém s tvrdou stolicí též a rozpil se až v cca 15m, kdy mu najednou nedělá problém vypít 300ml vody se šťávou na jeden zátah a hned si běžet pro další, rozpil se paradoxně až po létě, když nebylo vedro :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65352
21.2.13 19:15

A lžičkou mezi jídlem? Jedna lžíce voda a jedna jídlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
21.2.13 19:23

Ovocnou stavu, me dcera nic jineho pit nechtela, nesmelo to byt ani redeny, nevim kdo v cr je vsechno dela, levne to neni, casem bych presla na dzus…urcite babylove jablicko.

vody, caje, trochu redene stavy s tim me posilala k brdickom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
21.2.13 19:24

@Belll kámošce tak její dr poradila, že má všechny jídla ředit vodou. Takže třeba přesnídávku mu dávala hodně tekutou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
21.2.13 20:02

Jestli pije dobře mlíko, co ho dělat i k pití, ale řidší? Samozřejmě pořád nabízet a zkoušet jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
21.2.13 20:05

My jsme na tom podobně, malý má teda 11měsíců, je to dva dny, kdy mi začal trochu pít z flašky. Jinak ještě kojím,3krát denně a v noci a myslím, že mu to asi stačilo. Přičítalo jsem to tomu, že kojím a dudlík z flašky mu nejde do pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
21.2.13 20:07

U nás to bylo stejné, nic nechtěla. I teď je to bída, dnes vypila 100ml vody+2 kojení. V po jsme i byly u dr. a říkala, že hydratace je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
21.2.13 20:21

A zkousela jsi mu davat napit ze sveho vlastniho hrnku? Na maleho to zabiralo a stale zabira, chce pit jen to, co mama, tata, babi… Dost jsme ze zacatku vycintali, ale aspon neco tak vypil.
Ze zacatku to ale stejne nebyla zadna slava, takze jsem mu davala i hodne redene UM (o tretinu vic vody nez podle navodu - vypil mi pak takhle naredeneho UM pres litr denne).
A na obyc vodu se chytil az kdyz jsem mu vzala dudlik - byl na nem uz zavisly a aby mohl usnout, tak zacal sosat vodu z lahve o 106.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
21.2.13 20:46

@Belll mám stejný problém s oběma za sebou. Nechtěli nic a z ničeho. Ředila jsem svačinky, příkrmy, na tuhou stolici jsem přidávala do jídla povařené švestky a dávala lžičku laktulózy. Stolici jsme vybavovali násilím. :( Bylo to šílené.
Když byli nemocní, rvali jsme to do nich dávkovačem od Nurofenu a já si zapisovala každý mililitr, co vypili. :zed: Pavlínka prodělala v kojeneckém období opakované záněty ledvin a David měl loni v tuto dobu spálu. Prostě šílené a nějak jsme to zvládli a kupodivu byli zavodnění dobře. A že jsme se u toho zpotili. :mrgreen:
Dcera už je velká a syn se na konci léta rozpil. Kakání se upravilo po pár týdnech a já věřím, že se to upraví u vás taky.
:hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
21.2.13 20:59

Měla jsem ten samý problém s malou, taky nechtěla nic pít :?
Prostě mu nalej vodu do jídla ;) Nebo mu udělej místo čaje ošizený UM. Taky jsem to dělávala, hlavně v létě, kdy jsem se fakt bála dehydratace. Časem se to zlepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
21.2.13 21:28

My v nemocici podávali stříkačkou z nurofenu, fakt u super věcička :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
22.2.13 12:14

Lzickuju po masozelenine, z flasky ani hrnicku to nevezme. Jo a jak tu uz nekdo psal, oblibena je hruska-medunka. Koupila jsem Sunarek http://obchod.detskavyziva.cz/shop/detail.php?… a do tech 50ml co vypije staci jedna mini lzicka a je to sladoucky a dobry. A ta pixla vydrzi urcite par mesicu, ovocnych stavicek bych se nedoplatila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
22.2.13 14:43

Pokud to pije, tak super, ale ten náš tyhle granuláty výhradně plive. Plive i ředěné šťávy, takže jediné, co milostivě pije, je neředěná šťáva. No co, když už je to naše drahé miminko, tak se vším všudy a doslova :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko