Nechce mléčné příkrmy - 9m

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
144
9.2.11 09:21

Nechce mléčné příkrmy

Holky prosím poraďte, malé je 9 měsíců a zkoušela jsem jí dávat jogurt od nestlé( hruškový), ale ten jí vůbec nechutnal, stejně tak bílé, jsou na ní moc kyselé. Můžu jí dát nějaký kvalitní ale ovocný? Jinak je normálně kojená a jiné mléčné příkrmy včetně kaší a UM mi odmítá, tak jsem myslela, že by mohla aspoň ten jogurt :think: . A ještě jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti jestli když jste děťátko odstavily, jestli začalo pít UM nebo jestli s tím byl problém. Malá prostě mléko z lahve nechce ani omylem, je to teprve pár dní co jsem do ní dostala aspoň trochu čajíku :roll: Bojím se aby zároveň s odstavením nepřestala pít mléko, zatím se na to tedy nechystám, ale do budoucna :mrgreen: Díky za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1666
9.2.11 09:45

Co dát do jogurtu ovoce aby to bylo sladší?Klidně přesnídávku.A co kaše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
9.2.11 09:49

Většině dětem chutná bílý jogurt. Nezavrhuj ho, je strašně důležitý ve stravě, zkoušej různé druhy: Holandia, Choceňský, Jihočeský… Ovocné bych nedávala… ale pokud to jinak nepůjde. Jedna poznámka: nedávej ho studený z lednice, ale aby měl pokojovou teplotu, nebo ho ohřej ve vodní lázni. Jo a jogurty k svačince odpoledne, ovoce dopoledne.

S přechodem na UM jsme problém neměli, Nutrilon a lahvičky se savičkami Avent jsou ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
9.2.11 10:09

Ja jsem bily zkousela dost dlouho a dala max par lzicek, MUDra nam pak v 9m doporucila ochucenej (davam ochucene Activie nebo Holandie) a toho sni plnej kelimek, nekdy i vic. Takze bilej je sice lepsi, ale kdyz to jinak nejde, tak bych se toho po 9 mesici veku nebala :wink:
Jinak nam presnidavka do jogurtu nepomohla, musela jsem jeste dosladit Glukopurem, pripadne pridat drcene susenky, no byla to hotova alchymie a stejne toho snedla par lzicek a pak po ovocnem se muze utlouct :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
9.2.11 10:49

Mám 10měs holčiku a je stále plně kojená + sní něco málo. Odpoledne jí dávám bílý jogurt Omla klasik a do toho podušené jablíčko nebo hrušku nebo syrový banán. Ale pokud kojíš, vůbec se nestrachuj o mléčné věci, má bílkovin dost z MM a v přiměřeném množství jejímu organismu :palec: Čajík dávám až poslední dobou, na zapití příkrmu, i když pak ještě dokojím a po spinkání dávám, aby neměla žízeň. Koupila jsem i netekoucí lahvičku s pítkem a nechávám jí to na dece, aby sama pila…zkoušela, zkoušela a teď už se napije i sama. Dětská říkala, že když kojím 8-10 za den, mám jí čaj nabídnout, ale nenutit.

brouczek píše:
Holky prosím poraďte, malé je 9 měsíců a zkoušela jsem jí dávat jogurt od nestlé( hruškový), ale ten jí vůbec nechutnal, stejně tak bílé, jsou na ní moc kyselé. Můžu jí dát nějaký kvalitní ale ovocný? Jinak je normálně kojená a jiné mléčné příkrmy včetně kaší a UM mi odmítá, tak jsem myslela, že by mohla aspoň ten jogurt :think: . A ještě jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti jestli když jste děťátko odstavily, jestli začalo pít UM nebo jestli s tím byl problém. Malá prostě mléko z lahve nechce ani omylem, je to teprve pár dní co jsem do ní dostala aspoň trochu čajíku :roll: Bojím se aby zároveň s odstavením nepřestala pít mléko, zatím se na to tedy nechystám, ale do budoucna :mrgreen: Díky za názory
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
9.2.11 10:55

Ovocné s cukrem či doslazované čímkoli bych určitě nedávala. Dítě hlady dobrovolně nezemře :mrgreen: a rodiče ho zbytečně učí na sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
9.2.11 20:01

Taky asi zalezi jak moc jeste kojis a jak prcek prospiva. To ze dite dobrovolne hlady nezemre je sice pravda, ale treba nase Zuzi je bohuzel pod triprocentnim percentilem pomeru vyska - vaha (proste hubena jak lunt) a kojena neni, takze mi byly i ty ochucene jogurty doporuceny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.2.11 00:14

Ahojik,
můj malý je stejně starý a zrovna tak vše z mléka odmítá. Kaše ani UM do něj ani náhodou nedostanu. Kojím již jen 2× denně. Chytil se na jogurt Holandia (bílý - dávám mu do něj čerstvé ovoce). Zdá se mi, že už mu to kojení také moc nejede, že se brzo odstaví. V noci už nechce. S Mudrou jsem to řešila, bohužel když nechce, nic do něj násilím stejně nenarvu. :nevim: Takových dětí je víc, budu nabízet sýr a ten jogurt, víc pro něj udělat nemůžu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
10.2.11 08:15

Děkuji všem za příspěvky :mrgreen: Já to v současné době nijak zvlášť nehrotím, ale připravuji se na dobu kdy přestanu kojit.Přeci jen nejsem z těch které by chtěly kojit do 3 let :zed: Vzhledem k tomu že stále kojíme dost a dost a v noci i 4×, tak jsem se ještě pořádně nedostala z domu :evil: Obávám se, že mi potom sunar nevezme a když nejí ani další mléčné výrobky, tak aby pak nestrádala :-( myslím, že sýrem to pak nedoženem. Tak jsem ji chtěla na něco naučit. No nic zkusím teda aspoň ten ochucený a uvidíme. O to že by mi ztloustla se nebojím je to taková moje děsně živá žížalka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí