Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, dneska rano se mi poprve stalo, ze nase mala (14 mesicu) odmitla mliko
pritom normalne se po nem muze utlouct
a to same se opakovalo i vecer pred spanim. Nevite, jestli je mozne kdyby rostly zoubky, nechtela by ho? Ryzi si ale s chuti dala. Vadilo by kdyby ho uz nepila vubec, pokud ho nebude zitra opet chtit ![]()
Diky predem za nazory ![]()
Simona
Ahoj, to se zoubky urco souviset muze. Moji male taky rostou zoubky a take se mi stalo ze odmitla neco po cem se den predtim mohla utlouct. Kdyz sem ji to nabidla za par dni zas smakovalo. I kdyby tvoje mala prestala pit mliko uplne tak to nevadi, ale museli byste to nahradit jinymy mlecnymi vyrobky. Mliko-proste vapnik je v tomto veku velice dulezity. Sany+mimi 7m.
Ahoj,
náš kluk poprvé odmítl mléko v sedmi měsících. Udobřili jsme ho na dalších několik měsíců přislazováním. V roce a půl to zapíchl nadobro. Od té doby je ochoten jíst jen mléčné kaše a mléčné výrobky (jogurt, puding).
Na množství mléka, které má děcko denně pozřít, se názory různí. Někdo Ti řekne že půl litru denně i víc je nezbytné, jiný se spokojí s jedním jogurtem k snídani.
Na Tvém místě bych se poradila s pediatrem a každopádně zkusila mléko v jiné než tekuté podobě a uvidíš.
Hodně štěsí
Evča
Diyk hoky za odpovedi, volala jsem ted i dr. a rikala, ze mezi 1 - 3 rokem je mozne ze nastane krize, tak mliko davat nemam a zkusit to za 14 dni znovu.
Simona ![]()
Ahoj,
nebo zkusit do mléka rozpusit jednu dětskou sušenku od Nestlé - jsou určeny právě i do mléka - nová chuť by mohla pomoci.
Nebo Nestlé dělá batolecí mléko Junior Bifidus i vanilkové a ještě nějaké = nová chuť by mohla zabrat.
Držím palce, aby krize pominula.
E.
Ahoj Efino, to asi nepujde, kdyz totiz Kristynka vidi lahvicku s mlikem ma hysterak ![]()
Ale diky,
Simona
Ahoj Simonko,
náš matěj měl taky krizi a bylo to přesně jak píšeš - pohled na lahvičku a hysterák. Bylo mu 17 měsíců a pak mu vylezlo najednou 6 zubů (byl trochu „pozadu“, 1. měl až ve 14 m). Cca po týdnu ho začal zase vyžadovat a pije ho dodnes (2 roky).
Martina
(nová chut nebo přislazení by nám tedy taky bývalo nepomohlo, na:,–(ila jsem víc jogurtů a kaši)
Ahoj Simčo,
tak ještě Kristýnka odmítá mlíčko?
Možná už je to s křížkem po fúnuse,ale my jsme tenhle problém měli tuším před 3m.Niki si ráno postavila hlavu,že mlíko nechce.Já zkoušela různý fígle-ze lžičky,jiná lahev-prostě nic.
Tak jsem jí nechala 2 dny být.zkoušela jsem vždy nabídnout/dělala jsem ty nejmenší dávky/ a když nechtěla,měla smůlu.Pak jsem zkusila ještě jinou fintu a to dát jí lahvičku s mlíčkem ještě v polospánku okolo 4hod.ráno.No a vyžunkla jí jako malinu.Večer má ovocnou kaši a ráno praktikujem touhle metodou Nutrilon.
Jo jsou to mlsný opice s trvdou hlavičkou ![]()
Tak holky,ať to zvládnete a mějte se prima.
Naďa
Ahoj Naďo,
jeste stale Kristynka mliko nechce
nechce dokonce ani kasi a tak proste nema veceri, nebo ma neco jako my, ale moc ji to nejede. Pritom pres den ji normalne. Snad ji to prejde, zkusim tvoji metodu.
Simona&Kristynka(14 mesicu)
ahoj. naše malá -11 měs.-poslední dobou taky vůbec nutrilon,nebo kaše nechce.místo večeře vypije dva hrnky čaje a víc nic.ale i u nás občas zabere vnutit jí mlíko v polospánku.jinak jak vidí lahev tak je zle.myslím že jí zas klube nějakej mizera.
tak papání zdar helča ![]()
Ahojky, my taky aplikujeme metodu podani mleka v polospanku. Jinak pres den mu flasku mleka nevnutim. Tak mu ho aspon pasuju kde se da.
Romca a David
Je holky,to jste mě potěšily,že nejsem jediný blázen ![]()
Já když to někomu vyprávím,že naše zlatíčko pije mlíčko jen v polospánku,všichni se tomu posmějou.
No hlavně že se dotaví úspěch ne?
Simčo,dej vědět,jestli to u Vás taky zabralo.
Dobrou noc a pozdravuj Kristýnku
Naďa
Ahoj Naďo,
tak to zabralo, v noci vypila 150ml, takze hura
diky za radu, moc!
Simona&Kristynka(14 mesicu)