Dítě nechce pít - 7 měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20662
23.3.10 16:27

Katy synáček už má přez dva roky a s tím pitím bojujem do teď,vypije jen čistou vodu a to by se dalo počítat na kapky :zed: Vyzkoušela jsem snad všechny druhy pítek,hrníčků,saviček,nic.Sladké,neslazené,džusy, milion druhů čajů,minerálky,teplé,studené,vlažné,nic.Když má vysoké teploty,tak musím prostě vzít stříkačku a násilím mu to lít do krku :nevim: jinak by jsme museli na kapačky.Je to děs.Pořád doufám,že se jednou dočkám zázraku :roll: .Nechci vidět,jak to bude v létě :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
23.3.10 19:20

Ahoj Katy, tak my máme stejný problém. Kubík ma rok, a taky mi vůbec nic nechce pít. Přes den už nekojím, a teď už dva dny ani v noci, protože už nechce. Čajíků doma máme několik a o lahvičkách ani nemluvně. Máme snad úplně všechno, dudlík, pítko, tekoucí, netekoucí atd. Hrůza. Už jsem z toho taky nešťastná. Před týdnem jsem koupila lahvičku s brčkem. Ta má zatím největší úspěch. Trošku toho vypije, ale taky občas zapomene polykat a všechno vyplivne ven. Ale nevzdávám se a budu to zkoušet dál. Ale pro jistotu se asi zeptám doktora, co s tím. Blíží se léto a mám strach z dehydratace. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
24.3.10 15:10

My měli podobný problém. Malý vypil za den max.50 ml čaje. Kamarádka mi poradila, abych mu ho zkusila maličko přisladit glukopurem. Fungovalo to, dneska mi vypije 2-3× 210mlové lahvičky čaje. Glukopur jsem postupně odbourávala a dneska vypil úplně první neslazenou lahvičku :-)

• Citovat
  • Upravit
51750
24.3.10 21:50

madi u nás nefunguje ani ten glukopur :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.12.10 13:09

ahoj Katy2,
snad nevadi,ze ti pisu,ale uz nevim kudy kam - mam stejny problem jako jsi mela ty nekdy v breznu a v podstate jsem se sem zaregisrovala, abych se te mohla zeptat na radu - moje holcicka ma pul roku a tyden a najednou taky zacala odmitat mleko, presne jako u vas. vypije tak pul litru, ostatni tekutiny nechce. jsem uplne na nervy, mozna to ze me uz citi a tim je to i horsi.
Chtela jsem se jen zeptat, zda se to u vas nejak upravilo nebo co jsi delala. Ja ji davam zatim zeleninovy prikrm, jinak nic. Ale asi musim zacit s kasi, nekde jsem cetla, ze pridavat do prikrmu UM (mala je na UM skoro od narozeni)…Zkousela jsem ji dat pitko, davat lzickou, ale nic moc.
Predem moc diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
22.5.15 12:21

Ahoj, přidávám se do diskuse, rep. oživuji, protože už jsem z toho našeho malýho zoufalá. Má 7 měsíců, do cca 3,5 měsíce byl kojen, pak postupně přechod na UM. Nyní má dopoledne dvě dávky UM, pak masozeleninový příkrm k obědu, odpoledne zase UM a večer kaši. V noci už se na mlíko nebudí. Místo jednoho dopol. mlíka bylo ovoce, ale osypal se tak jsme se zase na čas vrátili k mlíku. (trpí atop. ekzémem tak musíme vše zkoušet pomalu, ale to je věc jiná). Snažím se už 2 měsíce ho naučit pít vodu, nedaří se, zkoušela jsem všechny různé čaje, pytlíkové, granulované, ředěné šťávy - tu jedinou vypije, ale tu zase nemůžeme teď dávat kvůli té alergii na ovoce takže jsme v pasti. Napije se milostivě někdy jen mírně teplé vody ze stříkačky, ale to je tak 20 ml, víc ne. Doktorka říká nesladit, že si na to rychle zvykne, takže zatím jsem nevyměkla a nesladím. Ale trápí mě to, protože někdy má skoro suchou plínečku a někdy má moč tmavě žlutou a mám strach z dehydratace. Zkoušíme pítka, hrneček, tekoucí, netekoucí, vše, ale nic se nechytá. Po lžičkách taky trochu vezme, ale tak třetí čtvrtou lžičku začíná už plyvat. Někdy si to enchá nalít do pusinky a směje se na mě a dělá glo glo glo a pak to všecko flusne ven. Už nevím jak na něj. Když je hodně teplo a vidím, že nic nevypil tak mu dám víc mlíka, ale zase někdo tvrdí, že UM je jídlo a né tekutina. Tak já nevím, ale pořád si říkám, že lepší mlíko (jako aspoň částečná tekutina) než nic. Někdo ještě nějaký tip jak ho naučit pít toho nezbedníka? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
22.5.15 12:23

A je nutný aby pil? Moji 10m nepijí, dokud nejsou nemocní, pak jo.
Mají UM ráno a večer.
I v příkrmu je vody až až, neřeším to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
22.5.15 12:28
@Bejbyy píše:
A je nutný aby pil? Moji 10m nepijí, dokud nejsou nemocní, pak jo.
Mají UM ráno a večer.
I v příkrmu je vody až až, neřeším to

No já nevím, já si myslím, že to nutný je když málo čůrá a má to tmavý tak to asi není dobře na ledviny ne? musí se proplachovat, voda je základ podle mě… ale nevím no :-( v příkrmu voda je, to je pravda, v kaši jakoby taky že, ale nevím jestli se to počítá do příjmu tekutiny za den… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
22.5.15 12:29

UM je tekutina s určitou výživovou hodnotou, navíc ty mléka od 6 M už nejsou tak hodnotné jako hlavní jídlo jako ty počáteční mléka. Já když vidím, že toho zase moc nevypila, tak už jí odpoledne udělám UM, ať vypije aspoň něco a snažím se jí každou chvíli dát k puse lahvičku s brčkem, na to se docela chytla. Hlavně to nesmí mít studené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
22.5.15 12:32
@u763 píše:
UM je tekutina s určitou výživovou hodnotou, navíc ty mléka od 6 M už nejsou tak hodnotné jako hlavní jídlo jako ty počáteční mléka. Já když vidím, že toho zase moc nevypila, tak už jí odpoledne udělám UM, ať vypije aspoň něco a snažím se jí každou chvíli dát k puse lahvičku s brčkem, na to se docela chytla. Hlavně to nesmí mít studené.

Díky za náhzor, já si taky myslím, že UM JE tekutina… a jak ppíšete s určitou výživovou hodnotou… takže je to vlastně i jídlo i pití v jednom :-) A vaše mimčo v šesti měsících opravdu pije brčkem? My to zkoušeli teď v sedmi a on to žužlá a neví co s tím má dělat, neví, že z toho má sát… tak nevím. Budeme zkoušet dál holt, ale štve mě to, doktorka říkala, že to může trvat až dva měsíce než se naučí vodu pít. No a dva měsíce zkoušíme a nic se neděje. Studené to nemá to ne, to bych nedala. Je ochotný když už něco napít tak teplé (mírně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
22.5.15 12:46

@lexinka.t Netrapte se tím, máme to to samé na už nato kašlu nabízím a nabízím ona plyve a furt dokola, není hloupý až bude žíža sám se napije…Stejně to do něj nijak nenacpete, takže klíd :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
22.5.15 12:49

@lexinka.t koukám na fotky v mobilu a bylo jí 10 měsíců s lahví s brčkem. Kolem 7 měsíce to byl fakt problém, zaprvé musela mít všechno teplé, tak jsem jí koupila termo lahvičku se savičkou, aby to vydželo teplé aspoň tři hodiny bez věčného ohřívání, a to pila i obyč vodu, sama se nenapila z ničeho, a že doma máme asi 20 různých pítek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
22.5.15 13:09

@lexinka.t promiň, já to k tý tmavý moči nedočetla :oops:
Moji totiž čůrají světlounce a dost bych řekla, i když učůránci nejsou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...