Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hojky maminy,
objednávala jste některá 3D odlévací sadu na nožičky a ručičky?
Našla jsem na netu odkaz na odlitek.cz , tak by mě zajímalo, kdo s tím má zkušenosti, popřípadě odkud jste takovou sadu objednávaly vy?? Děkuju ![]()
tak my máme tu odlévací sadu kdy zatlačíš prckovi nožičku nebo ručičku do připravené sádry v plechovce a to teda otlačit tam Maxíkovu nohu byl pěkný boj
asi jsem to nechala hodně zaschnout pže to bylo už trochu tvrdý tak se to smejkalo no byl to boj ale nakonec to docela pěkně vyšlo ikdyž trochu rozmazaně
chce to dost trpělivost a vychytat správnou dobu kdy je ta sádra zatuhlá tak akorát ![]()
Jsou to dva pytlíky - hmota na formu (do té otiskneš nožku či ručku) a pak to vyleješ sádrou připravenou z druhého pytlíčku. Ta hmota na formu strašně rychle tuhne (fakt za minutu z toho byla taková pružná guma). Má se to rozdělávat ve studené vodě, ale to byl kámen úrazu, Lukyho to vždycky vylekalo a vzbudilo i když tvrdě spal (dělali jsme tedy odlitky nožiček). Na poprvé jsme ho přeprali, pak jsme zkoušeli dát teplejší vodu (to nám to ztuhlo ještě než jsme donesli k malému), pak tedy znova přepíračka. Měli jsme to rozdělené na 5 dávek a z toho se povedl jen jeden odlitek…ten první. Ale stojí to za to. Rozhodně to nejde dělat v jednom, musíte na to být dva. Já to udělala tak, že jsem do mističek navážila vodu a hmotu a malého jsem „ukojila do spánku“. Když byl tuhoň, tak jsem houkla na přítele, který to smíchal a rychle přinesl, takže jsem prcka pořád držela. Ale i tak to byl boj. Na toto bude asi lepší http://www.plinky.cz/index.php?… , ale tam zas nebudou vidět ty krásné detaily, jako na odlitcích z odlitek.cz.
ahoj já jsem jí kupovala v Albi dárcích na Vysočanské v paláci Fénix v Praze
Stála teda 600,– ale bez problémů!!!
Ahojky, holky vůbec jsem nepřečetla celé téma a možná to tu i někde je, ale potřebovala bych poradit, kde koupit 3D odlévací sadu v Praze…ví někdo? Nejlépe Praha 4 nebo Praha 10…
Děkuju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mile maminky,
Pred par mesici jsem take shanela 3D odlevaci sadu, a dost me nastvala ta cena.....500,– za neco co ma sotva cenu 50,–
Takze pro vsechny, kdo nechteji dat vydelat lidem, kteri desetinasobi cenu.
Ta strasne tajna hmota, za kterou tolik platite, ktera rychle tuhne a zaroven je pruzna se jmenuje ALGINAT, pripravek z morskych ras. Obyceny alginat tvrdne asi 10min, ten co tvrdne asi jen 1 minutu a ma barevnou indikaci, je dentalni (zubatsky) alginat. A sezeneto ho po kilech an webu (pokud umite na webu nakupovat, je to jednoduche…nechci psat rovnou kde ho sehnat, at nedelam nikomu reklamu).
Dentalni alginat je zdravotne nezavadny testovany, vzdyt se dava lidem do ust kvuli otiskum zubu, tak proc do nej neponorit nozicku nasich miminek.
K tomu si kupte sadru ve vytvarnych potrebach, nebo i jine keramicke (tvrdsi hmoty).
Ja jsem si s dcerkou i manzel opravdu vyhrala a za tech 500,–korun jsem nedostala jen 200g alginatu, ale nakoupila jsem si za ne nekolik kilo
a k tomu jeste dalsi jine hmoty, byla to zabava a mam plno nozicek ![]()
Jako formu pouzijte neco pevneho, napr. krabici od dzusu.
Hodne radosti a doufam, ze jsem aspon par lidem usetrila nejake penizky.
Diky za skvely napad, jdu se na net podivat po zubarskym alginatu. ![]()
Pavla23 píše:
tak my máme tu odlévací sadu kdy zatlačíš prckovi nožičku nebo ručičku do připravené sádry v plechovce a to teda otlačit tam Maxíkovu nohu byl pěkný bojasi jsem to nechala hodně zaschnout pže to bylo už trochu tvrdý tak se to smejkalo no byl to boj........]Ahojky no já tedy neměla sadu 3d,ale jen obyčejné otisky do hmoty a mohu říct,že hmotu co já měla byla http://www.odlitky-otisky.cz/…0-g-terakota hrůza
!!nedoporučuji.postupovala jsem dle návodu a přesto hmota pro otisk miminka byla tvrdá a musela jsem hodně tlačit,až jsem měla strach,abych malé neublížila.A to ještě barva na obrázku neodpovídala skutečné barvě,přišla mi o hodně tmavší,taková tmavá cihlová.
.Zdravím všechny pa pa
Ahoj, přidávám taky svou zkušenost. Ta hmota do které se nožička obtiskuje ja fakt tuhá a pokud chcete otisk novorozený nožičky absolutně nedoporučuju my jsme to neobtiskly protože bych musla tak zatlačit na nožčku a bála bych se že malýmu něco udělám. Otiskli jsme fakt malinko a malej má z boku fialovou celou nožičku takže hmota letěla do koše. Dobrej je ten alginát ze kterýho se odlívá forma, akorát doporučuji rozmíchat v teplé vodě náš malej v tý studený vyváděl jak blázen a první pokus se nepovedl. Takže vodu jako na koupání a rovnou rozmíchat v nádobě ve který budete nožičku odlévat né to nablble přelívat jak je v návodu protože v té teplé to tvrdne o dost dřív. Ale výsledek je fákt nádhernej ![]()
Zdravím Vás, máte někdo zkušenost s dentální směsí ALGINAT? Jedná se mi třeba o detail otisku, jestli jsou vidět i rýhy na ruce či nožičce.
Díky moc
ozivuji diskuzi ![]()
holkyyy, kde se da ten dentalni alginat sehnat?