Půl roku a sedí

opuce
18.3.10 20:47

Půl roku a sedí

Ahoj holky, mám doma takového malého draka, v pěti měsích mi začal pérovat na kolínkách,čekali jsme,že se rozleze, ale on se ted v necelých 6 měsích z kolínek posadil, sedí sám, neopírá se hraje si s hračkama.Když ho položím tak se během 10 vteřin zase posadí. Myslíte, že ho mám nechat? Nebo se ho snažit pokládat? Nechci aby si přetěžoval zádíčka, ale jak říkám prostě se posadí sám a spokojeně si hraje…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9548
18.3.10 20:52

Pokud se posadil sám, určitě je na to připravený, neboj ;) Navíc říkáš, že byl na kolínkách, péroval, takže jestli ho nijak nepodkládáš nebo nezachycuješ a on sedí bez opory opravdu jen a jen sám, stejně ho nedonutíš, aby ležel, no ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
18.3.10 20:53

Když si sedá úplně sám, nech ho. Stejně si neumím představit, jak bys ho udržela v leže :wink: Zřejmě do toho už dozrál a prostě to má rozjetý trošku dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
18.3.10 20:56

Rozarka si sama sedla v 6,5 mesicich, nejdriv se houpala na kolinkach, pak posunula zadecek dozadu a uz to bylo
taky mi to prislo desne brzo, ale nechala jsem ji
jen kdyz jsem ji krmila, tak jeste nejakou dobu v autosedacce a v kocarku jsem ji taky neposazovala

• Citovat
  • Upravit
7928
18.3.10 20:57

ahoj Teri seděla ccca 5měs prostě se sama posadila na kolínkách byla od 4měs.Nikdy jsme jí k tomu nijak nevedli od 6měs lezla od 7měs se stavěla u nábytku před 10měs začla chodit. Malé torpédo to si pamatuji jak mi kámoška říkala to ti bude do roka tak nějak ležet :-) Jsem zvědavá jaký bude Hurvínek raději bych volila klidnější průběh, ale každé dítko je jiné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
opuce
18.3.10 21:07

No právě nijak ji nepodkládáme sedí uplně sam,napřed prostě celý den péroval a ted co se mu podařilo sedět tak sedí jak hříbek a hraje… právě položit už nejde vzrteká se a stejně se pozazuje zpátky…díky za názory a zkušenosti, jsem taková ta hysterická prvomatka:-)

• Citovat
  • Upravit
13672
18.3.10 21:12

Jo my jsme si taky sedly v 5 m,lezly v 5,5 m a stouply v 6 m a to jsme ještě o měsíc nedonošený :lol: Takže myslím,že to bude v pohodě,když sedí sám ať sedí :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
18.3.10 21:17

Nam starsi driv sedel (i kdyz to byl takovy sed nesed) nez lezl , pak zacal teprve perovat a nato lezt - vydrzelo mu to asi tak 2 tydny a od 7mesicu uz obihal nabytek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.3.10 21:19

Pokud jsi sedl sam tak je to v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
18.3.10 22:06

Starší dcera začala taky tak, v 6m zvládla všechno - sezení, lezení se postavit, v 7m chodila kolem nábytku a v 10m chodila sama, takže pokud to dělá sám, nechte ho, není to nic výjímečnýho :-D

• Citovat
  • Upravit
44193
19.3.10 07:48

Emička si taky sama sedla v 6 a půl měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
19.3.10 08:20

Pokud se posadil sám a nepomáháte mu, je to v pořádku… spíš je to skvělé, že je tak šikovný - určitě bych mu nebránila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
19.3.10 09:01

Ahoj Eliška od 5 měsíce se plazila od šestého lezla od sedmého sedí s tojí a ted od 8 chodí kolem nábytku, tak čekám kdy to zvládne sama. Nech ho tak, prostě je rychlejší, buď ráda, že je to tak než, že bys musela docházet na rehabky, že je opožděný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.3.10 09:09

neboj, jak to zvládne sám, je připravený!!!

tvrdila nám to i neuroložka na stání (chodili jsme s malou hlavou, jiná story :mrgreen: )a říká to i ta moje doma (tchýńka)..

vojta taky péroval v 5m, lezl v 6m, stál v 7m a seděl v 7.5m.. v 8.5m chodil kolem nábytku, ale sám začal až ve 13m, tak bych se nebála :wink: (V. se dřív naučil postavit ve volném prostoru, než udělal pár kroků sám..) - bála sjem se, že bude jako tatínek běhat od 10m,.. :)

gratuluju k šikulkovi!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
19.3.10 10:01

super zavidim ...... nech ho sedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...