Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, já si myslím, že je to normální. Malá se začala víc projevovat až v 9 měsících, teď už si pobroukává bababa, gagaga, mamama.
tak my máme taky 6,5 měsíce,pořád si breptá,ale žádné slabiky z toho netvoří,takže buď v klidu,nejte sami
taky pořád čekám,kdy uslyším baba,gaga ![]()
Ahoj.
Tak naše Eli si začala brebtat tak kolem 3m, pak úplně přestala a teď jediné, co slyším doma je tááta
![]()
Je to úplně normální, každé dítě je jiné… s něčím začne, pak na chvíli přestane a objeví jinou dovednost, pak se zas vrátí… Nic neřeš, ještě je malinkatá.
Nam je 6 mesicu a malej si hodne vyklada uz tak od 3-4 mesice,ale zatim zadna slabika z neho nevypadla,jedine kdyz breci a vzteka se,tak rika mama a mamí ![]()
My taky v těch 6 měsících „žvatlali“ - na mne žvatlal mamama, na tátu tatata, až jsme docela koukali co to jako… Když byl sám tak motal co ho napadlo dohromady, nejčastěji něco jako bamamba haťá… A teď něco přes měsíc zas ticho po pěšině, vyjma fňukání nebo smání se .)
Ahoj, jsem teď trošku študovala o psychmot.vývoji dětiček a tam uvádějí, že je normo, když mimčo najednou „zapomene“ nějakou dovednost, kterou už ovládalo - protože je v tom období mozeček zaměstnaný učením se něčeho nového, co si pomalu začne procvičovat … po nějaké době se k té staré „ztracené“ dovednosti samo zase rychle a bez problému vrátí.
Tak prostě to nechte plynout. Já jsem momentálně smutná, že se mi mimin nějak přestal usmívat (10.t.) … ale asi se fakt tak soustředí na nějaký svůj aktuální objev
)
Ahoj holky, chtela jsem se s vami poradit o „recovych“ projevech sve dcerky. Je ji 6 mesicu. Jiz v 3/4 mesicich si hodne broukala. Rikali jsme si, ze bude brzy mluvit. Ale pak prestala a ted je v podstate porad ticho (tedy krome revu, kdyz se ji neco nelibi). Usmiva se a reaguje hezky, nekdy se i smeje nahlas, i kdyz ne moc casto. Ale zadne slabiky nevyslovuje (jen zcela ojedinele a nahodile) a ani si nebrouka. Myslim si, ze slysi normalne. Syn v jejim veku uz rikal da-da-da atd., a to je kluk. Myslite, ze je to normalni?