V sedu je shrbený

16694
15.3.10 21:00

v sedu je shrbený

Mám kluka (9 měsíců), sám si začal sedat před 7. měsícem (já jsem ho neposazovala), seděl krásně rovně, ale poslední dobou se dost hrbí. Dokáže sedět rovně, ale když si s něčím hraje a soustředí se na to, tak má záda ohnutá div ne až k zemi. Je to mé první dítě, takže nedokážu posoudit, do jaké míry je to normální a nerada bych něco zanedbala. Na druhou stranu bych nechtěla histerčit a lézt k doktorce (kde by jsme v čekárně pochytali kde co), tak bych se ráda zeptala zkušenějších, zda je to normální, nebo by mohl mít problémy s páteří a mám raději navštívit doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
15.3.10 21:53

Máš na mysli mírně ohnutá (kulatá) zádíčka?
To by mělo být normální.
Je tam tuším určitá věková hranice, do kdy to není považováno za problém, jen si teď přesně nevzpomenu, ale asi nějak do cca 3 let :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
15.3.10 22:01

Do tří let se mi to zdá moc. Malá je shrbená a je to špatně, ale ona tam má víc věcí (a taky je mnohem starší) a rehabilitujeme.
Být tebou se neplaším, ale řekla bych to na 10 měsíční prohlídce, tu máte za měsíc. Za tu dobu to určitě nezanedbáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.3.10 22:02

Díky za odpověď, přesně to mám na mysli - kulatá zádička. Čím víc jsem se na to soustředila, tím horší mi to připadlo :lol: , ale pokud píšeš, že by to mělo být normální, tak jsem klidnější. Zeptám se na to doktorky na 10ti měsíční. Ale opravdu jsem se dokázala vybláznit tak, že jsem se o ta jeho zádička bála a chtěla jsem tam běžet rovnou :mrgreen: (chudák doktorka, té ze mě jednou klepne :pankac: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
15.3.10 22:42

V 10 měsících mi kulatá zádíčka přijdou naprosto normální.
Neříkám, že můj 16měsíční syn tak sedí pořád, ale občas už jsem ho pozorovala, že se nějak naklání dopředu.
JIndy ale sedí zase ukázkově.
Přijde mi divný, aby mělo roční dítě záda rovná jako prkno.
9 měsíců bylo v břiše schoulené, mělo zádíčka dokulata, tak myslím, že to chce čas, aby se začala „rovnat“ - vyvíjet.

Konkrétně u mého syna se neznepokojuju, protože jsem přesvědčená, že začal sedět, až když na to jeho zádíčka byla opravdu připravená (však si dal taky načac :mrgreen: - 10,5 měsíce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
15.3.10 22:46

Taky bych se zeptala na nejbližší problídce a pak se uvidí… Zatím bych asi jen hlídala, jestli se to nějak výrazně nehorší nebo tak, ale zvlášť bych tam kvůli tomu nelítala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.3.10 22:50

Když si malá začala sama sedat, seděla úplně krásně rovně, jako když spolkne pravítko. Pak se nějak začala kulatit a chvíli to bylo fakt hrozné (jako když spolkne úhloměr :mrgreen: ) a teď už zas sedí rovně. Ale ona vlastně ani nesedí, furt lítá… Když náhodou sedí, tak normálně rovně.
Myslím, že horší by bylo, kdybys pozorovala nějaké vybočení páteře do strany. Takhle si myslím, že pokud jsi ho neposazovala zbytečně, tak se srovná… Sleduj a když tak se zeptej v poradně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
16.3.10 07:50

Mala mi sedi rovne.Ale asi se obcas taky hrbi ale nepostrehla jsem.Mala od kamaradky se hrbi od doby co si sedla.Furt je shrbena.Kdyz se snazi chodit tak je shrbena.To me prijde divne ale nevim :nevim: .Ale kamaradka to neresi.A ja nic nerikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí