Budíček v 5h ráno

3627
22.3.10 07:36

budíček v 5h ráno

Kdo mě uklidní, že to má stejně a že to jednou skončí? :o))))
Mám 4,5měs. chlapečka, večer v 19:30 pěkně usne a teď spává do 3-4:30, mlíčko a spí už jen max hodinu, většinou to výjde tak, že od 5-5:30 už nespí a křičí a vzteká se v postýlce...... :zed: Pak si ale kolem 7:30 schrupne. Asi začnu chodit spát taky v 19:30 :-( nebo to fyzicky i psychicky neunesu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
22.3.10 07:40

Bud rada ze na tom nejsi hur. :lol: :lol: .kamaradka vstava 3*za noc k 10mes.dcerce. :lol: .Ale jinak neboj do puberty to trvat nebude. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
22.3.10 07:43

Adámek byl jako miminko taky takový.Usnul ještě před 19:00 a vstával nějpozději v 5.A nepřešlo ho to.I teď - skoro ve 4 letech usíná po večerníčku a vstává v 6.

Můžu říct,že mě to na rozdíl od Tebe velmi vyhovuje.Nikdy jsme ho nemuseli přemlouvat a nutit brzy spát.Chodí do školky,nemá problémy se vstáváním :-D
Pevně věřím,že mu to vydrží až do školy a nejlíp i přes pubertu,kdy není možné dostat děti do postele a pak z postele.Má to po mě,taky jsem byla taková.Chodila jsem spát brzy a neměla jsem potřebu vyspávát.

Zato druhé dítě,to byla můra.Spala sice od narození celou noc,ale chodila spát moc pozdě a chtěla vyspávat.Teď už je to taky fajn.Prostě jsme typickou noční sovu postupně přeučili na skřivánka :lol:.Musela se přizpůsobit.Snad to nezakřiknu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
22.3.10 07:44

Ahoj
Jdu tě uklidnit že uneseš, neboj .-)

můj chlapeček měl období kdy vstával v pět hodin ráno, kolem roku, myslím že mu ještě rok ani nebyl… vím jak to bylo šílený a jak jsem byla nepoužitelná, ale my matky vydržíme všechno, tak se neboj ty určitě taky, je to přechodná záležitost…
Trvalo to asi tři měsíce, pak se trochu umoudřil.
Samozřejmě každé dítě je jiné, ale vaše je ještě kojené, takže dneska je to tak, zítra to může být jinak, dokud ale kojíš, mimčo má svůj rytmus, a když je v pět ráno vyspané, tak s tím neuděláš nic .-)
zkus se vyprdnout na domácí práce když přes den spinká, ty ti neutečnou, a bucni si s mimčem, ať si trochu odpočineš, přeju Vám ať to brzy přejde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
22.3.10 08:02

V jedné příručce o spaní dětí psali, jak vstávání posunout. Praktikovala jsem to u mladšího syna a fakt to zabralo. Vtip je v tom, že na něj v těch 5 nereaguješ - asi ho jen položíš a jdeš si lehnout a pak ho nesmíš nechat jít spát už v těch půl osmé, ale až po 10 hod. První dny budou strašný - nejdřív se zlobí, že chce vstávat, pak že chce jít spát, ale po několika dnech se to fakt spravilo a vstával až tak po sedmé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
22.3.10 08:04

ráno

ahoj,
máme skoro sedm měsíců a máme to stejnééé…večer jde spát kolem půl sedmé, sedmé a ráno v pět by už vstával, vykládá si v postýlce nebo řve, tak si ho někdy vezmu k sobě to postele a někdy mě nechá spát do šesti, někdy do půl sedmé..
a je osm hodin a už chrupe a já uklízím, snídám, čtu maily…
a zvykla jsem si,
a když si někdy jdu lehnout s ním, tak jsem pak nepoužitelná úplně, protože zaspím a on by vstával…
snad se to někdy zlepší, ale někdy se už cítím i vyspaná… :lol: jo a jinak taky kojíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
22.3.10 08:05

budíček

jo a zhoršilo se to, i tím, že je tak brzo světlo…ani žaluzie nepomáhají…
ale známé to mají stejně…tak aspoň, že tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
22.3.10 08:08

ahoj no tak se nediv, že ti vstává tak brzo , pokud ti jde spát v 19,30 :-) a spí ti klidně, mně malá chodila spát v 9hodin a vstávala tak 8-8.30 , od 6ti měsíců se pak za noc budila tak 3-4× na kojení a neboj přežít se to musí :mrgreen: .prvorozená nám od roku spí celou noc, a druhorozená je taK 2× vzhůru na bumbání,ale je jí 15m tak má ještě nárok. Naštěstí tohel období s buzenm trvá tak to 5ti let :lol: tak hodně štěstí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
22.3.10 08:08

Marečka už nekojím, takže hladem to určitě není, prostě už je vyspaný…přes den by spal co hodinu a půl co je vzhůru, večer už je celkem náročný, protože by šel spát nejradši už o půl 7, tak to stále posouvám, ale to víte, jak chcete oddálit spánek, když je dítě už protivné a ničím ho nezabavíte :nevim:
Snažila jsem se ho takhle ignorovat ráno skoro 5dní, ale to se nedá vydržet, je mi ho líto ho nechat křičet, je pak celý den ještě protivnější. Jinak ve dne je schopný naspat celkem i 5h (dopo 3, odpo 2). Zkoušela jsem už nenechat ho takhle spát, aby spal v noci - nepomohlo. Ráno si ho něky vezmu do postele, že to třeba dospí-taky ne, ani nevydrží vedle mě v klidu ležet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
22.3.10 08:13

spánek

ewule
a v kolik chodíš spát? já jsem manžela „vystěhovala“ do obýváku už ke konci těhotenství a je tady „chudák“ pořád a já chodím spát poslední rok nejdříve už v sedm a teď jsem si to hrdinka posunula na osmou…
já bych toníka nemohla dát spát později, je to jeho doba, v šest koupeme a pak dostane kaši z flašky, moje prso a je po půl sedmé a chce spát, položím do postýlky a chrupe…
po kolice jsem ráda, i za tohle, že v noci spí a kojím dvakrát…i když jsme ranní ptáčata..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
22.3.10 08:15

Neboj, sneseš. Já do osmi měsíců vstávala k malýmu co dvě hodiny. Pokud jsem nešla spát v osm, nebyla jsem druhej den pouřitelná. Když jsem v roce vstávala jenom 3× za noc, chtěla jsem bouchat šáňo. Ve dvou letech se jednou za noc vzbudil zaričeně. Teď už naštěstí prospí v kuse tak 6 nocí ze 7.
Píšeš, že ti vadí brzké vstávání. Maty vstává od narození mezi 6 a 8, takže si v podstatě nestěžuju. Ale jsou děti, ketý vstávají v 5 (i ve 4 ráno :roll: ) a nic s tím neuděláš. Ale tím tě nechcu strašit. Možná bych dítě položila vedle sebe na postel, aby nebylo samo, dala nějaký hračky a dělala mrtvýho brouka. Buď znovu usne nebo se naučí aspoň hoďku samo se zabavit, protože „je noc a v noci se přece spinká“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
22.3.10 08:18

Tak už jsem naprosto klidná :o) Vstávám jen jednou za noc, takže co si vlastně stěžuju :o)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
22.3.10 08:20

Ahoj my máme 10-týdenní holčičku a taky spinká od 20.00- nejdyl usne kolem půl devátý. A vstává mi taky kolem pátý. Já teda taky nekojím ale sem ráda, že spí aspoň takhle. V noci se třeba párkrát vzbudí, že vypadl dudlík, tak jí ho do papuly vrátím a spí se dál:) Někdy mám teda pocit že ho vyplivuje naschvál, ale jinak je to zlato. Předtím byla vzhůru 3× v noci a teď se aspoň trochu prospím. A hlavně jdu si taky třeba o půl devátý lehnout, protože já sem fakt spavá a kdybych nešla tak sem nepoužitelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
22.3.10 08:22

Jen mimo téma - mě překvapuje,že jsou tu samé noční sovy :lol: Mě tento režim u Adámka moc vyhovoval a vyhovuje mi doteď..To u Emičky,když ponocovala,jsem padala na pusu první já,byla jsem nevyspalá :mrgreen:

Chtěla jsem ji dávat spát dřív a ignorovat její řev.Ale nešlo to,protože máme malý byt,Adámek už spal a ona ho řevem budila.

Teď ale nějakou dobu chodí spát „už“kolem deváté,vstává kolem sedmé,to jde.

Myslím,že kojením to není.Já jsem kolila obě děti dlouho,Emču stále kojím,přesto jsou každý jiný.Myslím si,že tak jako dospělí,mají i děti nastavené vnitřní hodiny a jde s tím hnout jen částečně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
22.3.10 08:34
Ewule0712 píše:
Tak už jsem naprosto klidná :o) Vstávám jen jednou za noc, takže co si vlastně stěžuju :o)))

Ježiš!!! No, tak to bych ani nemukla a nerouhala se!!! Naše malá vstává v 5 pravidelně do dneška a budí se za noc „jen 2ד. Chodá spát 19,30-20. A to si pískám, jak krásně spinká. Do roka a půkl to byla trága - vzhůru každé 3 hodiny na kojení… hrůza! A sotva se nám to tak zlepšilo, tak se nám za 3 měsíce má narodit druhé. To už ani nebudu chodit spát - vyjde to nastejno.
Vstávání v 5 a spaní celou noc mi přijde jako hooodně dobrá varianta. Tak se modli, ať není hůř!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí