Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tak to já vím, že toníka bych posunout ve spaní nemohla…
možná bych mu to tak akorát přetrhla a ten byl protivný a pak by nezabral celou noc a jenom se budil,…
máme to, že je vzhůru v těch šest, půl sedmé…v osm půl deváté si řekne, že chce spát, spí půl hodiny, většinou, sem tam se stane, že třeba hodinu, pak je se mnou dvě hodinky, a to blbneme, hrajeme si, a pak šupajdá do staré liberty na balkón, a spí ty dvě hodiny, pak jsme zase hodinu a půl, dvě spolu a pak jdeme ven s kočárem a tam spí půl hodiny, někdy hodinu, někdy se stane, že i dvě a stejně jde večer spát v tu jeho dobu…má to tak a já jsem víceméně spokojená…a už jsem i omezila drncání, hojšání apod. ![]()
Co se týká držení dětiček v bdělém stavu, tak to je fákt makačka. Já měla první holčičku hrozného spavce přes den, když jsem ji budila, aby spala v noci, tak byla nevrlá plakala a nechtěla si hrát, hned usínala. Byla jsem už šílená, vždycky když usnula, tak jsem už počítala jak dlouho ji nechám spát. Pak v těch 4 - 5 měs. se to srovnalo samo. U mé druhé dcerky už jsem si řekla, že to řešit nebudu, když chce spát, tak ať si spinká a třeba se to také srovná samo.
No a dopadlo to tak že spinká málo ve dne i v noci a každý den má jiny. Noční spánek popsán v předešlých příspěvcích.
Mám taky „předělanou“ sovu. Lukáš ze začátku neusnul dřív než v 22hod. a vstával kolem půl šesté. Do toho každé 2 hoďky kojení. Počet kojení jsem stáhla na 4× za noc, mezitím se stejně budí (cca od půl roku skoro co hodinu), ale usíná už kolem půl deváté a budí se až kolem půl sedmé. Prospaná celá noc (nebo aspoň její větší část) je můj sen. To bych snad snesla i to ranní vstávání (a já vstávám zatraceně nerada
)
No zitra si toto tema musim procist cele
,ponevadz u nas je aktualni,zrovna jsem se taky chtela ptat,kdy vam deti usinaji a kdy vstavaji,
muj,ted jiz temer pulrocni klucina usinal kolem 21hod a s nocnim kojenim se pak budil az kolem 9rano
,pohoda,je to asi mesic a nenapadne ubira.
Ted chodi spat kolem 21-22hod,v 5rano vstava na krmeni a v sedum je vzhuru,pres den spi tak dvakrat po pul hodinach,jen v kocarku vydrzi spat az hodku a pul,takze vencime-jenze to s nim musim litat zase ja
,jinak vcera zkousel,ze by jako uz vstaval v5 rano po krmeni,s brekem jsem utikala za babickou,at jde za nim a ja to dospala,uffff,nekdy to fakt krute nedavam,padam s prominutim na hubu,kdy se ten kolotoc zastaviiiii.
děvčata, teda klobouk dolů, že můžete přes den fungovat, když tak brzo vstáváte…bych se zbláznila ![]()
mě oba kluci spí stejně (po obědě něco přes hodinku) - většinou kolem 20té večer vytuhne starší se mnou u TV, mladší u prsa…prvorozený spí bez přestávky až do rána, Honzík se budí max 2× na kojení - teď se ohlásí kolem jedné, pak až v pět…ráno se z postele nevyhrabeme dřív jak v půl deváté - VŠICHNI ![]()
vážně máte můj obdiv ![]()
NAPOLY píše:
děvčata, teda klobouk dolů, že můžete přes den fungovat, když tak brzo vstáváte…bych se zbláznila![]()
mě oba kluci spí stejně (po obědě něco přes hodinku) - většinou kolem 20té večer vytuhne starší se mnou u TV, mladší u prsa…prvorozený spí bez přestávky až do rána, Honzík se budí max 2× na kojení - teď se ohlásí kolem jedné, pak až v pět…ráno se z postele nevyhrabeme dřív jak v půl deváté - VŠICHNI
vážně máte můj obdiv
U mě zase mají obdiv Noční sovy.Já jsem padala na hubu,když mi malá ponocovala.Potřebuji jít prostě v rozumnou dobu(kolem 21.30,nejpozději kolem 22hod.) spát a pak brzy vstávat,abych mohla fungovat.
Když bylo Adámkovi kolem dvou let,byla jsem znovu těhotná,on vstával kolem 5.ráno,bylo léto,kolem 7.se už dožadoval jít ven,tak jsme šli.Na hřišti jsme byli mezi prvními
Ale nikdy jsme tam nebyli sami ![]()
Ahojky, že ty bydlíš u nás doma, že?
Kubča (dneska 5měsíců)začne být mezi 17-18hod protivný (od narození), tak jdeme koupat, papat a během jídla usíná. Většinou spinká až do 4hod, pak se nají, usne, ale v 5 je vzhůru a začne výskat a povídat si a chrastit hračkama v postýlce. Manžel si už vypnul budíka do práce, když má Kubíka
Já vstanu, začnu poklízet byt, udělám si snídani a malý mi usne zase kolem 8hod tak na hodinku. Přess den spí maximálně 4× půl hodinky + něco v kočárku na procházce. Má to jedno pozitivum - máme s manželem jistý volný večer, a já se musím učit do školy, takže nám to docela vyhovuje. Jen se děsím změny času, v kolik ráno bude vstávat ![]()
Neboj, vydržíš to. Zkus si udělat režim přes den, nebo si lehni taky , pokud přes den spinká ![]()
Mejhorší na tom je, že já ve dne neusnu, respektive mi to tak trvá, že až když bych usla, tak Mareček vstává ![]()
Když s malým vstanu, tak stejně nic neudělám, potřebuje stále pozornost, pořád kňourá, nic se mi dlouho nelíbí. Kdyby si hrál, tak můžu třeba uvařit, ale není to moc praktikovatelné ![]()
ahojky ja mam 2 měsičního chlapečka, napapa se kolem 20- 21 hod a pak spinka do 5 do rana dostane znovu napapat a usne tak na hodku, pak se vzbudi a začne se vztekat v postýlce ale mam fintu a dám si ho k sobš do postele maly je spokojeny lezi nebo se smeje nebo macha rukama tomu vydrži tak do 8 az do 9 jak kdy a ja mezitim ještě spím ![]()
Ahoj Ewule,
náš Kubík taky donedávna pěkně spinkal do sedmi nebo půl osmé. Teď si začíná kolem páte vyprávět a chce si hrát a už neusne. Trvá to tak dva aýž tři týdny.
Včera jsem zkusila zatáhnout v ložnici plnězatemňující rolety (fakt nevidíš ani na špičku nosu) a světe div se…Kuba spal do půl sedmý. Takže ti prcci asi reagují na to, že se teď hrozně natáhl den, resp. je dříve světlo. Takže my budeme zatahovat rolety, aby jsme aspoň udrželi ten čas kolem půl sedmé, mám totiž pocit, že má tendence vstávat dřív a dřív a to bysme pak v červnu vstávali třeba ve čtyři ![]()
Ahoj děvčata, tak pozor! dnes Mareček vstával v půl 6! A to šel spát 19:30! Paráda, ani jsem nebyla naštvaná, že musím vstávat, páč takový luxusní spaní, bez vstávání k flašce a to vstal a ani neplakal, ale myslím, že to byla dnes nějaká výjimka, kdoví, co chystá zítra ![]()
haha
tak to znám taky, s tím rozdílem, že mám děti dvě. Starší se budí mezi 5.30 - 6.00,aby chvíli ležela v posteli nehrozí.
A prcek (3měsíce) vstává kolem 6. Ten sice po 7hod ještě znovu usne,ale já už nemám kdy si jít lehnout.
Nejspíš se na mě dětičky domluvily, menší spí před obědem, sotva uspím tu starší, maloš vstává. Znovu usíná kolem 14,kdy už je zase vzhůru ta větší.
Večer chodívám spát ve 22hod, ale přes den jsem hotová a baštím pořád čokolády, asi se poporodních kil nezbavím ![]()