nechce pít!!!!!

233
17.2.06 13:18

nechce pít!!!!!

Jak donutit 2 leté dítě pít!!! Stoličku má co 3-4 dny, vím že je nutné pít ale nevím jak toho docílit. Čaj přelívám z flašky do flašky(sladký i když má už kazy, jen aby něco vypila), tlačím šťávy, zase přelívám a nic. Ona prostě nemá žízeň. Akorát pije mlíko. Je to normální? Prý má vypít aspoń litr a půl. No tak to asi za týden!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7584
17.2.06 13:26

A kojis? No ja bych asi zkusila postupne redit to mliko.
A na sladke bych co nejrychleji zapomela. Nebo aspon omezila co nejvbic. Stejne pit nechce, tak je jedno, jestli ji budes nutit sladke nebo nesladke. Proste bych pomalu snizovala davku cukru.
Ja vim, me se to rika.
No memu synovi je 15m. Pit taky nechce. Kojim vzdy, kdy si rekne. Dobrovolne za den mimo kojeni vypije tak 50-150ml. Teda jako ze za nim beham a leju to do nej lzici a nebrbla. Nedobrovolne do nej dostanu taky neco.
Takze ted do nej vnutim maximalne 300ml. No redim presnidavky a jogurty, tekutina je i v polivce a kasi. Ale dostava caj nebo nejake sladke detske piti. Je mu fakt burt, co. Takze mu sladke davam co nejmin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
17.2.06 13:39

Ahoj,
s Honzikem byl taky problem s pitim, ale kojila jsem do 14mesicu.
Tak jsem taky za nim behala. Mel v jedne lahvi takovy caj, druhe jiny a ve treti vodu. Vymyslela jsem pozdeji nejake hry s knizkou. Jednou se napije pejsek a ted Honzik, ted se napije kocicka a ted Honzik… mu se to libilo a hlavne pil. Nebo jsou takove male drzaky va vajicko a vypada to jako maly kalisek, ale vetsinou byl polity…
Ted jsem zase vyzkousela ze ho bavi pit pres brcko! Toho vypije mnohem vic. Tak zatim vede brcko.
Piti zdar.
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
17.2.06 13:47

Ahoj,přesně jak píše Kac,zachránilo nás brčko :D Strašně ho to baví a taky si ťukáme na zdraví :wink: Tak do dna!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
17.2.06 14:04

Petunu,
já už jsem to vzdala. Dceři jsou 3 roky a byla kojená 1,5roku. Od té doby nepije a nejí. Denně max. 2× 2dc kakaa a max. 200-300ml čaje nebo nějaké šťávičky. V zimě ani to ne. Prostě to do ní nijak nejde. Brčko někdy funguje. Kaká denně. K tomu ani moc nejí, takže už to neřeším. Asi to podědila, protože tchyně ani manžel taky denně nevypijou ani celý litr a jsou zdraví jako ryby.
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
17.2.06 20:03

Ahoj,tak tohle je přesně náš případ.Niki taky nikdy nechtěla pít,už jsem z toho byla zoufalá,koupila jsem jeden hrnek,to nešlo vůbec,zkusili jsem lahev,sice to bylo lepší,ale stejně nic moc,koupila jsem další hrnek a ejhle,začala víc pít.No žádný litry jak píšeš,ale víc než dříve o 100%.Máme Magic cup Avent a nemůžu si ho vynachválit.
Teď vypije kromě mlíka ještě jeden hrnek denně (260ml),což je u nás na oslavu :D .
Otravuju jí s pitím pořád,nejradši pije vleže,drží si ho a pije.teď dělá přitom blbosti,no já bych z ní někdy vyrostla.
Jooo a vychytávka,nejvíc a snad nejochotněji pije při přebalování.Vrazím jí hrnek do ruky,ona si pije,já jí nechám ještě „větrat“ a jak si s ní povídám,pije a pije.Takže to je nejnovější zlepšovák.
Na brčko se chystám.
Tak na zdraví a do dna.
 Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík