Nechce pít UM ze savičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
16.5.22 10:11
@Thomassss píše:
@unuděná nene, to už je má vyčištěný. Vypije to tak za 2 minuty a lahev pak odnáším. Ale pak už nečistíme. Snad se zuby nebudou kazit :think: :nevim:

No to je právě to nejhorší, co můžeš na zuby udělat, po tom mléku je nečistit. UM obsahuje mraky sacharidů. Do rána pak má kolik, 8-12 hodin spánku, ideální prostředí na vznik zubního kazu. Na to pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
16.5.22 10:18

@unuděná to je fakt :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
16.5.22 10:18
@Thomassss píše:
@unuděná ano, to určitě stačí, když je dostatek mléčných výrobků, není pak potřeba ani hrnek UM ani hrnek mléka. Jen za mě, já dávám večer do postýlky lahev s mlékem a tam dávám raději UM než klasické mléko.
čistíš mu pak zuby? My dceři od asi 18m po upozornění zubařky že UM je fakt sladké a na zuby zlo, mléko pila v obývaku, pak zuby vyčistit a pak spát.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
16.5.22 10:19
@Thomassss píše:
@unuděná nene, to už je má vyčištěný. Vypije to tak za 2 minuty a lahev pak odnáším. Ale pak už nečistíme. Snad se zuby nebudou kazit :think: :nevim:

to je peklo na zuby!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
16.5.22 10:20

@Veru1987 právě že ne. Ale mně kdysi zubařka říkala, že to nevadí, pokud se zuby předtím dobře vyčistí. Ale to mluvila o kojenci, dvouletka už má přece jen všechny zuby a velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42119
16.5.22 10:20

Když jsem dceři skoro ve 3 přestala dávat UM, přestala úplně snídat. Znovu už ho nechtěla a několik let jsem do ní nedostala k snídani nic než vodu. Pak vzala na milost alespoň čerstvé mléko. Kdybych to tušila, neudělám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.5.22 10:22
@Thomassss píše:
@Veru1987 právě že ne. Ale mně kdysi zubařka říkala, že to nevadí, pokud se zuby předtím dobře vyčistí. Ale to mluvila o kojenci, dvouletka už má přece jen všechny zuby a velké.

No nechci ti brát iluze, ale fakt to vadí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
16.5.22 10:23
@Thomassss píše:
@Veru1987 právě že ne. Ale mně kdysi zubařka říkala, že to nevadí, pokud se zuby předtím dobře vyčistí. Ale to mluvila o kojenci, dvouletka už má přece jen všechny zuby a velké.

Nám už při první prohlídce v tom roce a půl zubařka řekla že UM večer před čistěním zubu, že na zuby je to fakt špatně. Je to fakt sladké. Já se toho bála, dcera byla malá, jak zareaguje že nebude usínat u mlíčka…ale uplná pohoda od prvního dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
16.5.22 10:24

@unuděná jj, díky holky, budu dávat mlíko před čištěním :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
16.5.22 10:25

@Veru1987 díky, my jdeme teď až v září k zubaři zase, tak uvidíme, snad bude vše ok. Mléko v posteli odbouráme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
16.5.22 10:26
@Havlova píše:
Když jsem dceři skoro ve 3 přestala dávat UM, přestala úplně snídat. Znovu už ho nechtěla a několik let jsem do ní nedostala k snídani nic než vodu. Pak vzala na milost alespoň čerstvé mléko. Kdybych to tušila, neudělám to.

dcera v těch třech letech jak přestala pít UM, přešla hned na čerstvé mléko…kdyby ale nechtěla to čerstvé, klidně bych dále kupovala UM. Ona to snídala… asi snad do 4,5-5ti. Dala si tak 200-250ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42119
16.5.22 10:32
@Veru1987 píše:
dcera v těch třech letech jak přestala pít UM, přešla hned na čerstvé mléko…kdyby ale nechtěla to čerstvé, klidně bych dále kupovala UM. Ona to snídala… asi snad do 4,5-5ti. Dala si tak 200-250ml.

Já ho koupila, ale ona pak nechtěla ani to. Prostě jen vodu, nic jiného do pusy nestrčila. Přes den pak pila normální mléko, ale to i předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22901
16.5.22 10:48

Do hrnečku dát, v tomto věku bych mu lahve nedávala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová