Nechce příkrmy - vůbec!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
30.5.11 12:14

Tak mu zeleninku mixuj- zatím. Já jsem taky mixovala, slušela jsem bu, bu, bu,jka nebud umět kousat a po roce jsme přešli na kousky a naučil se během pár dní..
Já jsem si mixovala mrkev s bramborem anebo měl rád kombinaci mrkev, brambor, květák, , trochu - na špičku nože másla a uvařit.. Máslo proto, protože hmota neni pak taková tuhá, ale opravdu na špišku nože ne tam dám kus másla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
30.5.11 12:18

Taky bych to nelamala pres koleno… zkousela jsem male dat prikrm… nechce. Tak nedavam, az bude pripravena a bude chtit, vezme si…
Nemyslim si, ze by nezacala normalne jist a nezvykla si na jidlo, jen jeste nechce! Podle me si k tomu mimi dojde samo jako k lezeni, sedeni nebo chozeni!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
30.5.11 12:33
majinka69 píše:
HOlky, já to asi špatně napsala… samozřejmě, že jsme začínaly mrkví, brokolicí, špenátem atd. Sice nechtěl, ale asi 2měsíce jsem ho tím „trápila“, protože prostě jsem myslela, že musí. Pak jsme začali občas i přesnídávku s banány, broskví atd. Teď občas dám jablíčko, ,mandarinku, pribinák atd.,ale probléme je, že nechtěl ani zeleninu, tak jsem si říkala, že takový děti jsou a prostě jak začneme ostatní, zlepší se to. Jenže zeleninu nechce stále a ostatní taky ne. Tak to myslím. Samozřejmě chodíme do poradny a tam mě doktorka řekla, že prve zeleninu…

Víš co,ten pribinák je dost sladkej,plnej barviv a podobných věcí.Nediv se,že ti nechce jíst zeleninu,která je oproti pribináku bez chuti.
Pokud brzo zařadíš do jeho jídelníčku sladká,slaná a kořeněná jídla,tak ti to zdravé nedochucené jíst nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2203
30.5.11 13:28

Určitě bych vyřadila pribiňák pro tak malé mimi se nehodí a jak píšou holky je sladký a to není dobré zvykat. Zkus ze zeleniny třeba dýni, pastinák, mrkev třeba i trochou mléka, které pije. Mě malá jí příkrmy měsíc a právě dýně a pastinák má velký úspěch zpočátku snědla jen pár lžiček, některý den třeba nic a chtěla hned mléko a postupně mi jí okolo 100g, ještě ale zapíjí mlíčkem, je kojená. Taky jí chutná kedluben brambory, ale to musím vařit doma koupit nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
27.5.13 11:23

Ahoj maminky.
Doufám, že některá poradíte :nevim:
Mám doma skoro 6ti měsíčního chlapečka. Plně jsme kojili do 4 měsíců a pak postupně najížděli na UM z mých zdravotních důvodů.
Na UM jsme už měsíc a tak nám doktorka dovolila začít s příkrmy…
Poprvé jsem koupila první lžičku mrkvičku, což odmítal…
Uvařila jsem tedy domácí. Odmítal…
Vidí lžičku, zavře pusinu a konec. Když už se mi podaří do pusinky lžičku dát, okamžitě začne slintat, prskat a plivat vše ven.
Zkoušela jsem i různé blbinky, jako dělat ksichtíky, navnadit dudlíčkem…Ale na prd :nevim:
Jestli se mi podaří do něho každý den dostat 3 pidi lžičky, je to hodně :nevim:
Bryndák a plínu máme vždy celou od jídla a v pusině mu zůstane sotva drobíček, co má na jazýčku.
Po 5ti minutách přemlouvání a zkoušení se mi rozbrečí a je konec úplně.
Máte ale vidět ty rozzářený očička, když vidí mlíčko :mrgreen:
Na radu doktorky jsme zkusili už i přesnídávku s tím, že je to slaďoučké a na lžičku si títmto zvykne, protože mu to bude chutnat- omyl.
I kaši musím dávat hodně ředěnou a z lahvičky :roll: :nevim:
Poradíte mi, jak na něj???
(u prvního syna problém nebyl- ten naopak, jakmile ochutnal mrkvičku, do týdne se mi odstavil a mlíčko už nechtěl ani moje, ani UM)
Moc všem děkuji za rady a nápady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
27.5.13 11:27

Naše malá samotnou mrkvičku odmítala úplně. Na radu doktorky jsem jí do toho přidala kousek brambory. To taky nebyla žádná sláva, ale 1 lžičku vzala na milost. Pak jsem jí do toho vždy přimíchala trošku mlíčka a postupně si snad i díky té známé chuti mlíka na novou chuť zeleniny zvykla. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.5.13 11:27

Neporadim, malá začala jíst až po roce.. A i tak to není žádná sláva! Ale tvůj je ještě malej, na pár dní bych úplně přestala a pak to zkusila zas. Přeju pevné nervy! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.5.13 11:29

Jinak můžeš do zeleniny přimíchat mléko a postupně ho pak ubírat. Do zeleniny přidat máslo pro chuť já ji i sladila a stejně se nechytla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
27.5.13 11:29
@gabriela82 píše:
Neporadim, malá začala jíst až po roce.. A i tak to není žádná sláva! Ale tvůj je ještě malej, na pár dní bych úplně přestala a pak to zkusila zas. Přeju pevné nervy! :mrgreen:

Díky- zkoušela jsem už 5 dní vysadit a nepomohlo. Doktorka říkala, že když už m je skoro 6 měsíců, že nemůže být jen na UM :nevim: Že to do něho nějak dostat musím. I to UM mu tam míchám a nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.5.13 11:34

@Janča1212 no naše doktorka byla celkem v klidu. Malá zeleninu nejí dodnes. Jedině v polévce nebo nastrouhaný jablko a trošičku mrkve. Ona teda byla kojena, kolem toho devátého měsíce vzala na milost kaše a ovoce. Tak doktorka řekla nenutit, hlavně žeobčas něco sní. Naštěstí teda pribirala jen na tom mléku, jinak by to byly ještě větší nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
27.5.13 11:51

Klíííd, můj prostřední byl plně na mlíku do 9m a pak najednou začal jíste pěkně, do tý doby jsem do ěnj nedostala ni prt, ani zeleninu, ani ovoce nebo jogurt, nic… nejmladšímu je 6 m a končímě taky u třetí lžičky…nestresuj se, nabízej, nenu´t, zkoušej, jednou jíst bude, enboj :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
27.5.13 12:36

Mesic jsem zkousela ruzne druhy zeleniny a vsechno plival. Pak jsem zkusila misto zeleniny kasi a napoprve snedl celou misticku. Pak jsem pridala ovoce a jedl i to. Je mu 21 mesicu, zeleninu neji vlastne porad :roll:. Maso zacal jist az po roce. Zkus tu kasi! :hug: Ta je vic podobna mlicku, treba mu bude vic chutnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
27.5.13 12:37
@Easinka píše:
Mesic jsem zkousela ruzne druhy zeleniny a vsechno plival. Pak jsem zkusila misto zeleniny kasi a napoprve snedl celou misticku. Pak jsem pridala ovoce a jedl i to. Je mu 21 mesicu, zeleninu neji vlastne porad :roll:. Maso zacal jist az po roce. Zkus tu kasi! :hug: Ta je vic podobna mlicku, treba mu bude vic chutnat.

Zkoušela jsem.
Musím mu jí dávat z lahvičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
27.5.13 12:50
@Janča1212 píše:
Zkoušela jsem.
Musím mu jí dávat z lahvičky…

Proc z lahvicky? Neni pak spis problem ve lzicce? Treba to chce jinou lzicku, nebo se mu to ze lzicky nelibi? To bych ho neucila, kasi z lahvicky. Jen at se nauci, ze jidlo z misticky! (Me se to keca, ja vim :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
27.5.13 12:56
@Easinka píše:
Proc z lahvicky? Neni pak spis problem ve lzicce? Treba to chce jinou lzicku, nebo se mu to ze lzicky nelibi? To bych ho neucila, kasi z lahvicky. Jen at se nauci, ze jidlo z misticky! (Me se to keca, ja vim :mrgreen: )

Moc ráda bych ho nakrmila ze lžičky…ale ono to nejde prostě. Zkusím koupit jinou lžičku asi :nevim:
Ale prostě jakmile to lžičkou dostanu do pusiny, plive vše ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko