Nechce příkrmy - vůbec!

478
30.5.11 11:10

nechce příkrmy - vůbec!

Ahoj maminky,
jsu nešťastná :cry: synovi je 7,5měsíce a bojujeme s jídlem. Dáváme Nutrilon a ten mu chutná, ale jak dám cokoliv jiného, nechce to. Ochutnal už jahůdku, mandarinku atd. Vycucá šťávičku a hotovo. Jakmile je cokoliv s kouskem, začne se mu navalovat a hotovo. Docela baštil pribináčky, jednu dobu i přesnídávky, ale ty už taky nechce :think: Jsu z toho nešťastná, za celý den máme jen Nutrilon a třeba 4lžičky pribináčku, nebo banánu, nebo sní jednu šišku těch kukuř.lupínků, ale to vše opravdu s námahou. Co mám dělat? Za 14dní jdeme k doktorce, tak se jí zeptám, ale přece jen doufám, že tady budou maminky s vlastní zkušeností a poradí mi. Mám pocit, že se zblázním, mám o něj starost :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
say
1461
30.5.11 11:16

jakými příkrmy si začínala ? pribiňáček se smí až po roce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
30.5.11 11:19

Ty joooo. To si vyslechneš… :mrgreen:

Všechno co píšeš je pro tak malý dítě ,,nevhodný,, :-D

Zkoušela jsi zeleninu? Nejdřív mrkev a potom postupně přidávat další…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
30.5.11 11:19

Pribiňák je těžkej, lepší spíš bílej jogurt do přesnídávky a postupně přidávat…a ještě si pamatuju že někdo dával do příkrmu třeba lžičku Nutrilonu právě kvůli tý chuti, děti to znaj tak to zbaštěj. Vydrž…do 18 let pít mlíčko nebude :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
30.5.11 11:20

Kdyby mi dítě nechtělo mrkev, tak pribiňák nedostane tuplem.. prvně se přece musí naučit jíst zeleninu a ostatní až potom ne.. to se ani nedivím, že nic jiného nechce, když mu dáváš pribiňáky.. (neber to osobně, to vůbec ne…) prostě mu nedávej sladké, zkoušej zeleninu, když bude mít hlad, tak si to snad vezme.. jinak nevím, my s tímhle problémy vůbec nemáme.. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
30.5.11 11:25

No za prvé to co píšeš určitě není vhodné jako první příkrm,za druhé když nechce tak nechce:)První syn byl pouze kojený 14 měsíců odmítal příkrmy pak teda ěnco málo zbaštil ale ne zeleninu, ale snědl aspon přesnídávku …zeleninu mi nyní jí normálně ale byl starší to až po roce :wink: ted taky bojujem mocto nechce maximálně jogurt zeleniny jak čeho ale moc nejí no ale neřeším to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
30.5.11 11:25
PetaP píše:
Kdyby mi dítě nechtělo mrkev, tak pribiňák nedostane tuplem.. prvně se přece musí naučit jíst zeleninu a ostatní až potom ne.. to se ani nedivím, že nic jiného nechce, když mu dáváš pribiňáky.. (neber to osobně, to vůbec ne…) prostě mu nedávej sladké, zkoušej zeleninu, když bude mít hlad, tak si to snad vezme.. jinak nevím, my s tímhle problémy vůbec nemáme.. :nevim: :nevim:

Nemusí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
30.5.11 11:27

podle mě na to jdeš trošku ze špatného konce. Měla bys zavést jedno jídlo ve kterém nahradíš UM příkrmem, začíná se obědem, tzn zelenina (popřípadě s masem nebo zloutkem), když sní lžičku nebo dvě tak to necháš a už nedáváš UM. Postupně by měl zvládnout víc a víc lžiček. Ale ten obed by měl už zůstat zelenina at ji chce a nebo ne a další jídlo až dle harmonogramu třeba za 2 hodiny. Jinak si nemá šanci na jinou stravu zvyknout. A po cca měsíci zahradíš zase další jídlo (svačinu dopo nebo odpo) na třeba ovoce s jogurtem. Atd, až se dostanete třeba na UM ráno a večer…

pribináky vynechej, to není nic extra a jídlo mixuj pokud ho kousky navalují. Musíš na to jít trpělive a hlavně důsledně a ono se to povede, uvidíš :palec:

• Citovat
  • Upravit
14046
30.5.11 11:32

KLID, když nejí, tak at neji, UM mu staci
nejstarsi syn , teda o minutu starsi nez jeho bratr, proste kousky neji a kdyz nahodou sni kus jablka, tak se za chvili poblinka, tak mu to nedavam, no, jednou k tomu dospeje, je zbytecne deti nutit, ver mi, mam tri :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
30.5.11 11:32

zkus se podívat tady je tam dost rad jak na první příkrmy a jaké potraviny kdy zavádět, třeba tě to inspiruje a pomůže

• Citovat
  • Upravit
cher
30.5.11 11:57

To je zas nějaká provokace :lol:

• Citovat
  • Upravit
9622
30.5.11 11:57
merett píše:
zkus se podívat tady je tam dost rad jak na první příkrmy a jaké potraviny kdy zavádět, třeba tě to inspiruje a pomůže

Merett, díky :palec: To taky určitě využiju! Kojení.net znám, ale vůbec mě nenapadlo tam hledat info o příkrmech…My za chvilku taky začínáme, tak to musím všechno pořádně naštudovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
30.5.11 12:00

Ahoj. Nebudu hodnotit tvůj postup zavedení příkrmů, já bych takhle nepostupovala, ale to neznamená, že můj postup je jediný správný :wink: .

Moje starší dcera odmítala příkrmy až skoro do roka (byla kojená). Začala jsem mrkvičkou, tu moc nechtěla, tak jsem chvilku počkala, dávala jí trošku, abych případně mohla vyloučit alergii. Pak jsem přidala maso, to bylo trochu lepší, ale denně snědla sotva tři lžičky. Pak jsem zavedla ovoce, toho snědla trochu víc (tak ty tři lžičky denně :lol: a to ještě ne každý den). Obrat začala až po zavedení jogurtu (kupovala jsem bílou Activii, nesladkou) kolem 8.měsíce. Ten jediný jí chutnal a s ním byla ochotná sníst cokoliv dalšího (ovoce, zeleninu, maso, později i rybu). Ovšem byl to hrozný boj zakamuflovat to do jogurtu, aby to nepoznala :roll: . Nejvíc jí chutnaly kupované skleničkové příkrmy, vařit doma by se mi ani nevyplatilo, jednu skleničku měla minimálně na 3 dny, takže jsem kupovala takové příkrmy, aby měly trvanlivost aspoň těch 48 po otevření, pak měla jednu skleničku natřikrát. Pokaždé ale k tomu musel být jogurt. Lepšilo se to postupně, trvalo to hodně dlouho, chvílema jsem byla pěkně na nervy, že jí bude něco scházet, ale zdá se, že ne. Přeju pevné nervy a radím nenutit, jen nenásilně zkoušet a zkoušet a zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
30.5.11 12:06
merett píše:
podle mě na to jdeš trošku ze špatného konce. Měla bys zavést jedno jídlo ve kterém nahradíš UM příkrmem, začíná se obědem, tzn zelenina (popřípadě s masem nebo zloutkem), když sní lžičku nebo dvě tak to necháš a už nedáváš UM. Postupně by měl zvládnout víc a víc lžiček. Ale ten obed by měl už zůstat zelenina at ji chce a nebo ne a další jídlo až dle harmonogramu třeba za 2 hodiny. Jinak si nemá šanci na jinou stravu zvyknout. A po cca měsíci zahradíš zase další jídlo (svačinu dopo nebo odpo) na třeba ovoce s jogurtem. Atd, až se dostanete třeba na UM ráno a večer…pribináky vynechej, to není nic extra a jídlo mixuj pokud ho kousky navalují. Musíš na to jít trpělive a hlavně důsledně a ono se to povede, uvidíš :palec:

souhlasím :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
30.5.11 12:09

HOlky, já to asi špatně napsala… samozřejmě, že jsme začínaly mrkví, brokolicí, špenátem atd. Sice nechtěl, ale asi 2měsíce jsem ho tím „trápila“, protože prostě jsem myslela, že musí. Pak jsme začali občas i přesnídávku s banány, broskví atd. Teď občas dám jablíčko, ,mandarinku, pribinák atd.,ale probléme je, že nechtěl ani zeleninu, tak jsem si říkala, že takový děti jsou a prostě jak začneme ostatní, zlepší se to. Jenže zeleninu nechce stále a ostatní taky ne. Tak to myslím. Samozřejmě chodíme do poradny a tam mě doktorka řekla, že prve zeleninu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí