Z ničeho nic nechce spát sama

2508
26.7.11 08:32

Nechce spát sama - z ničeho nic

Zdravím, mám dotaz - snad se nebudu opakovat.
Dceři je 19m, ted ze dne na den najednou nechce spát sama. Začlo to tím, že jí stačili otevřené dveře. Pokud sme je zavřeli - histerá, mlácení na sklo a nepomáhalo nic… ani osvědčená rada po pěti minutách tam chodit…
Teď to došlo až tam, že u ní musí někdo být když usíná.
Vím, z ní to taghle klasicky, že dcera si něco vymrčela, ale začínala sem fakt hodně tvrdě a nekompromisně… alespoň sem se snažila. Chodila až ve chvíli, kdy fakt byla vylezlá z postýlky, dostala i dvakrát na zadek… ale nakonec vypadala tak strašně nešťastně a zdrchaně z toho breku, že sem si k ní sedla a okamžitě se uklidnila.
Co je to ? Proč najednou ze dne na den?
Obavám se že to neni separační úzkost, s někym jiným ji nechat můžu celkem bez problémů. Odejde s babičkou, tetou… počká než přijdou a nekřičí.

Klasickou metodu chvili nechat brečet a pak přijít, dát dudlíka a zase jít, nelze aplikovat… pokud ji necham pět minut, je až u nás v obývaku. Pokud ji zavřu dveře, mlátí hlavou do skleněný výplně dveří a hrozně řve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2551
26.7.11 08:40

Ahoj, řešíme to samé, dvě dcerky, 4 a 2 roky usínaly samy a před týdnem najednou změna a mladší nás po přečtení pohádky nechce nechat odejít, strašně pláče a volá nás zpátky a to je v pokojíku i se starší sestřičkou. Nevím jestli jsme udělaly správně, ale nechaly jsme to být a jsme tam dokud neusne, buď já nebo manžel, prostě si myslíme, že to zase přejde a za čas bude usínat sama. Těch pár uplakaných večerů bylo hrozných a spánek po nich nic moc, teď usne za naší přítomnosti, ale spí celou noc. Tak nevím co je lepší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
26.7.11 09:00
cimbík píše:
Ahoj, řešíme to samé, dvě dcerky, 4 a 2 roky usínaly samy a před týdnem najednou změna a mladší nás po přečtení pohádky nechce nechat odejít, strašně pláče a volá nás zpátky a to je v pokojíku i se starší sestřičkou. Nevím jestli jsme udělaly správně, ale nechaly jsme to být a jsme tam dokud neusne, buď já nebo manžel, prostě si myslíme, že to zase přejde a za čas bude usínat sama. Těch pár uplakaných večerů bylo hrozných a spánek po nich nic moc, teď usne za naší přítomnosti, ale spí celou noc. Tak nevím co je lepší :nevim:

můj starší začal usínat sám až ve 3 letech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
26.7.11 09:30

Mám to stejně a to jsem tedy podstatně starší :lol: Nerada usínám sama a nevyžaduji to ani po svém dítěti.
Mně osobně to nepřijde jako nějaké selhání ze strany rodičů, když pomáhají dětem usnout.
Beru to jako jednu z jeho potřeb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
26.7.11 11:21

My jsme na tom stejně,ale u nás je to že přešel na velkou postel a může z ní vylézt.Asi týden jsem byla nekompromisní,aby usínal sám,ale fakt se to nedalo,byla snad 50krát venku,když jsem ho zavřela bouchal do dveří apod.Takže momentálně u něj někdo sedí dokud neusne a je to někdy i hodina.
Jinak v postýlce usínal nádherně do 5 minut byl tuhej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
26.7.11 13:31

Ahoj, myslím, že je to přechodné období. Starší usínal sám do 2 let, prostě jsem ho dala do postýlky, pak do velké postele a usnul v pohodě sám, pak si začal vynucovat společnost, teď ve 2 a půl letech zase často usíná sám, odpoledne prakticky pořád a večer podle toho, v kolik jde spát, většinou jdu spát i já s mladším bráškou. Třeba se něčeho bojí, nebo u vás probíhá nějaká změna, mně začal vyžadovat uspávání asi 2 měsíce před porodem - to už jsem ho moc kvůli bříšku nechovala, tak potřeboval jiný způsob kontaktu. Švagrový klučík (5 a půl roku) taky vyžaduje uspávání - od té doby, co byli ve školce čerti :cert: , prostě se bojí, že přijdou zase :lol: Já na tom nic špatného nevidim, až budou v pubertě, tak nás rozhodně u postele chtít nebudou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
26.7.11 14:45

To je přesné, v pubertě nás potřebovat nebudou :mrgreen: . Navíc já i manžel si to mazlení před spinkáním náležitě vychutnáváme - dokud to jde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
21.4.14 19:50

Řeším nyní totéž. Jsme na návštěvě u blízkých, dcera je tu jako doma. A má velmi špatně spaní. Už pátý den. Nechce usnout, pláče, volá…nevim co to je???:-( jsem nestastna protože to neznám! doma lehne a spí nebo si chvíli povídá. Poraďte mi někdo.:-(
Má dudlik, svou panenku, stejnou teplotu, hlad nemá, žízeň nemá, zima ji není.:-(
Napadlo me zda neni pretazena a az moc unavena, hodne jsme venku a něco podnikáme. Přes den spi taky málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
21.4.14 19:59

@BabyBella a už tam někdy předtím spala nebo tam chodila jen přes den?? i když je tam JAKO doma… doma to není…

• Citovat
  • Upravit
2873
21.4.14 20:02

@Nicolink jasně spala. Jsme tu každý měsíc. Nerozumím tomu co se v děje, vím ze je unavena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
21.4.14 20:05

@BabyBella může mít jen blbý období…pokud je unavená tak ji dávej spát dřív :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510