Nechce žádné tekutiny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nechce žádné tekutiny
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli nemá nědo podobnou zkušenost a pokud ano, jak jste to řešily, případně kdy se mimčo třeba umoudřilo a začalo pít?
Do 4m jsme plně kojili, pak s jedním večerním příkrmem, protože neprospíval a večer hodně brečel. Kolem 5,5m jsme začali pomaličku s příkrmy, jen zeleninka k obědu. Pak nějak po 6m začal zlobit s kojením, nějak na to prostě asi neměl čas, tak jsem začala víc přikrmovat (masozeleninový oběd + dvě ovocené svačinky), čímž jsem to kojení asi úplně zabila, protože sice neměl hlad, jak jsem se bála, ale mlíka už si přes den ani necucnul. Nějak v 7m a kousek jsme kojit přestali, protože už pil jen v noci a ráno, ale ráno už ječel, že měl asi málo, večer měl už dlouho UM, pak jsme začali přidávat maličko kašičky, ale pořád dostával z flašky. Takže jsme najeli úplně na UM, místo nočního kojení jsem asi třikrát zkusila dát dudlíčka a zabralo to, takže od tý doby spí celou noc. Takže jsme už měli vlastně jen dvě mlíčka denně, ale vypil toho fakt hodně, tak jsem to moc neřešila, pak jsme začali dávat i jogurt. V tý době jsem už zkoušela dávat pít i vodu, čaj, šťávu… bez úspěchu. Ale pořád jsem si říkala, že pije aspoň ráno a večer. Ovšem teďka asi před 14ti dny začal bojkotovat i tu večerní mlíkokaši, takže jsme přešli na kaši lžičkou a k tomu jsem teď pár dnů už vylejvala i půlku toho ranního mlíka a dneska jsem ho vylila v podstatě skoro celý, protože to prostě nechtěl.
Takže mlíko jako takový už pít nechce, budeme muset asi za chvíli přejít na nějakou kaši i ráno. K tomu ale nevypije přes den ani žádný tekutiny navíc. Zkoušela jsem sladký, nesladký, příšeně sladký, flaškou, netekoucím hrnečkem, kelímkem, panákovkou, lžičkou… nic, všecko fluše, odstrkuje mě a příšerně u toho řve. Párkrát se mi už podařilo najít něco, co pil a byl jsem šťastná, ale to mu vydrží dva tři dny a pak přesně to samý začne odmítat. Akuálně jsme ve fázi, kdy začne hystericky ječet, jen když tu flašku vidí.
Stalo se někomu z vás něco podobnýho? Jak jste to řešily? Já už prostě nevím, úplně bez tekutin se mi ho nechat nechce, i když teda zatím vypadá v pohodě. Ale tak přeci jen má ještě kašovitou stravu, která v sobě vodu má, tak nevím, jestli mu to prostě stačí a až přejdem na normální stravu, jestli prostě pít začne… já bych to ráda neřešila, ale přijde mi to prostě divný. Tu mléčnou dávku jakž takž pokryjeme tou kaší a jogurtama, ale to pití jako takový mě fakt štve… Díky za každou zkušenost a radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Moc zkusenosti nemam pac jeste kojim, ale od 6m se ho snazim naucit pit z hrnecku. Mam vyhodu, ze nemusim tlacit na pilu, takze pomalu trpelive nabizim. Mame jen jeden hrnecek, takze to ani nestridam.
Taky mi nic pit nechtel - sladky jsem nezkousela, takze ma smulu a dostava vodu.
Osvedcilo se mi nabizet mu napiti pri jidle, tak po 10 lzickach mu to strcim do pusy a on 2-3 loky udela, trosku se napije i po jidle. Nevypije toho nijak moc, ale jsem rada i za to malo. Lepsi je neco nez nic. A porad doufam, ze se to zlepsi. Tak drzim palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky. Tak můj Samík taky nebyl a dodnes ani není žádný „piják“
Ale teď jsem na něj udělala takovou menší fintu a to, že mu každý den na oběd dávám také 2 plné naběračky polívky (200 ml). Naštěstí je polívkový, takže je vždycky pěkně zhltá
Denně mi tedy vypije (vč. polívky) cca 750 ml, a to taky není žádná sláva, protože při své váze by měl vypít cca 1,1 l
Každopádně jsem se o tom radila s naší dr a ta nám řekla, že pokud normálně čůrá, tak si s tím nemáme lámat hlavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Markétka pije málo, takže to děláme stejně jako susacek. Pár lžiček papání a pár cucnutí z flašky (zatím pije normálně ze savičkou, hrníček zatím odmítá). Tak mi vypije během jednoho jídla asi 30 ml. Je to málo, ale pořád lepší než nic
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No Vojtík právě moc polívkovej není, jak mu udělám oběd moc řídkej, tak jí mnohem hůř, než když má hustší kaši… už dávám i kousky a taky to baští, ale jak je to tekutý, tak mu to vadí. Ale ještě to teda zkusím, případně mu třeba mezi jídlem podstrčím pár lžiček vody… s flaškou asi neuspěju, ale třeba když bude v tom zápalu jídla, tak si vezme aspoň lžičku. I když u nás je i jídlo trošku boj, sice papá, ale stejnak u toho dělá psí kusy, kolikrát i brečí… on je prostě takovej ďábel, že nemá na jídlo ani pití čas, musí furt někde slídit a objevovat… doktorka mi říkala, že v létě bude mít žízeň a určitě pít bude, ale už bylo pár horkejch dnů a stejně nepil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaji a kolik vypije(dostaneš do něho-myslím i příkrmy) dohromady za celý den?-Mě doktorka řekla,že pokud dost čůrá,a moč není tmavá,tak to nemám řešit,že je hodně dětí co ani ten půllitr nevypijou.
Mlíko mi Míša pije tak 380ml denněa pak večer kaši z 180ml vody-ale čaj či šťáva se do něj dostává špatně 50ml za den je úspěch,ale to málokdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ráno měl těch 200ml mlíka, ale to už teď nedá, dneska třeba vypil 50ml. Pak 190g ovocná přesnídávka, pak cca 300g domácího oběda (maso, zelenina, příloha, mixovaný nahrubo), vodu z toho vaření tam dávám, ale kolik netuším… dávám tam toho právě docela málo, protože když je to řídký, tak se cuká a moc to nechce. Pak odpo cca 250g jogurt+ovocná přesnídávka (samotnej bílej jogurt mi plive) a pak večer kaše z 200ml mlíka. Takže dejme tomu třeba těch 400ml může mít v jídle… dokud pil ráno, měl asi i přes 500ml, ale teďka už fakt nechce a asi se to už ani nezmění, přesně takhle to bylo i večer. A samostatný pití, ať už voda, čaj nebo šťáva je čistá 0. Někdy třeba 10ml, ale víc opravdu naprosto výjimečně. Dva dny mi vypil 150-200ml, tak jsem jásala, že jsem konečně objevila kombinaci flaška + pití, co mu nevadí, ale prd, po dvou dnech už mi to zase plive a nemůžu se k němu s tou flaškou ani přiblížit. Čůrá normálně, aspoň mi teda přijde a tmavá moč taky není, ale všichni mi říkaj, že to je žalostně málo tekutin a snaží se mi poradit, ale zatím nějak nic nezabralo. Na ty dva dny zabralo udělat ten čaj nechutně sladkej, ale pak už fakt nechtěl ani to. Paličák ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trochu pomůže, když mu budeš to jídlo dělat řidší, jak masozeleninové příkrmy, tak kaše. Jinak mlíka bych se tedy rozhodně v tomhle věku nevzdala, spíš bych zkusila fintu, děti obvykle velmi dobře a hodně pijou mlíko v polospánku nebo ve spánku. Když mu večer, než jdeš spát zkusíš přiložit (bez buzení) flašku s mlíkem, uvidíš, že jí vypije. V tomhle věku už nemusí odkrkávat, jen na něj samozřejmě dohlídni, aby se nepoblinkal, ale v tomhle věku je to už O.K. Naše malá taky moc nechtěla tekutiny, čaje nepije vůbec, zpočátku zabrala hooodně naředěná šťáva Hami Hroznová nebo jablečná. Chce to trpělivost a vydržet, někdy to dlouho trvá než si zvykne, tak dávat pořád dokola. Do dneška nevypije ani litr tekutiny, spíš tak max půl litru za den a to jsou jí už 3 roky. Ale je zdravá, problémy nemá. Tekutiny má v jídle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně jak píše ZuzaM - z flašky ve spánku. to jsem používala jen dočasně při bojkotu kojení. Jian maximálně ředit příkrmy vodou. Mě se nakonec naučil pít sportovní láhví s brčkem od NUBY. Pije ale jen při jídle. Tzn. jedna lžička cucnou a tak pořád dokola. Jakmile není lžička jídla, lahev vytlačuje jazykem. Začal pít ze dne na den. Nevím, jetli to bylo tím, ale 4 dny před tím jsem mu dala 4 r.zné nerekoucí krnečky, odtranila membrány, vysvlíkla do naha, na autosedačku dala igelit, 3 ručníky a nechala ho s hrnečky hrát. lil to do do pusy, ale plival ven, možná něco i spolk. Pak jsem zkusila tu Nuby a najednou to pil. ![]()
- Citovat
- Upravit
Díky za všechny rady, chci vám jen napsat průběh dosavadních pokusů.
Dát pití flaškou mezi jídlem (+ jsem zkoušela i hrneček - obojí s velkou dírkou, že to samo teče, protože chtít po něm sát fakt nehrozí…) - otevřel pusu, kápla jsem mu tam tak tři kapky, ucuknul, zase otevřel pusu, zase tři kapky, ucuknul… a takhle asi desetkrát, kdy teda pár kapek spolknul, zbytek vytek ven a pak už pusu nadobro zavřel a odmít ji otevřít a odstrkoval mě rukama. Podržela jsem mu ruce, začal sebou házet hlavou, pusa zavřená… zkusila jsem mu pusu násilím otevřít, dostal hysterickej záchvat…
Lžičkou mezi jídlem - při každý lžičce tý šťávy nebo čaje se ošklíbnul, vypliv a ve finále už nechtěl otevřít vůbec pusu ani na to jídlo, který jsem mu dávala, takže opět neúspěch.
Lžičkou po jídle - třikrát otevřel pusu a nalila jsem do něj asi tři malinkatý lžičky a to mu ještě něco vyteklo z pusy ven, pak pusu zavřel a už ji neotevřel.
V noci ve spánku - zatím jse se nějak neodhodlala, tohle už mi radila jedna holčina od nás z diskuse, zkusila jsem to asi před měsícem a on se samozřejmě vzbudil, začal strašně řvát a pak jsem ho nemohla uspat hodinu, protože byl naprosto čilej a chtěl si hrát. Tehdy jsem mu udělala na zkoušku asi 60ml Sunaru a jestli vypil 20, tak to bylo hodně. Nějak nemám chuť to zkoušet podruhý, i když říkám, tohle už bylo dýl, tak třeba teďka by se nevzbudil… nebo to asi chce vychytat, kdy má tvrdej spánek, ale jak to mám poznat?
Spíš mám teda pocit, že se na to vykašlu, dokud nebude fakt velký vedro, mudra mi tvrdila, ža až to vedro opravdu bude, určitě se napije. Zatím dělám řidší obědy, k snídani a večeři mléčný kaše, k svačinám jogurty s ovocem… mléčnou dávku pokryjem, ale rozhodně ne v tekutinách. Ale čůrá teda pořád hodně, tak asi to má prostě takhle nastavený. Asi teda nemá cenu se tím dál stresovat, protože s ním prostě asi fakt nic nezmůžu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nejí, nepije, nespí ;)
Kaji, teď je srpen, můžu se zeptat, jak jste na tom teď s tim pitím? Musim podotknout, že vám plně rozumím. Kolik je teď vašemu malýmu?
Prohlížím celé dopo net a různý diskuze a můžu říct, že zatím jsem tu nenašla snad ani jednu mamku, jejíž dítě by pilo a jedlo tak málo, jako ten náš
. Takže vás můžu asi „uklidnit“, že zřejmě je to běžné, že děti nepijou, nebo co
.
Ten náš byl plně kojený do 14měsíce, teď je to týden, co jsem přestala kojit úplně..a víte, jak pije?
Takže - UM nepije vůbec -ani nikdy nepil-, aňi ň, zkoušela jsem Bebu a Nutrilon vanila. A také nepije čaje, slazené, neslazené, šťávy, džusy… pije JEN vodu a to mezi 80-150ml za celý den po locích, které mu nutím co 15 minut. To je vše… Nikdy neuměl z flašky pít nic. Asi před 2 měsícema se trošku naučil pít z flašky z DM, nějaká BABYLOVE za 49, tyrkysová, ale jak říkám ucucává a tak tu decku za den. K tomu málo jí a dost blbě spí.(Usíná tak hodinu-dvě a usíná kolem 22:30…vzbouzí se cca v 1:00,3:00,5:30) Takže mě už dost tečou nervy a to jak píšete, že to pití zkoušíte už i násilím, tak to já už asi ze zoufalství dělám každý den, ale i s jídlem.
Kdyby vás zajímal jídelníček:
Ráno dá třebas jogurt 130ml plus třeba 20ml vody, pak buď sváča cca 100ml ovoce, nebo taky nic, když náhodou usne, pak oběd mezi 13-14hod. 120ml zeleniny + cca 30ml vody, pak sváča cca 160ml ovoce nebo ovoce s jogurtem + nějaká ta vodička
20ml a pak večer kolem osmé kaše 130-150ml + cca 30ml vody. To je vše za celých 24 hod. V noci se budí třeba 3× a řve i hodinu,ale pít nechce nic, možná tak 10ml vody,ale řve , jak vidí flašku. Ještě touží po nočním kojení.
Takže suma sumárum za celý den voda + jídlo dá 520-760ml, z toho tekutiny (míněno vody) jen 80-150ml.
Plínky moc počůraný nemá a moč je trochu tmavší, ale dost slintá i slžiček má kvanta. Asi mu zrovna roste zub (má teprv 3), tak je vzteklej a celý den bulí a jí ještě míň.
Došla jsem k závěru, že s tim asi nic nenadělám, i když se snažim.
Tak hlavu vzhůru a držim palce vám i sobě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chytilenko, nevěš hlavu, taky mám doma takového jedlíka a pijavce. U nás je snad jen pozitivní to, že dobře spí, ale množství jídla u nás zhruba odpovídá tomu vašemu. Já jsem teď poslední měsíce přešťastná, že mi vypije nějaké UM, protože ještě v roce se trápil se 100ml UM na porci a to ještě někdy vyblinkal. Dodnes nejí pečivo a nic tuhého, vše ho nadavuje na zvracení, kousky nehrozí.
Jak starý je tvůj chlapeček a kolik teď váží a měří?
Náš Lukáš je tintítko, ale naše Mudra je spokojená a malý se tváří spokojeně taky. Moc dobře ale vím co to jsou za nervy, když dítě nejí a nepije - jo musíme to vydržet
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chytilenko, já myslím, že zas tak málo nejí… nevím, teda kolik váží, ale nezdá se mi ten jídelníček nijak hrozný. Jí 5× denně ucházející množství, pro představu, my máme přes deset kilo (9 měs.) a jídelníček - ráno 100-120 g jogurtu, dopo 100-130g ovoce, obed 190g masozeleniny, odpo 100-150 g jogurtu a večer kaše ze 150 ml vody. Ted má ale období, kdy snídani a obě svačiny bojkotuje a sní od nich tak půlku.
Jo, to pití je problém, je vidět na moči. Zkus ho zabavit hračkou, stříknout mu u toho stříkačkou, zkus dát do pusy lžičkou trochu vody a pak dudlík, dudlání ho nutí polknout, zkus dělat blbiny, zpívat, šaškovat, ať se směje a šup tam lžičku, zkus lahvičku s pítkem, nějaký netekoucí hrníček s pítkem, ať si ho žužlá a ono to trochu poteče a cucne si… Mimochodem, vše, co tu píšu, máme už za sebou, vždy něco chvilku fungovalo, pak zas ne a hledala jsem novou alternativu… momentálně jsme na slabším granul. čaji HAMI, pítku+lžičce a asi 400 ml za den, dávám mu dávky 20-50 ml, hodinu po jídle pije nejvíc tak těch 50 i 60 ml, pak před spaním, po spaní, navečer, kdy už nespí, tak každou hodinu - většinou vypije z pítka tak 20 ml sám a zbytek si vezme po lžičce. Ale trvalo, než to přestal být šílený boj a je to už „přijatelný“ bojík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzko, děkuju, to s tim navalováním moc dobře znám, taky to dělá, ale je to teď krapítko lepší, furt jsme mu zkoušeli při naší večeři (díky jeho zvědavosti) dávat náš rohlík k večeři (kousky)a to mu šlo o něco líp, ale když má kousky ve svém jídle, je to horší… Tomíkovi je 14 měsíců, váží cca 11 kg a měří asi tak 81 cm, možná víc. Pravda, taky bych byla přešťastná, kdyby začal pít jakékoliv UM. Dneska byl nějakej divnej, vypil jen 40ml vody za celej den a já jsem se odpoledne kolem páté už mohla vzteknout… celej den za ním běhat a nic z toho. A kolik je tvému Lukáškovi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás ani po měsících k žádné převratné změně nedošlo. UM nepijeme, zkoušela jsem i kravský plnotučný a nic. Jak je to tekutý a z flašky, tak je zle. Naučil se celkem obstojně pít šťávu z lahve s brčkem nebo s takovým tím vysouvacím ventilem, jako má malá Dobrá voda atd. Ale to fungovalo, jen dokud bylo venku vedro. Teďka už zase nic moc. V tom vedru mi vypil i skoro 500ml, teďka už kolikrát nedá ani 100ml. Už to ale nějake neřeším, nemám na to nějak sílu. Jídla sní dost, cpu ho mléčnejma výrobkama o sto šest… Samozřejmě bych byla radši, kdyby si dal UM, ale co nadělám. Aspoň teda večer pořád sní tu kaši připravenou z UM, ale ráno už ji nechce, to dlabem jogurt s přesnídávkou.
Jídelníček: ráno 120g Activia bílá + cca 100g ovocná přesnídávka
sváča chleba silně namazaný lučinou nebo ovocný jogurt nebo jegurtová přesnídávka nebo třeba Actimel na zalití toho chleba
oběd cca 200-300g maso, zelenina, příloha
sváča 2 obvykle 100g přesnídávka ovocná nebo čerstvé ovoce, k tomu Pribináček, tvaroháček atd.
večeře 180ml UM + instantní kaše Hami
V tom obdě je dost vody, aspoň se o to snažím, jinak nevím. Moč má světlou, každej den se aspoň trochu napije, tak už jsem celkem v pohodě. Ale když vidím děti, co za den vypijou litr čaje a litr mlíka, opravdu čumím jak puk
A závidím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit