Nechci dávat syna k rodičům

Anonymní
7.6.18 17:23

Nechci dávat syna k rodičům?

Zdravím. Mám takový dotaz, nechci dávat syna ke svým rodičům? Nevídáme se, nemáme si spolu co říct. Mají možnost si nějak nárokovat vídání vnuka, pokud tam nevznikla citová vazba nebo mám být v klidu? K tomuto mám vážné důvody. :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1086
7.6.18 17:25

Jednou jsem tady něco takového četla, že si babička soudně vynárokovala asi 2 hodiny týdně… ale nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.18 17:27

To,

@PupuP To je to poslední, co bychom s manželem chtěli. Tahanice po soudech. :-(

• Citovat
  • Upravit
36556
7.6.18 17:27
@Anonymní píše:
Zdravím. Mám takový dotaz, nechci dávat syna ke svým rodičům? Nevídáme se, nemáme si spolu co říct. Mají možnost si nějak nárokovat vídání vnuka, pokud tam nevznikla citová vazba nebo mám být v klidu? K tomuto mám vážné důvody. :-(

Ano, můžou.
Nebere se to jakože oni mají právo na vnuka, ale vnuk má právo na ně.
Takže pokud by do toho šli, dítě by dostalo opatrovníka, který by zastupoval jeho zájmy a soudce by pak rozhodoval, jestli je nebo není v zájmu malého dědečka a babičku vídat. Záleželo by na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
7.6.18 17:29
@Anonymní píše:
@PupuP To je to poslední, co bychom s manželem chtěli. Tahanice po soudech. :-(

tak 2 hodiny týdně za tvé přítomnosti se snad dá snést ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.18 17:32

Tohle

@Bábrdl Tohle nechápu, oni při každé příležitosti špiní „slovně“ mého muže, jejich styl života to je hnus a navíc by určitě nedodržovali stravování a jiné věci, které máme nastaveno. Pomalu se připravuji na nepříjemné chvíle. :-( Ach jo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.18 17:32
@Anonymní píše:
Zdravím. Mám takový dotaz, nechci dávat syna ke svým rodičům? Nevídáme se, nemáme si spolu co říct. Mají možnost si nějak nárokovat vídání vnuka, pokud tam nevznikla citová vazba nebo mám být v klidu? K tomuto mám vážné důvody. :-(

Určitě může babička chtít styk soudní cestou. Prarodiče mají právo na styk s vnoučetem (resp. vnouče s prarodiči). My chceme co nejmenší styk s tchánovci a jezdíme k nim 1× za 3 měsíce na 2 hodiny a doufáme, že by soud uznal, že styk je. Hodně se bojím, že by chtěli děti samotné nebo přes noc. Proto styk nezakazujeme, ale snažíme se, aby byl jen za našeho dohledu a co nejmenší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.18 17:34

Moji...

@PupuP Moji rodiče nejsou normální. To jsou zákony ČR. Lidé, kteří zdeptali vlastní dítě mají nějaký nárok na jeho děti. :-( No nic, budu to muset v nejhorším případě řešit s právníkem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.18 17:36

Také...

@Anonymní píše:
Určitě může babička chtít styk soudní cestou. Prarodiče mají právo na styk s vnoučetem (resp. vnouče s prarodiči). My chceme co nejmenší styk s tchánovci a jezdíme k nim 1× za 3 měsíce na 2 hodiny a doufáme, že by soud uznal, že styk je. Hodně se bojím, že by chtěli děti samotné nebo přes noc. Proto styk nezakazujeme, ale snažíme se, aby byl jen za našeho dohledu a co nejmenší.

Také to nemáte jednoduché :-(

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
7.6.18 17:41
@Anonymní píše:

Oni dítě vidět chtějí?

• Citovat
  • Upravit
9041
7.6.18 18:13

Tak tohoto se jednou bojím taky. Rodiče mi dávali jedno jídlo denně, neucili mě základům hygieny, bili mě a nadávky že jsem blbá, seredna, líná a postižená byly na denním pořádku. X let se nestykame a já jsem za to ráda. Nicméně mám pořád strach že až budu mít dítě tak se to dozví a budou si jej nárokovat. Ne z nějakého zájmu ale aby mi ublížili a ideálně ho postvali proti mně jako to v mém dětství zkoušeli s mými kamarády a dalšími lidmi. Samozřejmě kdyby to nastalo tak budu bojovat ale strach mám tedy hrozný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.6.18 18:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
7.6.18 19:08

Tady na malém městě je případ, kdy maminka s otcem dítěte nikdy nezila, otec o dítě nikdy neměl zájem, tak odešla s novým přítelem do USA..vrátila se po pěti letech zpět a prarodiče, rodiče biologického otce, soudně žádají styk s vnukem, který vlastně nezná otce, natožpak prarodiče ale oni ma tom trvají, neboť žádná jiná vnoučata nemají..říkala že představa že hp bude muset najednou dávat cizím lidem potom co se ani ještě neadaptoval v ČR ji děsí..jak spor dopadl nevím, ale zřejmě to soudně lze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
7.6.18 20:21

Ale soud přihlíží i k okolnostem. V případě, že prokážete, že vás rodiče týrali tak soud ke styku souhlas nedá. Soud taky hodnotí jaký mají prarodiče podmínky. Rozhodně se nestane, že babička je alkoholička tak dostane vnuka do péče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
7.6.18 20:49

@Serpentini Pane Boze. Je mi to moc lito, to je strasne! Jste silna. Zadny soud by jim snad nesveril vnoucata ani pod dohledem :( Drzte se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová