Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Proc by ses měla vracet… Nikam se nevracej. To nevím i co se chce soudit.
Když dítě nechceš ale otec jo tak to může být problém. Dítě asi budeš muset tedy dát otci, pokud o něj bude mít zájem. Pokud ne můžeš dát k adopci. Kontaktuj sociálku.
Jinak je to docela síla, takhle psát o vlastním dítěti.
Příspěvek upraven 08.04.20 v 19:38
Nemůže tě donutit, aby ses k němu vrátila, ani přes soud… Tak to dítě normálně porod a pak se ho zrekni, ať si ho nechá otec, ne ![]()
Tak kdyz to dite nechces, tak ho dostane otec. Kdyz ho nechce ani jeden, tak ho můžeš dát k adopoci. Nemuzes ho jen tak nekomu dat, bez souhlasu jeho otce. Pokud nechceš, aby ho mel, tak si ho musis nechat ty.
Říct, že nevíš, kdo je otec a dát ho k adopci.
Ale těžko říct, co by pak on začal a ještě bys mohla mít problém ty.
A na potrat jsi nesla dřív proč když jsi dítě nechtěla?
Zkus zavolat na nějakou linku pomoci, linku bezpečí. určitě existují organizace, které ti pomohou a poradí. Případně se obrať na sociálku, na tak zvaný OSPOD, možná budou vědět, jak dál…
No to není jednoduchý. Otec dítěte o těhotenství ví a o dítě má zájem, takže anonymní porod ani babybox nepřichází v úvahu. Jediná šance je nechat dítě otci a platit mu alimenty. Můžeš to zkomplikovat tím, že ho neuvedeš do rodného listu, ale on má právo tě skutečně vláčet po soudech a jistě se mu dřív nebo později k dítěti podaří dostat. Takže tě to bude zbytečně stát peníze navíc.
@Burj Chalifa píše:
Alkoholik, kuřák…hlavně že jsi s ním chrněla
Protože byla opilá
Ale alkohol je fuj.
Úplně se nevyznám v této problematice, ale je nutné přiznat otce v rodném listě? Když matka neuvede a otec se o to snaží?
Dá se přesto dát dítě k adopci, když otec nebude uznán?
A byli jste na matrice? Protože pokud ne, tak do té doby de iure není otec, musel by se soudit (si myslím)…
Babybox je asi nejjednodušší… Ale je fakt, že dítě má právo na oba rodiče, takže tady se blbě radí, jak k tomu to mrně přijde, že? Zas ale když ho nechcete…
@Čičorečka Babybox fakt nejde??? Kdyby jela rodit do jiného kraje ![]()
Potrat dokud šel jsem řešila s nemocnicí, ale nemocnice to řešila, tak dlouho, že už nebyl možný.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Jsem těhotná a odešla jsem od otce dítěte. Otec dítěte chce dítě, ale já s otcem dítěte nechci být a nechci ani dítě. Bylo to neplánované těhotenství. Zneužil mojí opilosti a teď mi dělá problémy. Je pozdě na potrat. Má se to narodit 22.6.2020. Nechci dítě. Co mám dělat? Mám jiného přítele a máme jiné plány. Otec dítěte vyhrožuje soudy a já se bojím, že pokud se nedokážu zbavit dítěte, že mi přes soudy zničí život. Dneska mne čekal u gynekoložky a vyhrožoval mi, že pokud se k němu na byt nevrátím, že to bude řešit soudně, ale já s ním nechci být. Mám jiného přítele, který mi pomáhá. Otec dítěte je alkoholik a kuřák, nikdy se mi nevěnoval, nechával mne na bytě samotnou a často i bez peněz, jídla a sám chodil za jinýma partnerkama, se který mi i spal. Skoro nikdy nebyl doma. Prosím co mám teď dělat, když nechci dítě a ještě se nenarodilo? Komu ho mám dát po porodu? Kde se mám poradit a s kým? Nechci už vidět otce dítěte a raději ani dítě. Moc času do porodu nemám a nevím co teď, mám strach a nechci se vrátit k otci dítěte, nechci opustit svého přítele, s kterým jsem teď a miluji ho nadevše. Prosím co teď? Děkuji za pomoc a oporu.