Nechci otce zklamat

Anonymní
20.3.14 19:07

Nechci otce zklamat

Ahoj, řeším pro mě dost nepříjemný problém.

Začala bych asi tím, že momentálně studuji už druhou střední školu, první jsem zanechala ve 2. ročníku, jelikož to nebyla profese pro mě, školu jsem si vybrala, protože byla nejblíž. Pak jsem přestoupila na jinou školu, mezitím jsem začala podnikat v oblasti módy, jde mi to skvěle a vydělávám si v průměru 15-20 tisíc měsíčně, s přítelem máme pomalu dostavený barák a jsem těhotná, plánovaně, studium jsem chtěla dělat individuálně, ale ředitelka mě slušně poslala do ****. Že není povinna mi to absolutně vůbec povolit, ještě chci dodat, že z jejich školy dělá skoro gympl, ale je to ta nejlehčí škola o v našem kraji je. Že prý je to velice těžká škola a s IP bych to prý nezvládla :zed: Můj třídní učitel na mě vyjukl, že na co vůbec studuji, že můj přítel je snad dost bohatý, že kdyby byl bohatý jako já, tak nechodí vůbec do školy, bylo mi dost trapně, to, že oba dřeme a máme se dobře přeci neznamená, že nemohu studovat. Učitelé si mezi sebou šuškají, že mě zbouchl někdo cizí 8o :roll:
Ještě chci dodat, že si nerozumím ani se spolužačkami jsou v průměru o 4-5 let mladší, než já a jedna se řeže a ta druhá shání mariuhanu a jiné drogy :zed: zatímco já řeším spíše výbavu pro mimčo.

A teď to hlavní, velice mi záleží na mém otci, vzhlížím k němu, přál si pro mě jen to nejlepší a mermomocí chce, abych studovala, ale já nechci, chci se naplno věnovat své práci a miminku, nechci být dále napadána učiteli :think: a nevím, jak mu to říci, i když vím, že to nepochopí a bude se snažit kolem sebe kopat a vyhrožovat, jak jen to půjde.

Asi jsem se potřebovala vypsat :( ani nevíte jak mě to trápí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2044
20.3.14 19:11

Co přestoupit na jinou školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.3.14 19:12

Samozřejmě, že to nepochopí a zklameš ho, moje dítě přijít s tím, že nebude studovat, a zůstane se základním vzděláním, tudíž absolutní nic, tak mě omyjou. A studiem nemyslím x vysokých škol. Kopala bych taky, a tobě říkám jedno, vzpamatuj se a dodělej alespoň střední školu. Jednou přítel nemusí být přítelem, podnikání co jde perfektně letos, to za dva roky nemusí být ani na uživení a ty budeš ten nejpodřadnější dělník se základkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.14 19:12

@dlouha Na třetí už nechci, kord když zase budu chodit s mladšíma holkama do třídy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69235
20.3.14 19:14
@Anonymní píše:
@dlouha Na třetí už nechci, kord když zase budu chodit s mladšíma holkama do třídy :nevim:

takže zůstaneš se základkou. Upřímně? Noční můra rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
20.3.14 19:15

Zklamat otce??? proč bude kolem sebe kopat a tobě vyhrožovat, když píšeš jak máš s přítelem zázemí tak otec tě neživí, můžeš ho zklamat morálně, ale proč bys studovala jen proto abys někoho nezklamala a zavděčila se mu??? prvně musíš chtít ty, ty nechceš nebaví tě to, a z toho co píšeš tak studovat je pro tebe spíš utrpení - spolužačky, učitelé atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.14 19:15

@terinka4444 Nejspíše ano, opravdu už tam nechci dále být ani minutu.

• Citovat
  • Upravit
636
20.3.14 19:17

@renda81
Spíše je to tak, že mě pořád bere za malou holku i když už se dávno starám sama o sebe.

Příspěvek upraven 20.03.14 v 19:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
@Anonymní píše:
@dlouha Na třetí už nechci, kord když zase budu chodit s mladšíma holkama do třídy :nevim:

Kolik ti zbývá do konce? Přece si můžeš dodělat školu i střední dálkově, jak to má jedna moje známá…A pokud jsi těhotná, tak stejně budeš muset na určitou dobu přerušit. Každopádně bych byla pro nějakou školu. V dnešní době bez vzdělání - to je na pytel a nikdy nemáš do budoucna jistotu, co se bude dít dál, cokoliv se může stát. Pak se z tebe stane matka se základním vzděláním a práci budeš shánět horko těžko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536

Zakladatelko a co nějaké dálkové studium???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.3.14 19:19

Já tě neznám, neber to zle, píšu ti z pohledu rodiče, zjistit, že moje dítě, které nebude úplně blbé, když studuje střední školu, je tak líné, že se mu nechce učit, tak nezodpovědné, že ani druhá střední škola mu není po chuti, a tak hloupě naivní, že si myslí, že teď se má s přítelem dobře a stačí mu základní vzdělání, to je tak akorát na hajzlbábu nebo kopáče, tak jsem zklamaná, zklamaná z toho, jak špatně jsem své dítě vychovala, zklamaná z toho, že musím koukat na to, jak si mé dítě z lenosti ničí možná buducnost, zklamaná a zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
20.3.14 19:22

Řekla bych, že jsi se zmlsala příjmem z podnikání, miminem a přítelem a tím, že jsi starší, tak tě to ve škole nebaví. Víš, ale podnikání ti teď jít může, ale co bude za pár let nikdo neví. Takže být tebou rozhodně dodělám střední školu a nezůstávám pouze se základním vzděláním. Podívej se okolo - sportovci, modelky… skoro všichni si dodělávají střední školy a nechtějí zůstat bez vzdělání, sice budou mít za x let zkušenosti a medaile, ale ten papír ze školy by jim chyběl, až by skončili a chtěli dělat něco jiného.
Najdi si třeba dálkové studium, pokud už něco máš, mohli by ti některé předměty nebo ročníky (podle školy) prominout.
Ještě edituji - 15-20tis zase není takový „vejvar“ jak si myslíš.

Příspěvek upraven 20.03.14 v 19:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210

Co dálkově nějakou střední školu? Otce zklameš, to je jasné - vem to z té druhé stránky, co kdyby ti řeklo tvoje dítě, že zůstane se základním vzděláním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Líná určitě nejsem, učím se dobře, jen mi tápá docházka do školy a to tím, že se věnuji práci. Jinak na dálkové školy jsem taky koukala, jedna je 30 km od domova a opět studium na 5 let.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
20.3.14 19:23

No myslím, že dospělá už seš. Za chvíli budeš matka a za dítě budeš mít plnou zodpovědnost. Tak se kruci seber, chovej se dospěle a vyjednej si studium na škole a jestli máš problémy s učitely, tak si to s nimi vyřiď.
A co by teda vadilo mně osobně nejvíc je to, že bych měla jednou svoje dítě přesvědčovat o tom, jak je důležitý se vzdělávat a přitom mít základku. Bych se teda sakra styděla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová