Babička mi ničí dceru

462
19.3.14 19:44

Babička mi ničí dceru

Ahoj všem,

jsem z toho všeho nějaká vytočená a nevím co s tím..

Bydlíme v dvoj generačním domku s moji babičku a dědou (72r).. Všechno bylo v pohodě, babička občas měla řeči k výchově.. ale to jsem brala jedním uchem sem druhém ven.. řekla jsem ji jojo.. Byla jedna krize když manžel začal blbnout s dcerou.. třeba ji honit.. a vyhazovat do vzduchu ona u toho pištěla.. mě se to teda taky nelibilo.. babička mi pořá říkala, že to by neměl a bla bla.. jelikož se mi to taky nelibilo.. tak jsem si promluvili s manželem a on to už dělá teď v minimální míře.. Během dne jsem za babičkou chodily.. pro dceru to byla změna.. a rada si dole hrála.. babča ji pořád vymyšlela nějake nově věci.. třeba ji udělala draka.. :-) tak klidně si s ní hrala.. ale pořád babička chodila, že se ji zda, že ji Anča nemá ráda.. (nevím proč.. ) i jsem ji říkala, že ji ma rada, proto tam chodíme..

No jenže poslední měsíc.. co babička dělá to je hrůza.. připada mi, že se chce dceři zalíbit za každou cenu.. Dává i čokoládu, párky, všechno co ja ji zakazuju… když babičce říkam at ji to nedava.. tak řekne no dobře.. ale druhý den ji tu čokoladu zase da.. navíc ma takové ty hnus (ledove čokolady s kauflandu).. nebo třeba přijem tam před obědem a ona řekne dívej co mám a ukáže ji párek.. tak samozřejmě, že dcera ho chce a oběd mi pak už nejí.. kdyby to bylo jednou dobře. ale za poseldní týden to je pokaždé co tam jdeme buď čokolada nebo párek.. :(
ale co mě nejvíc štve, že to co říkala jak se ji strašně nelibi.. tak ona ted začla dceru honit.. a mala u toho piští a ona ji honí a piští.. mě se to prostě nelíbí.. dcera je pak uplně z toho rozežrana neda se uklidnít háže pak vším.. jo jenže ji se to libi.. když řeknu babiče, že se mi to nelibi tak řekne jojo.. a pak tam jdeme odpoledne tak ji zase honi.. když řeknu tak jdeme na horu dcera začne brečet.. babička tež.. že tam s ní vůbec nechci být..

dcera mi pak nahoře skučí, že chce jit za babičkou.. pořád skučela, že tam chce jit… chtěla jsem ji zabavit.. ale. no babička za chvillku klepe a už na ni zase piští!!! :(

štve mě to, ale co mam dělat.. přece nemůžu být hruba na babičku.. když ji řeknu že se mi to nelibi at přestane.. tak se ji pak snaží uklidnit.. ale pak zas začne ja tě chytím utíkej utíkej…

a přitom manžel aza to kritizovala..

večer mě teda dorazila.. Anička tam chtěla jit večer tak jo.. šly jsem tam.. ja říkam jestli ji budeš honit tak jdeme nahoru.. ona, mi řikala, jak jsem na ni zla.. :( no nic.. byli jsem tam asi 10minut a ja řikam skočim si jenom pro večeři.. babička mi říka jojo dobře.. byla jsem tam fakt 5 minut.. přijdou s toustem.. a pram se babičky kde je.. a ona mi říká hledej.. tak se divam sedí ve špajzu a laduje ty ledove bonbony 8o byly tam dva snězene a třetí rozbalovala.. :( ptam se babičky proč ji to dala.. říkala, ona si to sama vzala.. a přitom vím, že to není pravda protože tam nedostane!!! bonbony ma vysoko.. takže hadejte co bylo s mým toustem hodila ho na zem a říkala ja chci babičku a čokolady :x ja řikam tak my už jdeme spat.. a ona to ji nedaš ani jíst.. :twisted:
večer jsem ji nemohla ani uklidnit jak byla z te čokolady naspidovana.. pořádně nemohla ani usnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
462
19.3.14 19:48

Holky omlouvam se, že je to takové dlouhe.. potřebovala jsem se vypsat.. manželovi to říct, nemůžu protože ten by se sní jenom pohadal.. a ona by zas začala brečet jak je tady zbytečná.. :(( :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
19.3.14 19:48

Prostě bych tam tak často nechodila. a dítě zabavila jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
19.3.14 19:50

Bohužel je to věkem, moje prababička je to samé (babičku máme mladou). Pokud bydlíte společně, tak máš asi smolíka, v tomto věku se s nimi fakt moc nedomluvíš. Mám pocit že se vrací do dětských let, a potřebovali by taky na pr…l :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
19.3.14 19:50
@slavuska1 píše:
Prostě bych tam tak často nechodila. a dítě zabavila jinak

jenže když tam nejdu tak ona přijde k nam.. a nebo když jdem ven tak slyším jak tam breči.. a ptam se co se děje.. a ona, že za ni ani nepřijdeme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.14 19:51

Urob vojnu pre jedlo, neboj sa zvysit hlas a dupnut. Proste MUSI byt po Tvojom. U nas to preslo sposobom „dala by som Ti tu cokoladku, ale maminka by se zlobila“. Sice z toho rastiem, ale aspon mi decko neplace den na nocniku a nekonci to prehanadlom.

Honeni by som neriesila, paci sa to malej, paci sa to babicke, aspon sa mala unavi, jedine by som bola proti rozdivoceniu prcka pred spanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
19.3.14 19:51

Žít v dvougeneračním baráku je vždycky mazec. Taky jsem tak žila, ale jako vnouče, takže já si to užívala :mrgreen: S babičkou se musí najít kompromis. Chce dávat sladkosti? To se ti nepodaří jí zakázat, zkus stanovit jaký druh, a že třeba hodinu před hlavním jídlem se dávat nebude. Na honění nevidím nic špatného, ikdyž vím, jak se potom dítě špatně uklidňuje. Ale zase ta zábava, která v tom je. :mrgreen:
Nevím jak máš dceru starou, ale od určitého věku a domluvy s babičkou (jisté hranice prostě musí dodržovat), bych ji nechala chodit za babičkou samotnou. Ty se nebudeš rozčilovat a holky si to budou užívat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
19.3.14 19:52
@moonulkaa píše:
jenže když tam nejdu tak ona přijde k nam.. a nebo když jdem ven tak slyším jak tam breči.. a ptam se co se děje.. a ona, že za ni ani nepřijdeme..

domluvila bych se s ní ať neklepe, nevím prostě, omezení návštěv. pro dítě tohle moc dobrý není. prostě návštěvy 1-2krát týdně a šmytec, ne tam chodit každý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
19.3.14 19:52
@Alka píše:
Bohužel je to věkem, moje prababička je to samé (babičku máme mladou). Pokud bydlíte společně, tak máš asi smolíka, v tomto věku se s nimi fakt moc nedomluvíš. Mám pocit že se vrací do dětských let, a potřebovali by taky na pr…l :evil:

pravě mi začíná být jasné, že se s ní asi nedomluvím.. děda je vpohodě.. a snaží se ji krotit.. jenže ona byla fakt kdysi vpohodě.. až ten jakoby by ji něco skočilo v hlavě.. a vymyšli, že ji nikdo nemá rád, že už za ni ani nepřijdeme a podobně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
19.3.14 19:53

Asi bych tam prostě nechodila tak často a plánovala zábavu ideálně mimo domov i když je jasný, že to nejde pořád. Víš to babičky poplakávání není nic jinýho než takový malý citový vydírání a dokud si to necháš líbít, tak to bude dělat. Tohle si musíš vybojovat sama. Ona bude chvilku uražená, ale dlouho jí to nevydrží, to mi věř a taky tě začne respektovat jako rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658

A proč tam chodíš? babičce bych řekla, že pokud nebude respektovat Tvá pravidla, tak tam malou nebudeš pouštět a dceru vezmeš třeba na výlet nebo na procházku, nebo na hřiště co já vím…určitě jí bude líp mezi vrstevníkama než trávit několik hodin denně jen s babičkou…Ty jsi máma, tak se podle toho zařid!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575

Tak to je hruza :roll: Jak pise slavuska, nechodila bych tam tak casto ;) Zkus tam nejit dva tri dny a kdyz si dcera na babicku nevzpomene, hrajte si jinak, chodte tam treba kazdy den ale vzdy jen na hodinku a jenom po treba snidani, aby dcera nechtela jist, protoze bude plna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
19.3.14 19:54
@Saman píše: Žít v dvougeneračním baráku je vždycky mazec. Taky jsem tak žila, ale jako vnouče, takže já si to užívala :mrgreen: S babičkou se musí najít kompromis. Chce dávat sladkosti? To se ti nepodaří jí zakázat, zkus stanovit jaký druh, a že třeba hodinu před hlavním jídlem se dávat nebude. Na honění nevidím nic špatného, ikdyž vím, jak se potom dítě špatně uklidňuje. Ale zase ta zábava, která v tom je. :mrgreen:
Nevím jak máš dceru starou, ale od určitého věku a domluvy s babičkou (jisté hranice prostě musí dodržovat), bych ji nechala chodit za babičkou samotnou. Ty se nebudeš rozčilovat a holky si to budou užívat :)

Dcera už je větší ma 2 roky.. jenže ona pravě jak to honění začlo tak se na nic nesoustředí kdysi normálně vkladala kostky, četla si.. byla takova klidna.. a ted mi haže kostkama z ničeho nic začne pištět vřískat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
19.3.14 19:57
@moonulkaa píše:
Dcera už je větší ma 2 roky.. jenže ona pravě jak to honění začlo tak se na nic nesoustředí kdysi normálně vkladala kostky, četla si.. byla takova klidna.. a ted mi haže kostkama z ničeho nic začne pištět vřískat..

hele a co říct babičce, že jí to třeba doktor zakázal, na doktory babičky většinou dají :lol: a s těma sladkostma bych to vyřešila, dala bych babičce ty, které jsou pro tebe přípustné a ať dává malé jenom tyto. Pokud by pravidla porušovala, nechodila bych tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
19.3.14 19:58

@moonulkaa A je to určitě honěním? Není to prostě obdobím?
Já si teda neumím představit, jak tady píšou ostatní, omezit styk na 1 x týdně. My jak jsme bydleli pohromadě, tak jsme teda většinou byli všichni na zahradě, nebo jsme lítali k babičce, kdy jsme chtěli. Ono je těžké držet si odstup v jednom baráku, zvlášť s dětmi a s tím, že chceš udržet dobré vztahy. Ale určitý respekt to chce, z obou stran. A to „vydírání“, že je nikdo nemá rád, že jsou pořád sami, to je mi tak známé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová