Babička mi ničí dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ariadne
19.3.14 20:50

Citově vás vydírá - nechodila bych tam před jídlem ale po. Dodržovala bych režim, jaký máme a babičce to pořád a pořád říkala. Jinak bych fakt muže zapojila a když ne, tak to zbyde na tebe, ale to se musíš obrnit trpělivostí a nervy.

A kdyby to nešlo, tak tam tak často nechodit.

• Citovat
  • Upravit
2144
19.3.14 20:51
@moonulkaa píše:
jo to je pesně naše babča.. pořá si mysli.. jak pro nas všechno děla.. a my se ji tak odvděčujeme a už zas bečí… :roll:

Klasika. Já nejsem žádnej odrzlej spratek, mám úctu ke starším lidem, ale dokonce i starý lidi se musí chovat podle určitých pravidel, aby si nějakou úctu zasloužili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
19.3.14 20:51

Něco jsem dočetla. Takže ustoupíš dospělý ženský, která by měla mít rozum a necháš si zmařit výchovu dcery? Tak to je vlastně prioritou?

• Citovat
  • Upravit
2453
19.3.14 20:52

@moonulkaa mas to tezke, k babicce jakožto starsi generaci mas urcite nejakou uctu a nechces ji zranit nebo urazit. na druhou stranu se nenech citove vydírat ani netoleruj chovani k male, které se ti jako matce prici. takze musíš diplomaticky. ‚babi, promin, my k tobe na navstevu neprijdeme, mala po tom litani s tebou pak nechce usnout, hrat si…‘ ‚babi, promin, my k tobe neprijdeme, malou minule po tech sladkostech strasne bolelo brisko a bylo ji zle‘ proste si trosku vymyslej. po litani ji bolela noha, mela lehkou teplotu, doktor zakazal sladke, mela vyrážku, prujem… babicka se lekne a bude pokoj. mozna :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
19.3.14 20:56
@peta81 píše:
@moonulkaa mas to tezke, k babicce jakožto starsi generaci mas urcite nejakou uctu a nechces ji zranit nebo urazit. na druhou stranu se nenech citove vydírat ani netoleruj chovani k male, které se ti jako matce prici. takze musíš diplomaticky. ‚babi, promin, my k tobe na navstevu neprijdeme, mala po tom litani s tebou pak nechce usnout, hrat si…‘ ‚babi, promin, my k tobe neprijdeme, malou minule po tech sladkostech strasne bolelo brisko a bylo ji zle‘ proste si trosku vymyslej. po litani ji bolela noha, mela lehkou teplotu, doktor zakazal sladke, mela vyrážku, prujem… babicka se lekne a bude pokoj. mozna :lol:

ja se to pravě tak zkoušim po dobrém.. ona mi někdy i říká co ji mam davat jíst.. a když jsem řekla, že doktorka to a to zakazala.. tak ona mi jenom řekne blba doktorka ja to mam ověřené.. to co ja dělám je dobře.. to víš léta praxe.. to jsou zkušenosti.. a ja ti chci jenom pomoct.. :zed:

ja na ni zakřičet prostě nedokážu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
19.3.14 20:56

To znám :mrgreen: Na mojí mamku funguje jenom, když jsem ostrá. Prostě řeknu tak to bude a ty to respektuj, nebo příště nepřijedem :mrgreen: Vím, že je to trochu ošklivé, ale ona to bere, funguje to a řekla bych, že se ani necítí ublíženě :mrgreen: Jenom si myslí, že jsem mešuge, ale to mě moc nepálí :lol:

Horší je to s pratchýní. Tchýně je docela v pohodě, do ničeho nekecá (taky se vidíme max. jednou za měsíc, bydlej daleko). Pratchýně je hodná ženská, ale vždycky měla tendenci vyjadřovat lásku skrz jídlo, o kterém si myslí, že je fajnové (ve skutečnosti jsou to samý hnusy typu lunchmeat, nejlevnější párky s kečupem, buchty plný héry a cukru apod.) a aplikovala to tak na svoje vnoučata (včetně mého muže, který díky tomu má sklony k nabírání ženských křivek, když teda není pod mým dohledem :lol: ). Ale je už hodně stará, takže jí prostě nevysvětlíš, že to, co za komunistů ona považovala za lahůdky fakt lahůdky nejsou, zvlášť v dnešní době. To, že jsou u nich v rodině všichni tlustí, rodiče mají problém s astmatem a cukrovkou je asi podružné. Ale v pohodě, v tomto ohledu zatím stačí argument typu „tohle malej nejí, protože je ještě malej - nebo protože mu to nechutná“. Jak to bude do budoucna nevím. Na naše vím, co si mou dovolit, ale se „svou částí rodiny“ by podle mě měl o těchhle věcech komunikovat manžel, já na jeho babičku přece ostrá nebudu (zvlášť když si stěžuje, že přijedem jen jednou za měsíc, my přitom nemáme vlastní auto a najet 100km tam 100km zpátky není úplně sranda ani finančně). Jídlo ale zatím v pohodě (to mě deptá jen s tím, že nutí mě a manžela jíst to, co nachystá, i když nám to nechutná - já to tedy nejím, muž vdycky, byl zvyklý ji poslouchat :mrgreen: ), spíš mě někdy štve, že malýho rozmazluje, nechá ho lézt kam nemá, sahat na věci, na které sahat nesmí i s tím „to je jedno, když to rozbije“. Mně to ale jedno není a když já mu něco zakážu, tak by mu to přece neměla dovolovat :nevim: No nic, ale beru to tak, že už je stará :nevim: Jinak je moc hodná a v pohodě :mrgreen:

Ale bydlet tam si fakt neumím představit, to zakladatelku celkem lituju. Já bych asi normálně babičce všechny ty čokolády spláchla do záchodu, nebo nevim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
19.3.14 20:57
@Ariadne píše:
Něco jsem dočetla. Takže ustoupíš dospělý ženský, která by měla mít rozum a necháš si zmařit výchovu dcery? Tak to je vlastně prioritou?

kdyby to bylo tak jednoduché..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
19.3.14 21:03
@moonulkaa píše:
ja se to pravě tak zkoušim po dobrém.. ona mi někdy i říká co ji mam davat jíst.. a když jsem řekla, že doktorka to a to zakazala.. tak ona mi jenom řekne blba doktorka ja to mam ověřené.. to co ja dělám je dobře.. to víš léta praxe.. to jsou zkušenosti.. a ja ti chci jenom pomoct.. :zed:ja na ni zakřičet prostě nedokážu..

Nemusíš na ní křičet. Jenom jí prostě a jednoduše řekni, že se doba změnila. Že to, co se dnes prodává v supermarketech jsou jedy, které s tím jídlem, se kterým má mnohaleté zkušenosti, nemají nic společného a ona těmi jedy krmí tvoje dítě, které bude mít možná už v pubertě cukrovku a to v lepším případě. A jestli chce něco dobrého udělat pro malou, tak ať koupí sazeničky rajčátek a chodí je do skleníku zalejvat :mrgreen: V tomhle musíš být výřečná. By ses divila, jak můj tatík pěstuje mrkvičku a cuketky od tý doby, co má vnoučka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
19.3.14 21:04

Ja mam neco podobneho a v tomto veku to u nekterych tak je, kdyz ja byla mala to mi dala oplatek 1× tydne a plno reci jak se setri a nema se rozmazlovat a ted co je prababicka mi do deti rve co muze - pry at se maji :roll: takze to tak je. Domluvila jsem a rekla, ze maji kvuli tatovi nabeh na cukrovku, postrasila ji a je klid - aspon se mne pta, ze jim chce neco dat. drzte se, je to tezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
19.3.14 21:15
@moonulkaa píše:
kdyby to bylo tak jednoduché..

taky bydlíme s tchýní v jednom domě, ale my máme situaci jinou. S manželem stojíme za sebou a babičce jsme od začátku vysvětlovali, že to bude podle nás a ona se snaží. A to tu ještě bydlí pratchýně. Ta povídá, ale neřeším :-D

ALe tvoje tchýně s tebou v podstatě svádí boj o dítě a ještě tě citově vydírá a ty vlastně řešíš, jak vyřešit problém s dospělým člověkem. Prostě bych hergot slušně a důrazně opakovala to samé a nedala se - asertivně. S malou bych si zařídila vlastní program, jela bych svoji výchovu a k babi najezená, napitá. V případě vymýšlení se jde domů

• Citovat
  • Upravit
462
19.3.14 21:16
@Ariadne píše:
taky bydlíme s tchýní v jednom domě, ale my máme situaci jinou. S manželem stojíme za sebou a babičce jsme od začátku vysvětlovali, že to bude podle nás a ona se snaží. A to tu ještě bydlí pratchýně. Ta povídá, ale neřeším :-DALe tvoje tchýně s tebou v podstatě svádí boj o dítě a ještě tě citově vydírá a ty vlastně řešíš, jak vyřešit problém s dospělým člověkem. Prostě bych hergot slušně a důrazně opakovala to samé a nedala se - asertivně. S malou bych si zařídila vlastní program, jela bych svoji výchovu a k babi najezená, napitá. V případě vymýšlení se jde domů

není to moje tchýně..ale moje babička bude mít 73roku..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
19.3.14 21:20

@moonulkaa a co ji postrasit o level vys? ne jen tak vseobecne, aby nevytahovala, jak ona vychovala svoje deti a doktori dneska všechno moc resi. pekne konkretne. třeba, ze ma alergii, byly jste na odberu krve, ma nabeh na cukrovku, poruchu stitne zlazy… s behanim, ze ma třeba něco na průduškách a musí se setrit. je to teda uz trochu silnejsi kafe, ale ‚zoufala situace si zada zoufale ciny‘ drzim pesti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
19.3.14 21:21

Takže tvoje babi? Tak se svými příbuznými se přeci dá domluvit snáze než s vyvdanými. Své rodině se líp odporuje :-D

• Citovat
  • Upravit
25199
19.3.14 21:24
@Ariadne píše:
Takže tvoje babi? Tak se svými příbuznými se přeci dá domluvit snáze než s vyvdanými. Své rodině se líp odporuje :-D

Tak u nás je to naopak… k manželovým příbzným si dovolím tak nějak víc, jak k mým… a vztahy máme nanejvýš výborné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
19.3.14 21:30
@moonulkaa píše:
ja na ni zakřičet prostě nedokážu..

Njn tak si nech radši zničit dítě :roll: A doufej, že se tvoje dcera nikdy nedozví, že je pro tebe na místě až po babičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová