Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, tak mi včera přijela na návštěvu ségra a já už prostě nevím co s ní mám dělat… pár facek, či jí rovnou uškrtit? nic jiného mě nenapadá ![]()
Moje sestra si před pár lety napsala za mými zády s mojí babičkou darovací smlouvu na domeček po tátovi… Když táta umřel na mě zbylo jen placení, lítání a zařizování ani sestra ani babička mi nepřispěli ani korunu na pohřeb a dokonce na něj ani nepřišli byla jsem na něm úplně sama s hrobníkem a majitelem pohřební služby… Až potom jsem se dozvěděla, že dům je vlastně ségry
no nebavili jsem se dlouho a potom to nějak urovnali a od té doby skoro 3 roky dobrý.
Moje sestra dům prodala, na popud naší mámy mi koupila pro dceru postel a pro ještě nenarozeného syna kočárek a pár věcí do výbavy… Dohromady asi za 40tis. Jenže včera přijela ke mě měla mi vrátit peníze jelikož jsem jí platila povinné ručení co ke mě přišlo a tady se rozbrečela, že je úplně v háji, nemá ani na nájem ani na jídlo, půjčky, je v registru a není schopná teď zaplatit ani daň z převodu nemovitosti a daň z příjmu z toho prodeje. Nakonec z ní vypadlo, že peníze z prodeje domu po mém otci utratila za dva měsíce za naprosté kraviny, vybavila si snad akorát byt a byla bez peněz
na to aby mi koupila ten kočárek apod. už si vzala půjčku
pak si vzala další od providentu (ježiš jen to slovo píšu a vidím rudě) když jí přišel nedoplatek za elektriku. Teď do toho musí zaplatit tu daň na kterou taky samozřejmě nemá a to je 15tis. Já jsem na rodičáku a mám pár týdnů do porodu, nejradši bych jí dala pár facek a zároveň nevím jak jí pomoci, na dnešek jsem ani pořádně nespala… Zjistila jsem, že ta daň se horko těžko dá platit splátkovým kalendářem a % narůstají denně s prodlením a to ona už v prodlení je!
Normálně mě z ní šibne, vůbec netuším co s ní… Nemá ani co prodat aby mohla něco zaplatit, její výplata sotva pokryje náklady plus splátky a ještě jí bude chybět aniž by se koupila jeden rohlík na celý měsíc… Přemýšlím zda jít za mámou a říct jí to i když mě sestra žádala abych to nedělala třeba by jí taky máma nějak pomohla minimálně s jídlem jelikož je dlouhodobě na nemocenské finančně těžko no babo raď vůbec netuším co dělat ![]()
Vys**t ae na ni!! Je stejná jako moje sestra a jak uvidí, že jí jednou pomůžeš, přileze znovu a nakonec stáhne na dno i tebe! Promiň, ale u nás se to táhne nějaký ten rok, tak zase u tohoto já vidím rudě ![]()
Dobře jí tak, je nepoužitelná pro život…nech ji být..dej od ní ruce pryč, akorát vás přivede do neštěstí
I když je to sestra, tak nejvíc jí i soběprospěješ, když jí nepomůžeš nijak a necháš ji v tom pěkně vymáchat čumák. Jinak se to totiž nenaučí a Ty budeš akorát za blbku- rozhodně nečekej žádný vděk. Tenhle typ lidí to tak prostě má.. ![]()
Když já ani nevím proč si přijdu hrozně blbě, že tu půjčku si vlastně vzala kvůli tomu aby mě a mým dětem nakoupila…Kdybych já věděla v tom lednu, že si na to brala půjčku nikdy bych si nic koupit nenechala ![]()
ja bych ji hnala! mam neco podobneho v blede modrem
je to jeji zivot, ne muj. Ona dela rozhodnuti a dusledky chce resit po jinych ![]()
@Agáta13 píše:
I když je to sestra, tak nejvíc jí i soběprospěješ, když jí nepomůžeš nijak a necháš ji v tom pěkně vymáchat čumák. Jinak se to totiž nenaučí a Ty budeš akorát za blbku- rozhodně nečekej žádný vděk. Tenhle typ lidí to tak prostě má..
To je super napsaný i pro mě…mě to hrozně dlouho trvalo, než jsem to pochopila ![]()
@werunkaw123 A nekecá borka tak trochu? Nekoupila náhodou ty věci pro tebe za peníze z bytu a nevzala si půjčky na ty „kraviny“? Když z tebe chce něco vyrazit, tak to halt přeformuluje, jak přesně zjistiš, na co ty půjčky byly?
@werunkaw123 píše:
Když já ani nevím proč si přijdu hrozně blbě, že tu půjčku si vlastně vzala kvůli tomu aby mě a mým dětem nakoupila…Kdybych já věděla v tom lednu, že si na to brala půjčku nikdy bych si nic koupit nenechala
a víš jistě že si půjčku vzala zrovna na ty věci pro tebe? Možná kecá a spíš hraje na city.. No teda takovou sestru bych nechtěla a zasloužila si to. Zlatý moje sestry… ![]()
@werunkaw123 Jenže jsi o půjčce nevěděla, taky nevíš určitě o spoustě super věcí, kterýma ona se jen tak nepochlubí. Nenechej se do toho zatáhnout. A mamce nic neříkej, ať má aspoň ona klid. U nás to odnesla nakonec právě mamka, která jí z lítosti a soucitu pořád dál sponzoruje a nenechá si domluvit ![]()
Ma občanku? Má. Takže je svepravna a je způsobila rozhodovat sama za sebe… a nést následky
Politovat, obejmout a po zavření dveří si oddychnout… nepomáhat, neplatit…nepomůžeš jí, jen jí ukážeš, že ty to vždy vyřešíš a ona další měsíc přiběhne, že má půjčku tam a tam a je nutné to zaplatit. Během dvou měsíců uměla rozházet spoustu peněz a přitom nezaplatila daň. Vykašlala bych se na ni. A věř, že vím o čem mluvím
@werunkaw123 píše:
Když já ani nevím proč si přijdu hrozně blbě, že tu půjčku si vlastně vzala kvůli tomu aby mě a mým dětem nakoupila…Kdybych já věděla v tom lednu, že si na to brala půjčku nikdy bych si nic koupit nenechala
jezismarka co si to vycitas? lecila si jen svedomi ze rozfrckala vsechny penize..je hrozna, hrozna a blba…a tohle uz nikdy nerikej ![]()
@werunkaw123 já ti nevím. Je jasné, že je to těžké, přeci jenom je to tvá ségra. Ale ty si teď (pár dní před porodem) děláš z toho hlavu a ona si předtím nedělala hlavu z toho, že jí připadl barák a peníze za něj? Přijde mi to, že je to nezodpovědný a sobecký fracek a o tobě ví, že jsi ta hodná a pomůžeš…
Je to smutné. Co jí navrhnout, že peníze nemáš, ale že jí pomůžeš zařídit splátkové kalendáře, zkrátka že ji pomůžeš s administrativou kolem dluhů, aby ještě více nenarůstaly? A co insolvence v jejím případě, nepomohla by?