Nevím už co se sestrou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14090
19.3.14 14:33

@Knihomyš @LadyLama Tak jasně, že tohle nemůžu vědět 100% zda si tu půjčku brala kvůli mě nebo ne… ona mi teď řekla, že ano.. Jelikož mi to slíbila, že mi to koupí a pak na to neměla a nechtěla zklamat mě a mámu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29632
19.3.14 14:33

Domluvila bych jí schůzku s finančním poradcem + případně zajistila kurz finanční gramotnosti. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
19.3.14 14:34
@marin píše:
Domluvila bych jí schůzku s finančním poradcem + případně zajistila kurz finanční gramotnosti. :oops:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
19.3.14 14:34

Osobní bankrot?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
19.3.14 14:35

Půjčku si brala na popud vaší matky asi kvůli tomu, aby jsi z prodeje domu po tvém otci dostala taky něco ty, ne? To, že už z prodeje neměla žádné peníze, to není tvoje vina. I když je to sestra, buď tvrdá. Můžeš jí pomoci tím, že když přijde, tak jí dáš najíst, napít, můžeš jí občas vyprat prádlo, můžeš jí třeba 1× za rok zaplatit popelnice. Rozhodně jí ale nedávej peníze a neplať její dluhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
19.3.14 14:36

Hlavně bych za ní už nic neplatila! Když udělala sfiňárnu a pak rozfofrovala peníze, tak na tebe nemyslela. Teď je v průšvihu a jsi jí dobrá. Sama peníze nemáš, za chvilku rodíš, slušně bych jí řekla, že máš svých starostí nad hlavu a nazdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
19.3.14 14:38

@indri hele takovýhle lidi byť jsou to tvoji příbuzný jsou nepoučitelní, dokud nespadnou úplně na dno, fakt bych jí nepomáhala. Musí si pomoct sama, aby pochopila, že z peněz nejdřív musí zaplatit to podstatné a pak teprve to ostatní.
Já tohle mám u švagrové…taky takový typ..prostě to vydržet a nepomoct, tak jí pomůžeš nejvíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
19.3.14 14:39
@werunkaw123 píše:
Když já ani nevím proč si přijdu hrozně blbě, že tu půjčku si vlastně vzala kvůli tomu aby mě a mým dětem nakoupila…Kdybych já věděla v tom lednu, že si na to brala půjčku nikdy bych si nic koupit nenechala :(

Bych si z toho hlavu nedělala vím, že se to lehce řekne, ale zas tak moc se nepředala, by mě zajímalo za kolik tu chalupu prodala. Přijde mi to dost nefér nechat si na sebe za tvými zády napsat chalupu, pak ji prodat, tebě dát mizerných 40 tisíc a pak se ti jít vybrečet na rameno, že vše ze svoji blbosti probendila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
19.3.14 14:40

@Nikaveru vůbec netuším co je insolvence :oops:

nevím právě jak jí pomoci penězi to určitě nebude… už takhle mi dluží za to povinné.. Nemám se nikterak špatně, ale né díky mě.. manžel je od rána do noci v práci 6dní v týdnu aby jsme my jako rodina měli a to bych si nedovolila jí něco platit když on si to nepřeje.. :roll: taky mám své rezervy bokem, ale je mi jasné že pokud jí něco zaplatím tak za 1. už nic zpět neuvidím a za 2. poučení z toho nebude žádné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
19.3.14 14:40

Rozhodně za ni nic necvakej! Jak už tu někdo psal, ujisti ji, že se u tebe může najíst, případně přespat, že jí třeba koupíš léky nebo uděláš nákup potravin, ale to je vše. A i to udělej tak, že půjdeš a nakoupíš to, a ne tak, že jí dáš peníze v hotovosti. Já mám s tímto bohužel zkušenosti a jakmile podáš prst (a že tito lidé si o něj umí říct tak, že si ještě ty připadáš jako ta špatná), přijdeš o celou ruku a ani se nenaděješ a budeš mít její dluhy napsané na sebe. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2259
19.3.14 14:41

Kdyby to byla moje ségra, tak bych za ní nic neplatila. Jestli tě takhle podvede, prodá domek, má kde bydlet, pracuje a ještě má dluhy a nefetuje, tak si to prostě nedokážu vysvětlit. Nechápu, jak někdo může být tak hloupý a nespočítat si náklady a výdaje. A jak někdo v dnešní době může jít do providentu, to už teda snad jen zkouší tvou trpělivost. Holt ví, že tě může vysát a ty jsi ta duše dobrá, co o tom popřemýšlí za ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
19.3.14 14:43

@werunkaw123 je to osobní bankrot - odlužení státem… rozhodně bych jí doporučila, ať se obrátí na nějaké finančního poradce, ať ji pomůže. Je dobře, že uvažuješ reálně a nechceš ji strkat peníze. Nikdy by jsi je už neviděla a ségra by s nataženou rukou přišla kdykoli by potřebovala. Musí si holt poradit sama. Ty jsi jí ruku při podpisech smluv nevedla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15941
19.3.14 14:44

@werunkaw123 přečti si 3× po sobě začátek tvého úvodního textu, nic si nevyčítej, tohle je její boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
19.3.14 14:45

@zikado no utratila 400tis za dva měsíce 8o Pro mě s příjmem sotva 8tis naprosto nepochopitelné, kor když vlastně to nikde pořádně není vidět 8o Ano má teď značkové hadry, vybavení bytu, bundičku za 7tis apod (její bunda je pomalu můj měsíční rozpočet na domácnost) ale jinak vůbec nechápu kam ty peníze dala… Kdyby tohle tak táta viděl :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
19.3.14 14:46

Vůbec si nedělej těžkou hlavu z takového člověka i když je to tvá sestra. Dům dostala jen ona a pak ho prodala. Peníze rozfofrovala aniž by si na tebe vzpoměla. Jen díky tvé matce ti teda něco koupila. Její chyba, že to všechno utratila a musela si na to půjčit. Já teda nevěřím, že si půjčila na ty tvoje věci. Člověk s takovou povahou dle toho co popisuješ si vezme půjčku max. na své potřeby.

Nedala bych jí ani korunu a nepomohla bych jí s ničím a ještě bych jí řekla, že je blbá a teď se musí hold snažit. Pro dobrotu na žebrotu. Vím o čem mluvím.
Zrovna teď už mám konečně za sebou případ mého otce. Padal na dno a tak jsem ho zachránila a jak to dopadlo? Já jsem pomalu ta nejhorší a on do toho hupsnul znova. Prostě k vzteku.
Nechala bych jí v tom vymáchat pořádně nos, aby si šáhla pořádně na dno a příště takovou kravinu neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová