Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@annaei to je právě to nad čím jsem dnes celé dopoledne přemýšlela… zda to říci mámě
Zas na jednu stranu jí tím nechci zatěžovat ona sama peníze nemá je na nemocenské a po tom co jí nedávno diagnostikovali RS hned přijde o práci… ale stejně by se snažila jí nějak pomáhat a aby sama pak neměla problémy..
No a nebo by jí nabídla stejnou pomoc jako já, najíst apod… klidně přijď kdykoliv, ale jinak se starej.. ale vím prd jak by na tohle mamina reagovala nehledě na to, že by semnou ségra možná zas nějakou dobu ani nepromluvila, že jsem to mámě řekla když mě prosila abych neříkala ![]()
@werunkaw123 píše:
@Katchus víš, že si ani nejsem jistá možná jsem jí tenkrát zakládala strašně mě mrzelo co udělala… Že se dokázala s babičkou takhle domluvit a přepsat dům, který byl mého otce na sestru a ještě tak abych to nevěděla.. Já se starala jak o babičku tak o otce, nakupovala, o otce do posledního dne včetně mytí apod. Oba byli těžcí alkoholici, v domě nebyla ani elektrika, voda atd. a co jsem z toho měla? jen zklamání, babička dělala jako kdyby nic, ale jí se vše vrátilo…ostatním děkuji za reakce, máte všechny pravdu…
Je mi to líto. Musíš být moc hodný člověk, ale to už je jen kousek k blbosti ![]()
Pokud nemá děti, kterých by ti mohlo být líto, tak ji nech, ať se postará sama. Svéprávná je, musela přesně vědět co dělá. Tebe by jistě taky nic neomlouvalo, kdybys udělala průser. S maminkou promluv, aby se díky ní ještě nedostala do průšvihu a uvědom si, že ti hlavně musí jít o vlastní děti. Pořád si to opakuj, abys neměla nutkání to za ni pořešit.
@werunkaw123 neříkej ji nic..aby jsi ji to neřekla ona ji začne pomahat díky čemu bude mít pak sama málo..tak ty z dobré vůle budeš pomahat mamce a nebo to úplně k ničemu, protože peníze co by jsi ty dala mamce by ona dala segře…
@Katchus Děkuji… Jak myslíš, že by se maminka mohla dostat do průšvihu?
Jinak sestra nemá nikoho ani chlapa ani děti…
@werunkaw123
Aby si třeba nevzala nějakou rychlou půjčku a ségře tím nechtěla pomoct ![]()
A mezi námi, ta tvoje ségra je fakt trdlo, na entou ![]()
@anubis25 @Katchus no to je taky fakt… ![]()
Jo ségra to je rarita i když asi to tak neobvyklé v dnešní době není, znám více takových nepoučitelných případů ani to dno jim nepomohlo
Nakonec budu rarita asi já, jelikož jsem si nikdy nepůjčila ![]()
@werunkaw123 není to rarita
je to asocialní chování které není léčitelné
připomíná mi to manželovu dceru mockrát jsme pomohli zaplatili no stálo nás to hodně
a co z toho
jen další dluhy, lži a podvody
tak prdím na nějakou pomoc a žiju jen sama pro svoji rodinu
nic jiného nezbývá ![]()
@werunkaw123 s takovou bych jí poslala někam, ať je to sestra nebo ne. Já zažila něco podobného a vůbec si pak nějak rodina myslela, že jsem jejich nějaká „kasička“.
Přitom jsem od nikoho nikdy nic nedostala.
Prozřela jsem, až když už se na mne přítel naštval, kolik jsem do nich vrazila peněz.
Již nikdy více. Taková rodina je horší, než žádná. ![]()
@mapav píše:
@werunkaw123 není to raritaje to asocialní chování které není léčitelné
připomíná mi to manželovu dceru mockrát jsme pomohli zaplatili no stálo nás to hodně
a co z toho
jen další dluhy, lži a podvody
tak prdím na nějakou pomoc a žiju jen sama pro svoji rodinu
nic jiného nezbývá
Asi tak nějak ![]()
@werunkaw123 píše:
Ahoj maminky, tak mi včera přijela na návštěvu ségra a já už prostě nevím co s ní mám dělat… pár facek, či jí rovnou uškrtit? nic jiného mě nenapadá![]()
Moje sestra si před pár lety napsala za mými zády s mojí babičkou darovací smlouvu na domeček po tátovi… Když táta umřel na mě zbylo jen placení, lítání a zařizování ani sestra ani babička mi nepřispěli ani korunu na pohřeb a dokonce na něj ani nepřišli byla jsem na něm úplně sama s hrobníkem a majitelem pohřební služby… Až potom jsem se dozvěděla, že dům je vlastně ségry
Moje sestra dům prodala, na popud naší mámy mi koupila pro dceru postel a pro ještě nenarozeného syna kočárek a pár věcí do výbavy… Dohromady asi za 40tis. Jenže včera přijela ke mě měla mi vrátit peníze jelikož jsem jí platila povinné ručení co ke mě přišlo a tady se rozbrečela, že je úplně v háji, nemá ani na nájem ani na jídlo, půjčky, je v registru a není schopná teď zaplatit ani daň z převodu nemovitosti a daň z příjmu z toho prodeje. Nakonec z ní vypadlo, že peníze z prodeje domu po mém otci utratila za dva měsíce za naprosté kraviny, vybavila si snad akorát byt a byla bez penězno nebavili jsem se dlouho a potom to nějak urovnali a od té doby skoro 3 roky dobrý.
na to aby mi koupila ten kočárek apod. už si vzala půjčku
pak si vzala další od providentu (ježiš jen to slovo píšu a vidím rudě) když jí přišel nedoplatek za elektriku. Teď do toho musí zaplatit tu daň na kterou taky samozřejmě nemá a to je 15tis. Já jsem na rodičáku a mám pár týdnů do porodu, nejradši bych jí dala pár facek a zároveň nevím jak jí pomoci, na dnešek jsem ani pořádně nespala… Zjistila jsem, že ta daň se horko těžko dá platit splátkovým kalendářem a % narůstají denně s prodlením a to ona už v prodlení je!
Normálně mě z ní šibne, vůbec netuším co s ní… Nemá ani co prodat aby mohla něco zaplatit, její výplata sotva pokryje náklady plus splátky a ještě jí bude chybět aniž by se koupila jeden rohlík na celý měsíc… Přemýšlím zda jít za mámou a říct jí to i když mě sestra žádala abych to nedělala třeba by jí taky máma nějak pomohla minimálně s jídlem jelikož je dlouhodobě na nemocenské finančně těžko no babo raď vůbec netuším co dělat
Pošli ji do háje. Co si nadrobila ať si spapká. Nedala bych jí ani korunu.
@werunkaw123 řekla ty segra rovnou proč přijela a nebo ty jen řekla jak je na tom s penězma a teď čeká doma jak ji zavoláš a zeptáš se ji kolik potřebuje? Jen mě zajíma..jestli takový člověk si řekne o drzou pomoc sama a nebo čeká že ona udělá dluhy a ty budeš rychle pomahat
@anubis25 Přijela na návštěvu… což není nic neobvyklého.. toto z ní vypadlo až když já jsem to z ní začala páčit co se vlastně děje, kor když mi udělala ten nákup a řekla mi kolik stál tak jsem jí řekla, že mi tedy teď už dluží jen polovinu toho povinného.. no a tím jsme začli jelikož ona ho potřebovala zaplatit když ho udělala z posledních peněz a na to, že mi něco dluží už se nějak nedostalo jelikož nemá ![]()