Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To tě lituju… Znám to, zažila jsem něco podobného s bráchou. Nakonec jsem mu pak už taky nedala ani korunu, max. stravenky, nakoupit jídlo, najíst, ubytovat na pár dní. No každopádně jakmile jsem utnula přísun peněz, tak jsem byla špatná, a to jsem mu pomáhala jak se dalo (sháněla bydlení, práci…). On mě pomlouval (u známých u kterých jsem mu dohodila tu práci), probíral s nimi rodinné problémy o kterých já sama s nikým nemluvím - no naběhla jsem si pěkně. Nejvíc mě vytáčel tím, že dlužil, kudy chodil, ale vozil si pr.del v autě!!! Na benzín a cigára si vždycky prachy našel!!! To, že neplatil pojistky už neřešil. Vždycky, když slyším podobný příběhy, tak mám skoro infarkt. Děsím se, že se něčeho podobnýho pak dočkám u svých dětí ![]()
@werunkaw123 Ačkoli jsem jinak nápomocný člověk, v tomhle případě bych rozhodně nepomohla. Ona tě okradla o dědictví, a ty jí chceš ještě pomoct? Ani ň. Nech ji v tom pěkně vymáchat. Samozřejmě v rámci zachování neutrálních vztahů bych jí řekla, že bych jí ráda pomohla, ale nemám jak. ![]()
Já osobně bych ji dala max najíst a čau pipi. To je fakt mazec, můj chlap by mi nedovolil ji ani pustit do baráku, je to hnus co si někteří dokáží udělat v rodinném kruhu. Zakladatelko neměj z toho špatný pocit a nic si nevyčítej. Jojo mlýny melou pomalu, ale jistě. Přeji pevné nervy a rychlý porod ![]()
@werunkaw123 dlab na ni. Je dospělá? Je. Tohle mi silně připomíná mého ex, ten si od rozvodu nakoupil značkové hadry, televizi za 50 tis a pod. A teď? Nemá ani na jídlo, jeho měsíční splátky jsou 2× tak velké, jak to, co vydělá, řeší oddlužení (nepředpokládám, že mu to schválí atd..).. 100× jsem mu mohla řikat, ať nekupuje kraviny, marné. Mi visí cca 250 tis, ty už nikdy neuvidim.. Ale posr*l si to sám, stejně tak Tvoje ségra. Nech je v tom vymáchat. Když jim pomůžeš, tak jim vlastně ublížíš. Oni se musí naučit nést odpovědnost za své činy. ![]()
Tak treba navic sestra spoustu veci zatajuje a vymysli, tak to byva.
Způsobila si to ona sama tak ať se stará! Každý má svých starostí dost a nevíš, jaká životní situace nastane tobě
(nic zlého ti nepřeji, ale nikdy nevíš, co budeš muset potřebovat)
@werunkaw123 rozhodne ji nedavej penize! Muzes uvarit porci jidla navic a davat ji ho? To bych udelala.
Moje matka me de facto pripravila o byt, a vis co? Budu ji, nejspis do smrit, mit ve svem dome, krmit ji a platit ji telefon a cigarety ![]()
Neměla jsi tu náhodou o tom, jaký na tebe udělali podraz s tím barákem, anonymní diskuzi? Už tehdy jsem si říkala, nakopat do pr…
Když vezmu poměr kolik dostala ona, jak s tebou vyběhla, asi bych uvažovala jak píší holky. Dát najíst, napít a nazdar. Jako když je někdo schopný utratit prachy za cicoviny, musí si to vyzrat až do dna
To je to nejlepší, co pro ni můžeš udělat.
Souhlasím s holkama… Navíc pokud má tolik „značkových“ věcí a vybavení bytu, tak ať to zas pěkně prodá do bazaru a zaplatí z toho co má.
@Katchus víš, že si ani nejsem jistá možná jsem jí tenkrát zakládala strašně mě mrzelo co udělala… Že se dokázala s babičkou takhle domluvit a přepsat dům, který byl mého otce na sestru a ještě tak abych to nevěděla.. Já se starala jak o babičku tak o otce, nakupovala, o otce do posledního dne včetně mytí apod. Oba byli těžcí alkoholici, v domě nebyla ani elektrika, voda atd. a co jsem z toho měla? jen zklamání, babička dělala jako kdyby nic, ale jí se vše vrátilo…
ostatním děkuji za reakce, máte všechny pravdu…
@werunkaw123 píše:
@Katchus víš, že si ani nejsem jistá možná jsem jí tenkrát zakládala strašně mě mrzelo co udělala… Že se dokázala s babičkou takhle domluvit a přepsat dům, který byl mého otce na sestru a ještě tak abych to nevěděla.. Já se starala jak o babičku tak o otce, nakupovala, o otce do posledního dne včetně mytí apod. Oba byli těžcí alkoholici, v domě nebyla ani elektrika, voda atd. a co jsem z toho měla? jen zklamání, babička dělala jako kdyby nic, ale jí se vše vrátilo…ostatním děkuji za reakce, máte všechny pravdu…
@werunkaw123 peníze ji žadné nedavejte a ani ji v případě nouze nenechavejte doma…člověk, který potřebuje peníze se nebojí ničeho..takže aby vám ona ještě v případě že ji nechate doma třeba přespat nebo na nějakou dobu samotnou neukradla nějaké cenností..je to sice hnus když je to „segra“ a ta by nic takového neudělala, ale těmto lidem je vše úplně jedno
@anubis25 No tak tohle snad nehrozí… my žijeme na samotě u lesa 30km od ní. Nemá na benzín tak těžko dorazí ke mě, počítám, že včera tady byla po dlouhé době a zas dlouhou dobu nedorazí.. My se vídáme nejčastěji u maminy tak se scházíme 2-4× do měsíce na obědy v neděli..
@werunkaw123 Řekla bych to tvé mámě, pomohla bych segře, jak má to splatit. A potom bych to nechala na ní může jít do azylového bydlení