Nechci přijít o mlíko :-(

771
3.6.13 07:29

Nechci přijít o mlíko :-(

Dobré ráno všem,

urgentně prosím o pomoc… :,( Nechtěla jsem vzdát kojení (už přikrmuji, holka má 2 měsíce) a tak jsem si půjčila odsávačku Medelu. Hlavně abych mohla odsávat v noci, protože holka už prospí celou noc. Půjčila jsem si i váhu abych věděla kolik si ještě vytáhne… první den radost, nečekala jsem že to bude „až“ 30-40ml… v noci to šlo taky super… druhá noc byla ještě lepší, 2× 50ml… v sobotu jsme ale byli na psí výstavě, celý den na cestě a byla jsem tak unavená že jsem v noci nevstala… a od té doby to neteče a neteče… :,( ani během dne… a to si mám jít zítra pro odsávačku, jsem domluvena na koupi použité a vůbec nevím jestli mi k něčemu bude… :( snažím se i hodně pít, ale lítám furt jenom na záchod, vůbec se to ve mě neudrží, tak jako předtím… jinak si myslím že se nic jiného nezměnilo… holka se furt vzteká, protože to neteče…

já nechci přijít o mlíko… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10075
3.6.13 07:34

@Lex83 jeeeeejda uplně tě chapu, ale tu odsavačku si vem a odsavej laktace by se ti mohla ještě rozjet…ja jsem přišla o mliko během dvou dnu no mohla jsem to ještě rozjet, ale 4 měsíce odstříkavaní mě totalně vyčerpalo, tak jsem na to kašlala, ale nevzdavej to pokud nechceš přijit o mliko sice odsvačka ti to nevysaje jako dítě, ale dobré to je ja na tento režim jela 4 měsíce bez přikrmu mlika jsem měla jakš takš…držím palce…někdy se ti mliko ztratí ze stresu, ale ženský to pak ještě rozjedou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eskarin
3.6.13 07:38

Ahoj. Zkoušela jsi homeopatika? Nejsem homeopatička, takže na 100% nic nezaručím (nějaké stránky s homeopatií tu jsou), ale mě pomohli Ricinus Communis 5CH. 3× denně rozpustit ve vodě 5 kuliček a vypít(někdy se doporučuje rozpustit pod jazykem, ale radši se poraď). Nemíchat ničím kovovým! Koupila jsem je za cca 85 kč. Doporučovali je i v porodnici, kdyby byly problémy s laktací. Dobré jsou i čaje pro kojící, třeba od Lerosu nebo od Grešíka.
Měla jsem pocit, že se mi dělá málo mléka, tak jsem to vyzkoušela.
Před chvílí jsem se dočetla, že to nemusí nutně bývat 5 kuliček, al, že stačí 2, opravdu je lepší zeptat se homeopata.

Příspěvek upraven 03.06.13 v 07:53

• Citovat
  • Upravit
1941
3.6.13 07:44

JJ, homeopatika ricinus communis mi dali také v porodce na rozjetí laktace, a do te odsavačky bych taky šla - stále to mužeš ještě rozjet, ale když nerozjedeš nic se neděje, bud ráda, aspon za ty dva mesice kojení. I to si myslím, že jí dalo dost. A navíc dnes už máš i kvalitní umělou výživu ( Beba h. a. - ta u nás frčela u prvního chlapce.)Já kojila častečně možna tak první měsíc a pořád dokrmovala bebou a malý je zdravý kluk jak buk. Hlavně se nestresuj, držím palce :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1873
3.6.13 07:51

Ahojky, u me pomohla
1. homeopatika, jak uz tu bylo zmineno ricinus communis 5,
2. kojici caje, fenyklovy caj,
3. teple caro
4. tepla sprcha bebo nahrata zinka na prsa a v neposledni rade
5. odsavat, odsavat, odsavat… I po kojeni a v noci…
Kazdopadne drzim pesti;-) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eskarin
3.6.13 07:52
@ledulaz píše:
Ahojky, u me pomohla
1. homeopatika, jak uz tu bylo zmineno ricinus communis 5,
2. kojici caje, fenyklovy caj,
3. teple caro
4. tepla sprcha bebo nahrata zinka na prsa a v neposledni rade
5. odsavat, odsavat, odsavat… I po kojeni a v noci…
Kazdopadne drzim pesti;-) :hug:

Jj, Caro nebo Melta :-)

• Citovat
  • Upravit
25182
3.6.13 07:56
@Eskarin píše:
Jj, Caro nebo Melta :-)

já pila ananasový džus, vylučuje tuk do mléka
Home jsou taky dobrý.
Hlavně přikládat, přikládat nebo odsávat, odsávat.
A snažit se být v psychické pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
3.6.13 07:57

Díky, díky, díky! už jsem volala do lékárny, ty homeopatiky tam už na mě čekají… hned jak se holka vzbudí, tak pro zajedeme, snad zaberou… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eskarin
3.6.13 07:59
@Lex83 píše:
Díky, díky, díky! už jsem volala do lékárny, ty homeopatiky tam už na mě čekají… hned jak se holka vzbudí, tak pro zajedeme, snad zaberou… :palec:

Ale fakt se nejdříve poraď s dávkováním, nebo si na ně tady vyhledej diskuzi. V lékárně ti možná řeknou zbytečně velké dávky :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1112
3.6.13 08:03

Jestli je ta odsávačka elektrická tak siji kup, na mechanickou se vyprdni. Malou nech tahat prsa i když ti z nich nic neteče, aspoň je to stimuluje. Mléko se ti ještě může začít dělat, zatím bych se nestresovala. Hodně pij a opravdu pořádně jez, co dvě hodiny a výživné věci plnotučné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
3.6.13 08:04

@Lex83 mno za mne jsou homeopatika drahe placebo, ale chapu ze tonouci se stebla chyta… u me vede hodne caro a melta…no a urcite odsavat, prikladat, odsavat, prikladat…a hlavne si rikat, ze i kdyz o mliko prijdes, tak svet se nezbori :hug: drzim palce taky mam ted malo mlika tak chapu jak se citis :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
3.6.13 08:07

Holky, ještě mě napadlo… ve čtvrtek jsem dostala injekci antikoncepce, může to být taky důvod že se tvorba mlíka zastavila? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
3.6.13 08:08

@Eskarin diskuzi si právě čtu

@Rubika ano,ano, elektrická, Medela swing 2fázová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
3.6.13 08:10

@Lex83 :think: :nevim: ja bych skoro rekla ze by to mohlo byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
3.6.13 08:15

Asi zavolám na gandu, sestra co tam dělá je i laktační poradkyně… jsem zvědavá co mi řekne, tu injekci mí píchla ona, tak snad by mě na to upozornila… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová