Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jestli nemate nektera zkusenost s bioparoxem (lokalni antibiotika ve spreji) pri kojeni. Zacina me pobolivat v krku a je to to jediny co mam doma na anginu
,k doktorce se mi nechce navic bych nemela ani hlidani
a na netu sem se nic moc nedocetla ![]()
Taky jsem ho brala pri kojeni, ale jen pri kratce, pri nejvetsi bolesti v krku cca 3 dny.
Jak v tehotenstvi, tak pri kojeni, uzasny produkt ALE BERTE HO FAKT TYDEN jinak udelate akorat resistentni kmen.
@llinka ahojda,mě to i doporučila Dr.,že je to vhodné při koju, ale řekla, at to doberu fakt těch 10dní…pomohlo, na krk i rýmu… ![]()
Prosím, máte někdo zkušenost? Kojím 5timěsíční mimi, které má antibiotika. Mě začíná pobolívat v krku. Pořád se nám kašel, rýma, nachlazení točí v rodině a nedaří se nám z toho kruhu ven. Nasadila jsem Bioparox svému muži a já nad ním uvažuji. Moje mudra mi na to nebyla schopna odpověď. Mám strach ať se k malému nedostanou další ATB, když už jedny silné bere sám. A zároveň nechci, ať zase něco ode mě nechytne. Máte někdo zkušenost?
@DodaS Já Bioparox při kojení stříkala, myslím, že tím, že se jen vdechuje, se do mlíka dostane fakt jen zanedbatelné množství. Je otázka, jestli na pobolívání v krku je nutný Bioparox. Já ho brala, když jsem měla horečku a v krku evidentní čepy.
Jinak já pořád žiju v domnění, že při kojení ode mě dítě nic chytnout nemůže, že má protilátky v mlíku. Aspoň teda nikdy nic nechytili, a to s mladším spím v posteli. To já spíš od nich ![]()
@DodaS ahoj, klidne si ten bioparox strikni. Mne ho doporucili doktori v porodnici jeste kdyz jsem byla tehotna.
Dík, za reakce. My chrchláme celá rodina od podzimu, mimčo se drželo dlouho, a nakonec to chytil i on. Mudra říkala, ať se přeléčíme hlavně my dospělí. Proto ten bioparox.
Taky jsem měla bioparox při kojení na doporučení praktika. Dítě mělo 8m, ale nemocná jsem byla jen já.
Také jsem měla při kojení bioparox, ale bohužel to nestačilo a dostala jsem pak u lékařky Augmentin.