Nechci tchýni u nás na Vánoce

Anonymní
30.11.24 09:03

Nechci tchyni u nás na Vánoce

Tchýně se rozešla s partnerem a zeptala se, jestli by mohla k nám na Vánoce. Osobně jsem proti. Každoročně máme na Vánoce u nás moji mámu, tchána a jeho ženu, sousedku, co tu nemá rodinu a byla by sama. Za mě nás je už tak dost.
Tchýně bydlí v jiném městě, manžel by pro ni musel a zase by ji musel odvézt, nechce u nás spát. Chápala bych, kdybychom spolu někdy Vánoce trávili, ale nikdy nechtěla, děti máme v pubertě, takže to už není ani o tom, aby pozorovala rozzářené oči a těšení se na Ježíška. Jen nechce být sama, což chápu.
Manžel to nechal na mě, ať se rozhodnu. I s ohledem na vzájemné vztahy jsem proti.
Takže do mě, jsem sobec a mám se překonat aspoň na Vánoce?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1528
30.11.24 09:04

Soudím, že bys to měla skousnout a vydržet to. A další rok se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
30.11.24 09:06

Nutit tě nikdo nemůže. Pokud to tak cítíš a manželovi to nevadi tak to tak udělej.
A kdyby u vas byla tak tchán a jeho žena by s tím byli v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80062
30.11.24 09:08

Nezlob se, ale sousedku, která je sama, ano, manželovu maminku, která je sama, ne? Proč? To je smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4124
30.11.24 09:09

Mne by bylo blbe, prave kdyz uz je vas tolik, ji nepozvat. Za me se jeden clovek uz ztrati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Poustevnice píše: Více

Mně štve, že v místě bydliště má další děti, je ani neoslovila, ale chce k nám.

@izabe pokud u nás bude tchýně, tchán se ženou nepřijedou, budou raději sami doma.

• Citovat
  • Upravit
16292

Je to samozřejmě na domluvě, ale zase ostatní tam každý rok máš, včetně sousedky a tchyni odstrkuješ? Když je taky sama? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80062
30.11.24 09:10
@Anonymní píše: Více

No vidíš, tak máš vyřešeno. Tchán s novou ženou mohou být spolu doma, tchýně u vás, a ještě ti zbyde jeden člověk. Kde je potíž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
30.11.24 09:10

Nepises, jake mate vztahy. Ale navstev mate uz tak dost, tam by se ten jeden clovek navic snesl, ne? Zvete sousedku, ktera nikoho nema, a manzelovu mamu, ktera nikoho nema, odmitnete? Pokud se tchyne snese s tchanem, tak bych ji nechala prijet. A ze manzel pojede pro ni a zase ji odveze? V cem je problem? Nevozi ji tak kazdy tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
30.11.24 09:11

Řekla bych ji, že k vám jde tchán s jeho ženou a ať osloví další děti - jako že ona se vetře a pozvaní kvůli ní nedorazí?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.24 09:11
@inkakřivák píše: Více

Sousedka je jak náhradní babička, hlídala mi děti, když byly malé, vídáme se vlastně denně aspoň na „ahoj“ přes plot. Zve nás pravidelně na kafe a buchtu. Na Vánoce je s námi víc jak 15 let.

• Citovat
  • Upravit
8491
30.11.24 09:12

Aha, takže manžel není jedináček. Tak možná s vami se cítí nejlíp?
Tak teď se musíš rozhodnout i s ohledem na tchána a jeho manželku - ať už nepočítají s účasti a ty jim pak oznámíš, že budou muset byt doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
30.11.24 09:14
@Janča6 píše: Více

Zakl uvádí, že pokud by tam tchyně byla, oni zůstanou doma. Takže se nesnesou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80062
30.11.24 09:14

No a tchýně je taky babička, není? Mne to prostě překvapuje. Je to propana manželova maminka. Bez ní bys svého manžela neměla. Pozvala bych ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
30.11.24 09:16

Kdybyste byli jen vy dva a děti, ale máte tam více lidí, tak už to takový rozdíl není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová