Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Soudím, že bys to měla skousnout a vydržet to. A další rok se uvidí.
Nutit tě nikdo nemůže. Pokud to tak cítíš a manželovi to nevadi tak to tak udělej.
A kdyby u vas byla tak tchán a jeho žena by s tím byli v pohodě?
Nezlob se, ale sousedku, která je sama, ano, manželovu maminku, která je sama, ne? Proč? To je smutné.
Mne by bylo blbe, prave kdyz uz je vas tolik, ji nepozvat. Za me se jeden clovek uz ztrati.
@Poustevnice píše: Více
Mně štve, že v místě bydliště má další děti, je ani neoslovila, ale chce k nám.
@izabe pokud u nás bude tchýně, tchán se ženou nepřijedou, budou raději sami doma.
Je to samozřejmě na domluvě, ale zase ostatní tam každý rok máš, včetně sousedky a tchyni odstrkuješ? Když je taky sama? ![]()
@Anonymní píše: Více
No vidíš, tak máš vyřešeno. Tchán s novou ženou mohou být spolu doma, tchýně u vás, a ještě ti zbyde jeden člověk. Kde je potíž?
Nepises, jake mate vztahy. Ale navstev mate uz tak dost, tam by se ten jeden clovek navic snesl, ne? Zvete sousedku, ktera nikoho nema, a manzelovu mamu, ktera nikoho nema, odmitnete? Pokud se tchyne snese s tchanem, tak bych ji nechala prijet. A ze manzel pojede pro ni a zase ji odveze? V cem je problem? Nevozi ji tak kazdy tyden.
Řekla bych ji, že k vám jde tchán s jeho ženou a ať osloví další děti - jako že ona se vetře a pozvaní kvůli ní nedorazí?
@inkakřivák píše: Více
Sousedka je jak náhradní babička, hlídala mi děti, když byly malé, vídáme se vlastně denně aspoň na „ahoj“ přes plot. Zve nás pravidelně na kafe a buchtu. Na Vánoce je s námi víc jak 15 let.
Aha, takže manžel není jedináček. Tak možná s vami se cítí nejlíp?
Tak teď se musíš rozhodnout i s ohledem na tchána a jeho manželku - ať už nepočítají s účasti a ty jim pak oznámíš, že budou muset byt doma.
@Janča6 píše: Více
Zakl uvádí, že pokud by tam tchyně byla, oni zůstanou doma. Takže se nesnesou.
No a tchýně je taky babička, není? Mne to prostě překvapuje. Je to propana manželova maminka. Bez ní bys svého manžela neměla. Pozvala bych ji.
Kdybyste byli jen vy dva a děti, ale máte tam více lidí, tak už to takový rozdíl není.
Tchýně se rozešla s partnerem a zeptala se, jestli by mohla k nám na Vánoce. Osobně jsem proti. Každoročně máme na Vánoce u nás moji mámu, tchána a jeho ženu, sousedku, co tu nemá rodinu a byla by sama. Za mě nás je už tak dost.
Tchýně bydlí v jiném městě, manžel by pro ni musel a zase by ji musel odvézt, nechce u nás spát. Chápala bych, kdybychom spolu někdy Vánoce trávili, ale nikdy nechtěla, děti máme v pubertě, takže to už není ani o tom, aby pozorovala rozzářené oči a těšení se na Ježíška. Jen nechce být sama, což chápu.
Manžel to nechal na mě, ať se rozhodnu. I s ohledem na vzájemné vztahy jsem proti.
Takže do mě, jsem sobec a mám se překonat aspoň na Vánoce?