Může ubližít kočka miminku?

Anonymní
27.11.24 17:27

Ublizi realne kocka miminku?

Mame čerstvé mimco a k tomu doma kočku. Z nasi strany je vše v pořádku, samozřejmě,,hlídáme,, a kdyby byli jakékoliv náznaky řešíme ihned a mam i domluveno kam pripadne umistit, pokud by byli opravdu problemy. Bohužel příbuzní, hlavně starší generace chce abychom ji dali okamžitě pryč. Důvody klasické - je to nehygienické, ublizi mu, vyskrabe oči a především zalehne. Za našimi zady organizují a domlouvaji kam kočku dát, hlavně aby nebyla s dítětem.
Mate REALNOU zkušenosti že někomu opravdu ublížila kocka? Především z tzv. ničeho nic - dle mého jsou tam vždy prvotni náznaky problémů- odsun pozornosti, zanedbání krmeni, kocka od začátku projevuje strach a nedůvěru ci žárlivost. Lehnuti na údajně teple tělíčko mi prijde take divne, když je pod peřinou ci fusakem.

Příbuzní zatím přicházejí s historkami jedna babka povídala. Stalo se Vám ci někomu konkrétnímu že kocka zalehla ci jinak ublizila ditete? Máte i rady co takovým blízkým příbuzným říct? Hranici to s vydíráním jak nespí, mají strach aby doslova prosí at ji dáme pryč.
Kočku neplánujeme a nebudeme dávat pryč ale telefonáty několikrát týdně zda je kocka pryč nejsou nic příjemného.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.11.24 17:32

Příbuzné bych poslala do háje - prvně slušně, kdyby to nezabralo, bez servítek. Čekáme miminko a doma máme 2 kočky. Samozřejmě je nebudeme nechávat společně o samotě, ale máme kolem sebe spoustu rodin, kde kočky s dětmi normálně fungují. :)

• Citovat
  • Upravit
471
27.11.24 17:33

Tak já mám 2 měsíčního chlapečka a od začátku si ho kočka nevšímá a drží si odstup. Nevím, jak to bude dál, ale určitě bych ji nedala pryč, vždy bych se snažila to nějak udělat, vždyť je to taky takové moje miminko..jak by mohli dát tvoji kočku pryč? Mají snad přístup do bytu atd? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.24 17:39

Jo, máme doma kocoura. Útočil na děti od věku, kdy se začaly plazit po podlaze. Číhal na ně a poškrábal je několikrát do krve. Pak jsme ho museli zavírat do pokoje, aby se k dětem nedostal. Pak jsme ho dávali i k manželovi do kanceláře, aby dětem neublížil. Dnes už jsou děti školkové, kocoura pořád máme, už se celkem zklidnil, ale i tak je třeba jednou za měsíc sekne do nohy. Ale nejhorší bylo období, když se plazily/lezly po zemi. Jinak na mě s manželem nikdy v životě nezautočil. Děti asi bral jako vetřelce.

• Citovat
  • Upravit
140
27.11.24 17:40

Nez se narodila mala, tak jsem tady uz chystala veci a kocour to samozrejme chtel vsechno ocichat, ale vzdycky jsem ho odehnala, ze “nesmi”. Parkrat zkusil jit do nachystane postylky, ale ja ho vyhnala, tak si zvykl a po prichodu miminka domu se klidil z cesty. Ze zacatku jsem ho taky nenechavala s malou “o samote”, mela jsem obavy, ale zvykl si a klidi se z cesty, hlavne, kdyz mala rve, tak si zaleze a ma klid :-) ted ma 4 mesice a kocour ji uplne ignoruje, jakoby tu ani mimco nebylo. Spis vyzaduje moji pozornost a jen tehdy, kdyz mala spi.
Ale on uz od zacatku pred detma vzdycky utikal.. to asi zalezi jakou mate kocku vy, jak moc je vazana na vas.. za me si zvykne, jen je treba ze zacatku fakt hlidat, nez si to sedne, aby neprislo k uhone mimco ani kocka. ;) Rozhodne bych poslala vsechny nekam s chytryma recma a pokud by vylozene nebyla nejaka silna alergie, tak neni duvod se kocicky zbavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
27.11.24 17:41

Také mám zkušenost. Kočky si mimčo po příchodu z porodnice zvědavě očichaly a pak ho jen zvědavě zdálky pozorovaly. Byly to kočky domácí - očkované, odčervené a ven nechodily, takže žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
27.11.24 17:44

Proti příbuzným se musíš ve vší slušnosti, ale rázně vymezit. Houby jim je po tom. My máme kočky tři a malý se má narodit za dva měsíce. Reálné z toho nemám obavu vůbec žádnou. Kdyby bylo úplně nejhůř, vždycky můžu kočky úplně separovat od dítěte. Prostoru máme dost. Ale jak je znám a jak se zatím v různých situacích projevují, spíš si budou držet od mimina odstup samy. Reálné žádnou negativní zkušenost nemám, že by kočka ublížila diteti. Spis bych si to hlídala v pozdějším, batolecím období dítěte. Kdy ji dítě může „trápit“ - různé tahat, strkat, štípat…jak ještě nemá tu motoriku úplně vyladenou. Tam by mohlo hrozit, že se kocka ožene. Jinak, pokud je nebudeš nechávat samotné, tak bych se nebála vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
27.11.24 17:50

A jeste me desili toxoplazmozou a chudak kocour byl v cele rodine za vraha miminek 😂 na to je nejlepsi je poslat s nevyzadanyma radama do kytek a proste si to udelat po svem, tak hlavne pevne nervy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.24 17:57

Děkuji všem.

U mě právě totéž- max prijde, čuchne, jinak si nevšímá, vyžaduje víc naší pozornost, ale jinak vše bezproblemu. Do postýlky neleze.
Nevidíme jediný důvod ji dát pryč. Ano kdyby začala se chovat divně řešíme okamžitě. Hlavně přítel, který je jako novopeceny otec celý poprdeny.

Jinak nemají klíče ale chodí s návrhy že ten a ten by byl ochotný si ho vzít byt nesnáší kočky hlavně aby nebyla s prvkem. Skoro breci do telefonu jak jsou,,známí,, - také starší generace - zděšení že máme kočku a ze musi hned pryč. A také z okolí vím, že zvířata vnímají miminko většinou v klidu.

• Citovat
  • Upravit
35791
27.11.24 18:02

Myslím, že pokud to není vyloženě kočka satan, co vám při projití kolem podrápe nohy do krve, tak se opravdu není čeho bát. A ne, nikoho neznám kdo by měl kočku co ublížila dítěti, sama jsem měla dvě a kočkám byly děti jedno. Jedna se nechala občas pohladit, druhá děti ráda nemá a taky je nevyhledává. Moje sestra dala kočku pryč jak byla těhotná - vzala jsem si jí já a už je s námi skoro 18 let. Nikdy s dětma neměli jediný problém, ale na druhou stranu děti je taky nevyhledávaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.24 18:12

Sousedovic kočka lezla malé do kočárku na terase. Bohužel jsem to nevěděla, dokud jsem ji tam jednou nenačapala. Dcera měla v tu dobu strašný ekzém. A později potvrzenou alergii na kočky. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
21602
27.11.24 18:13
@Anonymní píše: Více

Já bych toto citové vydírání rázně utla, že se s nimi na toto téma bavit nebudu a kočka doma zůstane. Klidně bych položila telefon v okamžiku, kdy by toto téma vytáhli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
27.11.24 18:16

Mame doma kocku (6let) a kocoura (20 let), nove ted mimino (9 mesicu). Zezacatku ho obchazeli obloukem, ted se obcas prijdou pritulit. Malej je uz nekolikrat osklive chytil za ocas a nohu (kdyz byl rychlejsi nez ja), nikdy mu nic neudelali. Vzdy ztuhli a cekali na vysvobozeni. Kocour se teda vetsinou uklidi do jine mistnosti (malej je na nej moc hlucnej), kocka si ho naopak hlida a kdykoliv place, hned k nemu bezi - nebo bezi pro me. V postylce lezi maximalne kdyz tam malej neni, ale i tak minimalne (spis zezacatku, kdyz to byl novej kus nabytku, ted uz tam vubec nelezou).

• Citovat
  • Upravit
35791
27.11.24 18:20
@Anonymní píše: Více

Ale za to ta kočka nemůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
27.11.24 18:31

Když se narodila ségra a brácha, tak náš starší kocour z nich byl úplně u vytržení. Byl to takový kocour chůva. Vždycky se usadil tak, aby na ně viděl, a dohlížel. Jen jednou se teda ohnal po sestře, když byla batole, nutno ale říci, že to bylo kvůli tomu, že ho opakovaně tahala za ocásek. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová