Nechutenství - syn 24 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nechutenství-syn 24. měsíců
Ahoj holky mám takovej problém malej hrozně málo jí! Žije snad ze vzduchu. Příjde mí že co byl malý mimí tak snědl o mnoho víc. Ted jako by neměl čas. Nebo já nevím.
Ted jsme týden u našich a jídlo bojkotuje úplně. Snídaně- nic, svačina třeba tři piškoty- oběd pár brambor a maso a pak do večera skoro nic nesní. Kolikrát i dělám tři snídaně jen aby prostě něco snědl. NESNÍ!!Jsou mu dva roky a váží 12 kg je jak pírko! Jiný dětí sprominutím žerou a on nic. Už jsem z toho zoufalá kolikrát mi ujedou nervy a zařvu na něj což mě pak samozřejmě mrzí. Přítel mi říká ad ho nechám třeba si řekne jenže on by byl klidně hlady. Nechávám ho jíst i sama a nic.
Někdo mi i radil vyhladovět ale mě to příjde jako bych ho týrala. A některé poznámky typu vymu nedáte najíst?? mě už pomale dostávají k pláči! Měl ted i rýmu tak třeba i skrz to nemá chut. Jinak jsme doma vpohodě nehádáme se naši i od přítele rodina jsou ok že by byl ve stresu. Prostě už mě napadají hrozný blbosti. Kdyby měl někdo stejnou zkušenost a nebo radu jak na něj budu ráda
Díky moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To je úplně normální, děti mají taková období, mně dcera třeba 14 dní pije v podstatě jen UM, do toho sní pár piškotů,1-2 sousta oběda a jinak nic.
Hlavně nabízej tekutiny, spíš jogurty nebo mléko, ony mu taky mohou růst zuby a to je od nich. Prostě trpí nechutenstvím a v puse ho všechno bolí, tak raději nejí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem ráda za tohle téma, protože už 4 dny se potýkám s podobným problémem. Malýmu je 21 měsíců, vždycky to byl žrout, v roce už 12kg. Ale právě poslední dny jí hrozně málo a hlavně pouze mléčné výrobky. Náš jídelníček: Snídaně: sunar (ale, chtěla bych, aby k mlíčku měl už i něco jiného, ale nic jiného, např. loupák s marmeládou, chleba s máslem a se šunkou či žervé, nesní). Jen to mléko. K svačině sní max 2 plátky jablek, oběd sní cca 3 lžičky, toť vše. Odpoledne pak má jogurt, tvroh či něco takového, tak s tím problém nemá..No a k večeři opět bojkotuje vše, co není kaše, no a před spaním opět sunar. Takže začínám z toho být také hotová..Říkám si, jestli ho teřba netrápí zoubky, ale špičáky má už venkua nic jiného se mu neklube..tak nevím, doufám, že se to rychle zlepší..
- Citovat
- Upravit
Holky malej mlíko nepije od 12. měsíců prostě jeden den ho přestal pít a už víc nechtěl mlíční výrobky přitom jí. Má hrozně rád brambory třeba jen s mrkví! Zuby už má všechny. Už mu dávám jídlo třeba jen do ruky aby aspon něco snědl ale vždy ho zaujme něco a např. loupák zahodí! Už od malo ho číme jíst v klidu ale prostě to nešlo. Aspon za chodu něco sní!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Li.Re potýkám se s tím samým. Ale neuděláš nic, když nechce. Nutit ho nebudu aby se pozvracel(což se už stalo několikrát)tak na to prdím. Sní co sní. Pořád mu něco nabízím
.Mám ještě staršího syna(15 let) a když si vzpomenu jak ten nejedl
hrůza. Dr. mi vždycky řekla pije? Já říká pije, tak to neřešte ono to přejde. A fakt přešlo. Je z něj zdravej velkej kluk a sežere na co přijde
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mě malej přestal jít v roce do tý doby jedl třeba 250g příkrmu a pak jako když utne. typla byhc to že to měl po poslední hexe ale nevím. byla jsem z toho taky na anervy ale nic s tím nenaděláme, jsme ráda že má pořád 2 denně mlíko. asi z toho přibírá ptotože mi za rok přibral 4,5 kg takže má 15. no a zpátky 2 měsíce jsem mu začala dávat kapičky B komplex jou teda až od 3 ale váhově odpovídá na 3 leté dítě tak mu dávám o něco mín kapek a on se během 14 dnů docela rozjedl, sní snídani, pak teda až oběd protože když mu něco dám mezi tím tak pak neobědvá, no a po spaní většinou nic nechce a nebo si dá bílej jogurt a večer třeba půl rohlíku a mlíko. V období kdy nejedl snědl taky třeba 2 lžíce oběda a konec, přesnídávky už mi nejí dlouho, ted nejedl 3 měsíce jogurty tak ani nevím co mu pořád dávat. má rád mandarinky, pomeranče a jablka tak mu během dne dávám to ale jinak je to zdravej veselej kluk. Ještě třeba ségry holce je 9 a ta nejí skoro vůbecc má 26 kg, to má skoro její 5 letej brácha a stejně s tím nic nenadělá. asi jsem moc nepomohla ale zkusila bych ty kapičky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@koralina11 píše:
Tak mě malej přestal jít v roce do tý doby jedl třeba 250g příkrmu a pak jako když utne. typla byhc to že to měl po poslední hexe ale nevím. byla jsem z toho taky na anervy ale nic s tím nenaděláme, jsme ráda že má pořád 2 denně mlíko. asi z toho přibírá ptotože mi za rok přibral 4,5 kg takže má 15. no a zpátky 2 měsíce jsem mu začala dávat kapičky B komplex jou teda až od 3 ale váhově odpovídá na 3 leté dítě tak mu dávám o něco mín kapek a on se během 14 dnů docela rozjedl, sní snídani, pak teda až oběd protože když mu něco dám mezi tím tak pak neobědvá, no a po spaní většinou nic nechce a nebo si dá bílej jogurt a večer třeba půl rohlíku a mlíko. V období kdy nejedl snědl taky třeba 2 lžíce oběda a konec, přesnídávky už mi nejí dlouho, ted nejedl 3 měsíce jogurty tak ani nevím co mu pořád dávat. má rád mandarinky, pomeranče a jablka tak mu během dne dávám to ale jinak je to zdravej veselej kluk. Ještě třeba ségry holce je 9 a ta nejí skoro vůbecc má 26 kg, to má skoro její 5 letej brácha a stejně s tím nic nenadělá. asi jsem moc nepomohla ale zkusila bych ty kapičky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Li.Re píše:
a kapičky na předpis nebo normál v lékárně se dají koupit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám s dcerkou podobný problém, i když se částečně odlišujeme. Malá totiž jí s chutí, ale od všeho trošku. Bohužel jí však ty malé porce přestaly stačit a i když jí přes den po dvou hodinách, tak přestala přibírat. Navíc se k tomu přidala častá nemocnost, takže jsme 3/4 roku stály na váze. Když jí dětská po jedné virové angíně převážila, tak jsme z hrůzou zjistili, že má stejnou váhu jako v roce, a to už tehdy měla váhu nízkou - 7,1 kg. Takže spousta vyšetření, odběry krve na všechno možné, ultrazvuk bříška, naštěstí vše v pořádku. Nakonec nám začala předepisovat nutrini drinky, které jí přidávám k normální stravě, bohužel je nechce samotné. A konečně jsme se hnuli, začínáme pomalu přibírat. Ale stejně nás čeká ještě gastroporadna.
Tohle vše píšu proto, že pokud malý nehubne, přibírá, tak se nic neděje, je to jen období, které zase přejde. Ale pokud by začal hubnout, už bych to začala řešit s pediatrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej nehubne ted i něco malynko přibral ale příjde mi to na 2. roky hrozně málo 12 kg při 88 cm. Nějak to zkusím. V po zavolám mudr a poradím se snad to nebude nějaká hrůza
Na oběd dneska snědl dost ale ted už zas nic moc nechce!!Dvě lžičky výživy a konec a tak už je to jak dlouho snažím se dávat mu jídlo ve stejnou dobu ale už docela dlouho prostě odmítá!!Dám mu třeba aspon na stul piškoty, jabko a aspon třeba něco trošku sní ale prostě je to furt jak prd!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli přibírá stabilně, tak bych váhu neřešila - to co je pro jedno dítě málo je pro jiné akorát. A hubenďour to určitě nebude. To byste měla vidět tu moji cácorku, která má taky 2 roky a váhu 7,5 kg na 80cm. A to jsem pomalu vyvěsila prápor, že jsme konečně 300 g přibraly. Jinak starší dcerka bude mít 6 let a má necelých 18 kg.
Konzultací s pediatrem určitě nic nezkazíte, ale myslím si, že ve vašem případě to bude opravdu jen období, které časem zmizí. Třeba až nastoupíte do školky, u starší to zabralo, do té doby jedla málo a ve školce se rozjedla a jí i jídla, která doma nesní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukala jsem na roční kontrolu to měl 9,5 kg a ted má 12 kg moc nepřibral za rok
ale aspon něco. Píšu si cca co snědl a dám to mudr ad mi řekne jestli ok.Doma jíme docela zdravě takže si myslím že snad mu chutná ale třeba ted snědl skoro celý loupák a to jsem taky jásala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klaraB píše:
Jestli přibírá stabilně, tak bych váhu neřešila - to co je pro jedno dítě málo je pro jiné akorát. A hubenďour to určitě nebude. To byste měla vidět tu moji cácorku, která má taky 2 roky a váhu 7,5 kg na 80cm. A to jsem pomalu vyvěsila prápor, že jsme konečně 300 g přibraly. Jinak starší dcerka bude mít 6 let a má necelých 18 kg.
Konzultací s pediatrem určitě nic nezkazíte, ale myslím si, že ve vašem případě to bude opravdu jen období, které časem zmizí. Třeba až nastoupíte do školky, u starší to zabralo, do té doby jedla málo a ve školce se rozjedla a jí i jídla, která doma nesní.
Jiank teda 7 kg je teda pírečko no ale hladem ji určitě netrápíte. No prostě některý děti nejí
Já prej taky moc nejedla do 19 let jsem byla pomale jak modelka a za to ted…
Ale havně že jsme zdravý
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Li.Re píše:
a kapičky na předpis nebo normál v lékárně se dají koupit?
normal v lékárně stojí kolem 90,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Li.Re mě malej snědl dneska ve 12 oběd, do půl 3 spal a až v půl 7 snědl rohlík a to jsem mu ho nabízela od 3 hodin a pak si dal v půl 8 mlíko a už spí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit