Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, podobnou ale zároveň jinou diskuzi jsem našla pouze z roku 2k13 😄 takže zakládám novou. Mám 3M holčičku a nechci kojit. Kojení je pro mě naprosté utrpení.. mám u nej depky a tak.. řešila jsem odstrikavanim, ale zvládnu odstrikat jen ráno z jednoho prsa (z druhého kojim) protože celou noc spinká… Ale přes den je kojení po hodině a půl max po dvou.. aktuálně mám ještě jednu bradavku total do krve a to nepridava… Malá mi večer po nakojeni vypije jednu celou dávku nutrilonu.. ale pouze večer.. přes den když ji chci dát UM, tak proste plyve a nechce to.. zkoušeli jsme Hami, Hipp a Nutrilon.. Hami a Hipp vůbec neprošlo.. Nutrilon ten s chutí vypije večer po kojení ale jinak vůbec.. Jak to dál řešit? Mám strach, že koupím nové mléko například sunar a zase tu budeme mít další krabici UM jen rozdělenou.. ale kojením se fakt trápím a nevím jak jinak z toho. Děkuji za přečtení a případné rady. Jen prosím rady typu nepřestávej s kojením si nechte od cesty.
@Mayunka6 možná by pomohla laktační poradkyně, něco tam bude špatně, když jsi do krve a trápíš se
..třeba by pomohla a hodilo by tě to do klidu… co bude chutnat malé ti asi nikdo neporadí, jedině zkoušet. Co zkusit obejít lékarny a sehnat vzorečky různých mlék?
@lucynka25 Už jsem se na tento problém poptávala. Vyzkoušela jsem v podstatě vše, co by mohlo pomoci, ale prý se to tak občas stane. Samozřejmě že to není v pořádku, ale někdy to spravit nejde. U někoho to trvá týden a u někoho po celou dobu kojení. Takže spíš teď řeším ty UM no… každopádně nenapadlo mě s ezeptst v lékárně. Dekuju 😊to určitě zkusím.. já koukala na netu jestli někde neprodávají právě vzorečky a nic proste. Jen hipp má..
Nekdo radi Kendamil. Nejmin „smrdi“. Ale je drahy. S tim Nutrilonem bych to nevzdavala. Prodavajinse jednotlive davky, tak bych s tim pomalu trenovala
Já bych zkusila ten sunar, je sladší, tak třeba ho vezme spis. Jinak dcera třeba UM nepřijala nikdy, jenže já ji odstavovala, když už byla na prikrmech, takže sem to nehrotila, vyzkoušeli jsme několik značek a nic, tak holt jedla jogurty, sýry apod.
@Mayunka6 ještě mě napadá, že u pediatra by mohly být taky vzorečky ![]()
Pokud jsi rozhodnutá přestat kojit, tak prostě přestaň a nabízej dokola UM. Je celkem jedno jaké, až bude mít hlad a zjistí, že prso nebude, vezme si ho ráda. Nemyslím, že je to o chuti.