Odsáté mateřské mléko - teplota

Anonymní
18.9.23 03:46

Odsáté mateřské mléko teplota

Ahoj holky,
Koupila jsem si odsávačku MM a chtěla bych to využít třeba, když někam pojedeme, abych malou nemusela kojit a měla mléko s sebou v lahvi.
Musím ho před podáním někde ohřívat? Nebo můžu podat tak jak je v lahvičce?
 Dilky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44195
18.9.23 05:30

Pokud nebylo zchlazené a zmrazené, můžeš podat při pokojové teplotě. Mně v nemocnici říkali, že navzdory všem doporučením MM vydrží při pokojové teplotě až 24 hodin. Odsávala jsem k vůli nov. žloutence.

Teď je otázka, jestli takové akce nejsou zbytečné, když máš miminko s sebou a jestli si vezme flašku. I odsátí el. odsávačkou zabere nějaký čas.
Při zvolení vhodného oblečení je kojení kdekoli lepší a pohodlnější než tahání instrumentáře k nakrmení. Pokud by se jednalo o staršího kojence, v terénu můžeš dát příkrm a pití, kojit doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3018
18.9.23 06:23

Když jsem byla někde s dítětem, odsáté mléko jsem s sebou nikdy neměla a rovnou kojila.
Souhlasím, že to nestojí za to a je to lepší.
V lahvi jsem dávala mléko pro jistotu, když šel někdo s kočárkem bezemě.
Malý ho měl vedle sebe pod dekou, nebo ve fusaku a ty tři hodiny se mu (mléku) nic nestalo.
Jinak ohřívat to nutně nemusíš, jde jen o to, co je mimino ochotné vypít.
Starší by to pila klidně z lednice a mladší radši křičí, než vypít mléko chladnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
18.9.23 06:46

Já odsavala jenom když sem chtěla od dítěte pryč, venku sem raději kojila. Asi bych úplně neriskovala v tomhle teple podavat miminku odsate mleko, které nějakou dobu taham v tašce :nevim: a nosit sebou nějaký chladicí box a pak mliko ohravat mi přijde moc složité. Proste sem vždycky nakojila těsně před odchochem doma a pak podle potřeby někde venku, super na to bylo třeba nositko, ze sem dítě strcila do nej a kojila v něm, nebylo nic vidět, mohla sem kojit i za chůze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11819
18.9.23 07:19

Mě třeba kojit venku nešlo..mám velká prsa a v jiné poloze než na fotbalistu se nedařilo..v nositku (i kdyby v něm malý chtěl být) taky ne..vzhledem k velikosti mých prsou…zase ale mé mléko z láhve odmítal..takže já jsem nakojila než sme šli a venku sem dávala um které vypil bez problémů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44195
18.9.23 07:37

@Kryptozoo Taky jsem to tak měla. S jednou dcerou jsem od miminka studovala, měla jsem ji s sebou, ale mléko v lahvičce bylo taky v kočárku ve fusaku, pod dekou, podle ročního období. Je narozena na podzim, takže v létě už byla větší a pár hodin bez kojení vydržela. Měla příkrmy a vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35773
18.9.23 08:00

Kolik je miminku? Vyzkoušej si to předem, jestli ti vůbec vezme lahvičku a neohrate mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
18.9.23 08:06
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Koupila jsem si odsávačku MM a chtěla bych to využít třeba, když někam pojedeme, abych malou nemusela kojit a měla mléko s sebou v lahvi.
Dilky

Vyzkoušej nejdřív opravdu to, jestli ti vezme láhev. Moje první dcera bez potíží, tak jsem myslela, jak to se synem bude brnkacka, tak jsem si domluvila nějakou lektorkou činnost…a on nechce láhev. Je mu 5 měsíců. Nakonec teda akceptuje učící hrnek. Nicméně odsávání je pro mě i s elektrickou odsávačkou taková otrava, že dělat to pravidelně bych nechtěla. Ale pokud ti kojení na veřejnosti vadí a vezme ti láhev, tak proč ne. V zimě si dáš láhev k miminku do fusaku 🙂.

• Citovat
  • Upravit
3958
18.9.23 08:56

To jsou rady, raději venku kojit :) kdyby paní chtěla/mohla kojit venku, asi by tady ten dotaz nepokládala. Moje dcera se třeba nikdy venku nebyla schopná nakojit, vždy dostala hysterický záchvat a nepřisála se. Proto jsem ze začátku chodila ven jen mezi kojeními, později jsem kojila doma a ven brala lahev s UM.
Jinak zakladatelko, moje dcera “studené” mléko pít nechtěla, musíš to vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1789
18.9.23 09:08
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Dilky

Odsávám MM a dávám malému lahvičkou (že začátku nemohl být kojený kvůli nízké porodní váze a problémy s glykémií). A ohřívat můžete např. tak, že si do termosky dáte vařící vodu a tu pak nalejete do hrnečku a do toho lahvičku. Ohřeje se krásně a rychle. Jenom to chce dobrou termosku, co udrží vodu hodně horkou. Mám Coleman.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová