Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mám takovou otázku.
Jsem 20+2a necítím stále žádné pohyby. Dr říkal že mám ještě týden počkat že uz bych je měla cítit. Ale moc jistá si tím nejsem u prvního syna jsem pohyby cítila už od 17.teho týdne… Mám plašit nebo je to individuální?
A další otázka tvrdne mu břicho už tak od 15teho týdne Dr mi napsal magnesko ale nepomáhá to
děkuji za odpovědi
Já měla placentu na přední straně to má taky vliv na cítění pohybů vlastně nikdy nebyly bolestivý a první větší jsem cítila až kolem 22 týdne a když se prcek šikovně otočí k páteři, tak o něm člověk ani neví. Na tvrdnutí magnesko a odpočinek, nenámahat se nic jinýho asi nepomůže ![]()
@vercousek
Děkuji za odezvu 😊
Každopádně doktor mi teď na poslední kontrole 23.9. říkal že placenta už není ve předu že je "bokem " tak nevím… No počkám ještě ale každopádně mi to přijde zvláštní ![]()
@Maminka 1 tak plašit? snad ti doktor řekl, jestli je mimi v pořádku?
@stinga
samozřejmě že doktor řekl že je vše v pořádku ale zajímali mé názory maminek které mají něco takového za sebou ![]()
Ja je u ctvrte dcery citila taky az po 20tt (snad az okolo 25tt). Proste nekdy to tak je ![]()
@kyticka86 píše:
Ja je u ctvrte dcery citila taky az po 20tt (snad az okolo 25tt). Proste nekdy to tak je
Až tak pozdě?
zajímavé to jsem ještě neslyšela ve svém okolí…
Ale děkuji za info ![]()
@Maminka 1 píše:
Až tak pozdě?zajímavé to jsem ještě neslyšela ve svém okolí…
Ale děkuji za info
Taky me to tehdy vydesilo. Ale nic to neznamenalo. Placentu jsem mela vepredu.
@kyticka86
No to je to co mě zaráží
teď na poslední kontrole placenta vepředu nebyla byla tak „bokem“ tak proto mi to tak šrotuje hlavou
![]()
U prvního sem od 16 tt cítila občas zavlnění nebo zaťukání.
Teď ale stále nic. Už jsem z toho taky byla nervózní. Až teď konečně na konci 21 tt (jakože fakt 20+6) byly ze dne na den cítit. A to zas celkem silně a několikrát denně.
@AH
Je vážně?
tak to jste mi udělala radost 😇… Čekám na to jak na Boží smilování je to ten nejkrásnější pocit i když někdy bolestivý a otravný 😂 ale co by jsme pro ty naše lásky nepřetrpěli
![]()
Já si pamatuju jak jsem taky byla nedočkavá a strašně se těšila až kopne a furt sledovala břicho…ono to příjde a jestli doktor řekl, že je vše v pořádku, tak žádnej strach, fakt může bejt natočený k páteři a takhle malinký cejtit nejde ta moje byla většinou otočená, kvůli tomu nemam jedinou fotku, potvora ![]()
Poprvé Placenta vepředu a pohyby jsme cítila snad až někdy 23+ možná i později. A cítila jsem jedné DV apohyby za den, občas jsme pohyby viděla. Druhé tehu Placenta vepředu a pohyby od cca 18 tt. Takže je to určitě individuální.
Mám kamarádky, co cítily až 24 a 26 tt, miminko muže byt jinak natočené, placenta jinak nebo je klidnější ![]()