Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já mám skoliózu a čekám třetí dítě ( plus 2 potraty, takže sem otěhotněla 5×) a nikdy žádný problém, nejdelší snažení bylo ted u toho posledního, to trvalo cca půl roku, jinak většinou druhy max třetí cyklus bylo zaděláno. Podle mě na to skolióza nemá až tak vliv, akorát teda pak v těhotenství je to horší, záda bolí a nějakého většího cvičení se bojím.
@Kriss Tina píše:
Já mám skoliózu a čekám třetí dítě ( plus 2 potraty, takže sem otěhotněla 5×) a nikdy žádný problém, nejdelší snažení bylo ted u toho posledního, to trvalo cca půl roku, jinak většinou druhy max třetí cyklus bylo zaděláno. Podle mě na to skolióza nemá až tak vliv, akorát teda pak v těhotenství je to horší, záda bolí a nějakého většího cvičení se bojím.
A máte takovou tu horší skoliózu, že jste třeba v dětství nosila korzet?
Nevím jestli nemá moc vliv, protože když je i trochu vyrotovaná pánev, tak to muže posunout a dát nerovnováhy i vnitřní pohlavní orgány, aspoň podle mě ![]()
Samozřejmě bych byla šťastná, kdyby to vliv nemělo ![]()
@Anonymní píše:
A máte takovou tu horší skoliózu, že jste třeba v dětství nosila korzet?
Nevím jestli nemá moc vliv, protože když je i trochu vyrotovaná pánev, tak to muže posunout a dát nerovnováhy i vnitřní pohlavní orgány, aspoň podle mě
Samozřejmě bych byla šťastná, kdyby to vliv nemělo
Ne korzet jsem nenosila, jen jsem chodila na rehabilitace. Ale pokud doktori dělali testy a třeba i utz, tak by si všimli, kdybys měla orgány nějak posunuté ![]()
Já mám skoliozu do S a vím, že to bylo okolo 30°. Nosila jsem i kozret… No spíš jsem ho moc nenosila
a doktor mi vždycky vyhrožoval jak budu v těhotenství trpět atd. Měla jsem to opravdu hodně špatné, ale vysvětlete někomu v pubertě jak bude pak trpět ![]()
V 28 jsem vysadila antikoncepci a za 3 měsíce otěhotněla a teď tu vedle mě leží měsíční brouček
a bolesti zad mě naštěstí ještě nikdy nenavstivili
ale myslim, že je to tím, že jezdím na koni a ty záda udržuje nejak v kondici. Tak budu doufat, že jednou nebudu trpět, tak jak mi doktor vyhrožoval
@Kriss Tina píše:
Ne korzet jsem nenosila, jen jsem chodila na rehabilitace. Ale pokud doktori dělali testy a třeba i utz, tak by si všimli, kdybys měla orgány nějak posunuté
Právě děloha bývá často posunutá/vychýlená ale kolikrát to prý neřeknou, protože na to nemají řešení. Budu doufat že rehabilitace mi pomužou ![]()
@Alca1212 píše:
Já mám skoliozu do S a vím, že to bylo okolo 30°. Nosila jsem i kozret… No spíš jsem ho moc nenosilaa doktor mi vždycky vyhrožoval jak budu v těhotenství trpět atd. Měla jsem to opravdu hodně špatné, ale vysvětlete někomu v pubertě jak bude pak trpět
V 28 jsem vysadila antikoncepci a za 3 měsíce otěhotněla a teď tu vedle mě leží měsíční broučeka bolesti zad mě naštěstí ještě nikdy nenavstivili
ale myslim, že je to tím, že jezdím na koni a ty záda udržuje nejak v kondici. Tak budu doufat, že jednou nebudu trpět, tak jak mi doktor vyhrožoval
Super, mám radost
Takové povzbuzení jsem potřebovala. ![]()
Právě bolesti v těhotenství se nějak nebojím, taky se udržuju a cvičím a plánuju to i v případném těhotěnství. Jenom ať přijde.
@Anonymní píše:
Super, mám radostTakové povzbuzení jsem potřebovala.
Právě bolesti v těhotenství se nějak nebojím, taky se udržuju a cvičím a plánuju to i v případném těhotěnství. Jenom ať přijde.
Mě právě doktor říkal různé věci, ale o tom, že bych měla mít problém otěhotnět se nezmínil, tak nevím jestli to může mít nějaký vliv, ale nám to šlo skoro hned. Hlavní je na to moc nemyslet a být v pohodě a ono to určitě přijde. ![]()
Ahoj, já se skoliózou bojuju od 11 let,,, od 13 jsem nosila(nenosila) korzet,,, holka v pubertě s korzetem 23hodin denně
no to určitě
ale bohužel pár dnů před 15 tými narozeninami jsem musela n operaci,,,mám 6 šroubů,,,v té době se to dělalo bokem aspoň tam kde jsem byla operována (Karviná) měla jsem páteř víc jak 45° vyhnutou…
Letos mi bude 30, je to 6 týdnů co jsem porodila zdravého kloucka,,,
Menzes jsem nikdy neměla pravidelny,,,pomohlo až pití čaje z kontryhelu a sledování ovulace testy…
Myslím že skolióza nemá na to vliv,,,
Pokud ano, skusit nějakého fyzioterapeuta, který a tímto pracuje,,,znám jednoho, který takto pomohl ne jedné k otěhotnění ![]()
Držím palečky ![]()
Jinak přes tehu jsem problémy neměla ale jakmile malý vykoukl na svět,,,záda mám dost zdevastované,,,nechci strašit ale mě se dost po porodu páteř zhoršila ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat, jestli se tu najde někdo s horší skoliózou, co normálně do roka otěhotněl? Nebo znáte ve svém okolí ženu, které se nedaří a ví, že je to kvuli skolióze? Snažíme se přes rok, všechny základní vyšetření v pořádku, tak se bojím, jestli to nebude tou skoliózou. Mám kolem/přes asi 30 stupňů, potíže s tím nemám, akorát trošku delší, nepravidelnější cyklus, ale nic hrozného (29-34).
Začala jsem cvičit metodu dle Mojžišové, zatím bez úspěchu.
Děkuju!