Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Za me taky ten, co jede z vedlejsi. To druhé auto mohlo blikat omylem nebo závadou, i si to mohl rozmyslet. Dokud auto nezacne i brzdit a nevidim, ze opravdu hodla dokoncit odbočovací manévr, tak čekám, protoze je pořád na hlavní a má přednost.
Řidič vyjíždějící z vedlejší je povinen předvídat situaci. Je jednoznačně vinen. Autu na hlavní silnici se nevjíždí do cesty dokud skutečně nezahájí odbočování.
Vinen je ten, kdo byl na vedlejší silnici. Ty smíš vjet do křižovatky až ve chvíli, kdy ten druhý odbočuje beze vší pochybnosti. Zapnutá směrovka opravdu nestačí.
Vezmi si, že po té hlavní jede cyklista a to auto ho objíždí, tedy signalizuje blinkr vlevo a pak vpravo, a zrovna se to sejde, že se zařadí před cyklistu a dobíhá mu blinkr a míjí vedlejší silnici. Stejně tak by auto mělo dát autům za sebou signalizací najevo i třeba, že je chodec na krajnici. V takovém případě prostě z té vedlejší nikdo vjet nesmí, dokud si není jistý, že opravdu dojde k odbočování. Buď vidíš i přibrzďovat, ale pokud vidíš auto v plné rychlosti jen s blinkrem, vjet tam je hazard jako sviňa.
Tady není prostor pro žádné polemiky, vina je jednoznačně na straně toho, kdo tam vjel z vedlejší silnice.
@Mar__tanka1983 Děkuji! 😁 mně to jen přijde takové ujeté, protože sama bydlím ve velkém městě a kdybych měla čekat pokaždé, jestli teda auto fakt zatočí, tak bych kolikrát čekala ještě druhý den. Právě mě to zaujalo a trochu jsem soucítila s člověkem, co to od*ral, protože sama kouknu - vidím blinkr - jedu. Díky 😇
@zrcadlo To je pravda! Díky ☺️️ Tady konkrétně právě ten, co jel po hlavní, prý i přibrzdil a vypadalo to, že opravdu odbočuje. Ale nebyla jsem tam, tak nevím. Díky za objasnění.
@Renesmee Reny píše:
@Mar__tanka1983 Děkuji! 😁 mně to jen přijde takové ujeté, protože sama bydlím ve velkém městě a kdybych měla čekat pokaždé, jestli teda auto fakt zatočí, tak bych kolikrát čekala ještě druhý den. Právě mě to zaujalo a trochu jsem soucítila s člověkem, co to od*ral, protože sama kouknu - vidím blinkr - jedu. Díky 😇
Ale ten člověk nic neod*ral. Je jasným viníkem. Nechápu nad čím polemizovat.
Co to je za argumenty co předkladas?
Se nedivím, že je tolik hloupých nehod a ještě někteří soucítí s viníkem dopravní nehody. Doufám, že neřídíš.
Jsem z oboru. No pokud se prokaze napr. kamerovym zaznamem ze blikalo to auto na hlavni tak je moznost spoluviny anebo viny auta na hlavni. Pokud kamerovy zaznam neni, tak se nikdo s vami bavit nebude a je to jasna vina auta z vedlejsi. Tak to zkratka je a funguje i na kruhaci. Predpokladat se nema. Mimo jine ridic na hlavni muze o blinkr jen zavadit…
@Trojlístek Vás bych ráda poprosila, abyste přeskočila můj dotaz, pokaždé chodíte jen “buzerovat”. Slušně jsem se zeptala, čekám slušné odpovědi. Paní z oboru tu psala i o možné spoluvině či vině auta na hlavní, takže to tak jasné asi není. A ano, ve velkém městě bych se na vedlejší silnici učekala k smrti, když bych měla počkat, až opravdu všechna auta odjedou a bude tam naprosté místo, protože to bohužel spoustakrát na frekventovaných silnicích není i několik hodin. Takže děkuji za pochopení, že vaše nevyžádané shazování mých řidičských schopností nepotřebuji.
@jagis Díky, kamery na místě jsou, ale policie řekla, že k nim nemá přístup, tak už se to dál neřešilo. Samozřejmě pokud by auto jelo a bylo vidět, že nemá v plánu zatočit, bylo by mi to jasné. Tady ale přímo auto na hlavní i začalo brzdit, blikalo a pak si to řidič rozmyslel a jel dál rovně. 😁
No tak samozřejmě, že je to vina toho z vedlejší. Dokonce jsem četla nějaký odborný článek, ve kterém se nedoporučovalo ani využít toho, že tě „pouští“ někdo, kdo má v tu chvíli před tebou přednost, protože to prostě smrdí průšvihem a snad to bylo zneužito i jako finta při pojistných podvodech. Já nikdy nejedu, dokud to auto opravdu nezačne zatáčet.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahojky, ráda bych se zeptala na situaci (není to z vlastní zkušenosti), ale zajímá mě, jestli by někdo nevěděl, jak je to správně.
poprosím opravdu jen ty, co vědí odpověď, polemik jsme doma už probrali spoustu.
Jedná se o dopravní nehodu, co se stala tady poblíž. Pro lepší představu budu psát, jako by se to stalo mně 😁
Pokud stojím na vedlejší silnici křižovatky tvaru T (jakoby jedu zdola nahoru: I) na stopce a blikám (odbočuji) vpravo a zleva přijíždí po hlavní auto, které také bliká vpravo (zatáčí tam, odkud já vyjíždím), předpokládám, že odbočí, tudíž mu nemusím dávat přednost a vyjíždím doprava. Přijíždějící auto ale nezahne a pokračuje v jízdě rovně, tudíž do mě nabourá, čí je to vina? Vyjíždějícího auta, co by mělo pro jistotu počkat, až auto opravdu odbočí, nebo je to vina auta na hlavní, co klamalo blinkrem? Vina byla připsána z vedlejší vyjíždějícímu autu, ale mně přijde hloupost čekat, jestli blikající auto z hlavní na vedlejší opravdu odbočí a zdržovat tak provoz, protože za ním může jet spousta dalších aut, takže by auto vyjíždějící z vedlejší akorát zdržovalo provoz. Děkuji za rady a informace.