Čím rozpustit mušli?

3115
13.12.22 17:42

Čím rozpustit mušli?

Prosím o tip. Dítko nám zřejmě nechalo do odpadu vany odtéct mušli a ta se tam šprajcla jak nejlíp to šlo… Pokud by tam fakt byla, napadá někoho, co tam nalít, nasypat, aby se v nějakém rozumném čase rozpustila?
Už je na řadě rozebírání potrubí, tak to jen zkouším. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
13.12.22 17:44

Silnou kyselinu. Jako že ocet je moc slabej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
13.12.22 17:55

@Kamkam normálně louh na odpady a nejlépe odpad prohřat horkou vodou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36319
13.12.22 17:57

Horký ocet anebo kyselina solná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
13.12.22 18:01
@JiříkMazlík píše:
@Kamkam normálně louh na odpady a nejlépe odpad prohřat horkou vodou ;)

Ale bacha, fakt to dělá paseku, dokud jsem nedělala v laborkách s horkým louhem a neviděla několik fotek fakt hnusných pracovních úrazů, tak jsem si myslela, že se mi nemůže nic při projíždění odpadů stát. Dnes bez brýlí ani omylem a stát zásadně co nejvíc mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11828
13.12.22 18:04

Mušle je převážně vápník, vpodstate jako skořápka vajicka jen trochu silnější… takže kyselina..ale aby se to rozpustilo nějak rozumně rychle tak to bude muset být asi něco silnějšího než ocet…aby vám to neprozralo trubky pak 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
13.12.22 18:09
@Vladusxx píše:
Mušle je převážně vápník, vpodstate jako skořápka vajicka jen trochu silnější… takže kyselina..ale aby se to rozpustilo nějak rozumně rychle tak to bude muset být asi něco silnějšího než ocet…aby vám to neprozralo trubky pak 🙈

Trubky to nesni spíš se vyvalí hromada páry a smradu :mrgreen:
Ale bacha na to prskání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
13.12.22 18:09
@Ou píše:
Silnou kyselinu. Jako že ocet je moc slabej…

Tak manžel už to rozebírá. Další kyseliny mi tam lít zakázal :mrgreen: dvakrát odčerpával marné pokusy, nejdřív svůj a pak můj. Podařilo se nám tam udělat opravdu žravé prostředí, ale asi ne dost no.

@JiříkMazlík píše:
@Kamkam normálně louh na odpady a nejlépe odpad prohřat horkou vodou ;)

Tohle právě už proběhlo no… Louh, vařící voda a nic, vůbec nic.

Jsem doufala, že bych tu narazila např. na někoho, kdo se snažil „šetrně“ vyčistit si mušle z dovolený a jeho zásahem se mu rozpadly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
13.12.22 18:10

@Kamkam jak se prosím tě dostala ta mušle přes mřížku v odtoku? To nebude nic velkého beztak už je na cestě do ČOV ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
13.12.22 18:11

Děkuju všem za tipy. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
13.12.22 18:11

@Kamkam jak dlouho jsi to nechala? To není otázka pěti minut nechat to přes noc ;) kyselina potřebuje čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
13.12.22 18:17
Děkuju všem za tipy. :palec:
@JiříkMazlík píše:
@Kamkam jak dlouho jsi to nechala? To není otázka pěti minut nechat to přes noc ;) kyselina potřebuje čas

Louh tam byl od včera. Dneska jsem si s tím „hrála“ kolem deváté. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
13.12.22 18:23
@JiříkMazlík píše:
@Kamkam jak se prosím tě dostala ta mušle přes mřížku v odtoku? To nebude nic velkého beztak už je na cestě do ČOV ;)

Jako mně to taky nejde do hlavy, že by se dostala… Říkám, je to pracovní teorie :mrgreen: snažili jsme se přijít na to, co se tam mohlo šprajcnout tak, že to z ničeho nic úplně přestalo odtékat. Pár mušlí jsem nemohla najít, tak se to nabídlo. Dám vědět, co jsme tam nakonec našli. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
13.12.22 19:05

@Kamkam tak to jsem zvědavý 😁 chce to jednou za čas preventivně prohnat „krtkem“ a je klid. Třeba chlupy a vlasy dokážou divy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
13.12.22 20:28
@JiříkMazlík píše:
@Kamkam tak to jsem zvědavý 😁 chce to jednou za čas preventivně prohnat „krtkem“ a je klid. Třeba chlupy a vlasy dokážou divy :mrgreen:

On to dělá preventivně, včera taky právě… Ono to normálně odtejkalo. Malá se dopo koupala. Vypustila normálně vanu. Žádná voda tam nezbyla. Pak to šel manžel odpo čistit a najednou mu ta voda neodtekla… Ale vůbec. Tak tam sypnul víc a víc… Mušle to skutečně nebyla. Byl tam hydroxidový (asi) špunt jak kráva :zed: ale co se tam stalo, že to při stejným postupu najedou udělalo tohle… :nevim: nechápu… Ale je vyřešeno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová