Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti s menstruačními kalhotkami. Jakou značku byste doporučily? V jakém kamenném obchodě je možné koupit? Ráda bych viděla „naživo“, hlavně kvůli velikosti.
Díky za rady a sdílené zkušenosti.
Viděla jsem v dm nebo v Rossmannu🙂 Já mám kalhotky Snuggs a jsem s něma spokojená.
Co vidím/slyším v okolí, tak Snuggs. Ty sem 100% viděla v dm ![]()
Osobně nepoužívám, takže zkušenost nemám.
Ja neznam osobne zadnou zenu co to pouziva, chvalu jsem videla jen od zaplacenych influencerek na instagramu a fb
V Dm mají několik značek.
Já mám jejich privátní značku Jessa a ta funguje dobře jako pojistka ke kalíšku první den nebo pak poslední dny, kdy už spíš jen špiním. Na silnější dny by podle mě nestačily.
@Nenitamduch jo? Já mám tři naprosto reálný kamarádky, co už nic jiného nepoužívají. Já jsem “kalíšková”, ale dvoje gaťky doma mám taky - viz můj předchozí příspěvek.
Ja mám snuggs a spokojenost, původně jsem je kupovala za covidu jen jako pojistku když nebylo kam s detmi venku na WC, ale funguji stále a dost toho vydrží.
Dcera pouziva jen menstruacni kalhotky od zacatku cyklu. Sama si o je rekla. Snuggs jsou bezkonkurencne nejlepsi. Jeste ji celkem vyhovuji Dorina.
@Nenitamduch píše:
Ja neznam osobne zadnou zenu co to pouziva, chvalu jsem videla jen od zaplacenych influencerek na instagramu a fb
Ony to spis pouzivaji mlady holky, co ted zacinaji menstruovat. Okolo moji dcery urcite pulka kamaradek.
Ja pouzivam deset let kalisek, ale jako doplnek mam Snuggs taky.
@mag píše:
Ony to spis pouzivaji mlady holky, co ted zacinaji menstruovat. Okolo moji dcery urcite pulka kamaradek.
Ja pouzivam deset let kalisek, ale jako doplnek mam Snuggs taky.
Mně právě kalíšek příliš nevyhovoval. Bylo pro mě často bolestivé ho zavést a nezřídka se mi stalo, že se špatně „usadil“ a pak protékal. Vím, že mnoho žen si ho nemůže vynachválit, ale já jsem si s ním bohužel nějak neporozuměla
.
Máte některá zkušenost s kalhotkami LunaCare nebo Jižbez? Nebo nějaké jiné značky…
LunaCare se mi líbí asi nejvíc, savá vrstva vypadá podobně tence jako u Snugs, ke kterým jsem nějak jejich kampaní získala odpor…
Já mám:
Maracus - tlustá savá vrstva, proti vložce super komfort, ale potím se v tom
Dorina na noc - protečou, ne že ne, ale na rozdíl od vložky se všechno vsákne do jejich látky. A na rozdíl od tamponu, nemusím se v noci budit na výměnu a nebolí mě břicho.
LoveLuna - ty jsou fakt jenom jako pojistka k tamponu, když jsem v civilizace, při sportu nebo někde na túře by asi nehodě nezabránily
Ecomodi - ta savá vrstva je tlustá a ještě mi přijde, že není ke kraji, takže jim nevěřím a používám jen jako pojistku.