Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Prostě Vodnář píše:
Přečtěte si tu větu ještě jednou, píši tam snad něco o absenci pravidel?
Dobřee, napis mi situaci kdy člověk řídi jenom podle pravidel bez rozumu? Co si mám pod tím představit?
@Kockazvysocan Fakt už proboha
žádné info o té bouračce až na to, co mi známá odříkala, nemám. Jinak bych asi věděla, jak to dopadlo, ne? 😂 Proč bych si tu asi anonymně vymýšlela. Žádnou bouračku jsem ještě neměla. Nesnáším, když mě někdo osočuje, když mě to prostě a jen zajímá! To se člověk nemůže zeptat?! Díky za rady, ale opravdu to není můj případ, pouze jsem si říkala, jestli opravdu vždy může za ten problém jen ten na vedlejší a díky diskuzi jsem zjistila, že ne. To bylo to, co mě zajímalo. Nikde tu nepopisuji, jak já řídím nebo neříkám, že pravidelně nedávám přednost, jak si někteří odvodili úplně nesmyslně. Vy se nikdy nezamýšlíte nad něčím, co vám kamarád/ka vylíčí??? ![]()
@Hibou píše:
Není radno se na silnici řídit tím, co kdo signalizuje. Jediné směroplatné je to, co kdo reálně koná.
To asi vysvětluje proč pořád víc řidičů přetává používat blinkry. ![]()
Stalo se pobliz, ze auto odbocovalo z hlavni doleva, cekalo az projede protijedouci a zezadu nejaky nedockavec videl pomale auto, tak zacal predjizdet a sestrelil dotycneho pred sebou, prave kdyz odbocoval vlevo.
A pak mel plnou pusu reci, ze „neblikal“.
Třeba tu křižovatku ze které se špatně najíždí. Všichni jedou za sebou, sice v bezpečné vzdálenosti, ale tak, aby se mezi ně nemohlo bezpečně zařadit auto z vedlejší. Pak musí někdo zastavit celou kolonu, aby se pár aut mohlo zařadit. Tím se naruší celá plynulost provozu. A vlastně ten, co je pustí, aby se mohli zařadit je vinen, protože právě on narušil plynulost provozu. Stačilo by mít mezi sebou větší rozestupy a myslet na to, že k hlavní se připojují i z vedlejší. Mnohdy k tomu stačí dát nohu z pedálu plynu. Ovšem tady ten rozum schází a v hlavě je ta myšlenka, hlavně aby se před nás nikdo nedostal.
@someargue píše:
Dobřee, napis mi situaci kdy člověk řídi jenom podle pravidel bez rozumu? Co si mám pod tím představit?
@someargue píše:
Psal jsi, řídit se jenom pravidly bez rozumu je špatně.
Já se ptám, kdy nastane situace kde je potřeba se řídit jenom rozumem, bez pravidel?
Toto je s dovolením chybná a nelogická argumentace, na to se věcně reagovat nedá.
Tvoje reakce je úplně stejná, jako by někdo napsal, že z jeho pohledu vývar bez mrkve není dobrý, a tys na to reagovala „a mrkev bez vývaru snad jo?“
@Slavek79 píše:
To asi vysvětluje proč pořád víc řidičů přetává používat blinkry.
Pleteš si příčinu a následek ![]()
V tomto případě se nad takovými věcmi moc nezamýšlím, protože vím, že viník má tendence ze sebe dělat oběť. Málo kdo chce sebou nést tu nálepku vinen a tak chce alespoň od okolí slyšet, že to není tak jednoznačné. Naopak ten, kdo řekne, že to byla jeho blbost, tak mívá v životě jinou úroveň, než popírač té samé blbosti.
@Renesmee Reny píše:
@Kockazvysocan Fakt už probohažádné info o té bouračce až na to, co mi známá odříkala, nemám. Jinak bych asi věděla, jak to dopadlo, ne? 😂 Proč bych si tu asi anonymně vymýšlela. Žádnou bouračku jsem ještě neměla. Nesnáším, když mě někdo osočuje, když mě to prostě a jen zajímá! To se člověk nemůže zeptat?! Díky za rady, ale opravdu to není můj případ, pouze jsem si říkala, jestli opravdu vždy může za ten problém jen ten na vedlejší a díky diskuzi jsem zjistila, že ne. To bylo to, co mě zajímalo. Nikde tu nepopisuji, jak já řídím nebo neříkám, že pravidelně nedávám přednost, jak si někteří odvodili úplně nesmyslně. Vy se nikdy nezamýšlíte nad něčím, co vám kamarád/ka vylíčí???
@Prostě Vodnář Promiňte, ale asi vím sama lépe, že to není situace, ve které bych byla. Asi sama vím lépe, že mi o ní říkala známá a jednoduše jsem duše ženská a tak mě zajímalo řešení a další informace, na které jí jsem se jednoduše neptala. Hledáte zbytečně nějaké skryté významy, co neexistují. 😂 prostě se zajímám, toť vše. Absolutně ani vy ani já nevíme, jak tahle situace proběhla, tudíž podle komentáře paní, co to zde vysvětlovala právně, na vině mohla být známá i ten druhý. Opravdu se vám ale na podrobnosti zpětně nikde ptát nebudu, jelikož její bouračka mi je jedno. Mě zajímala různá řešení při různém chování řidičů v tuto situaci. Nechápu, proč vůbec někdo řeší, že jsem to určitě byla já a určitě jen lžu. 😂 i kdyby, o to v mém dotazu nešlo, šlo o právní formulaci, ve kterém případě je kdo vinen, je mi s prominutím úplně u zadku, jestli je na vině známá nebo ten druhý. Ale klidně si myslete, že jsem bourala já, ani nevíte kdo jsem a může vám být úplně jedno, kdo boural. Zajímal mě výčet možných vin obou účastníků. ![]()
@Prostě Vodnář píše:
A když jej náhodou použijí, tak mnohdy nesprávně. Myslím, že se k tomu dají dohledat i nějaké statistiky.
Přesně tak
směrovku neberu vážně. Kolik řidičů ji má puštěnou třeba 2 km na dálnici atd
![]()
A proč to píšete mně?
@Renesmee Reny píše:
@Prostě Vodnář Promiňte, ale asi vím sama lépe, že to není situace, ve které bych byla. Asi sama vím lépe, že mi o ní říkala známá a jednoduše jsem duše ženská a tak mě zajímalo řešení a další informace, na které jí jsem se jednoduše neptala. Hledáte zbytečně nějaké skryté významy, co neexistují. 😂 prostě se zajímám, toť vše. Absolutně ani vy ani já nevíme, jak tahle situace proběhla, tudíž podle komentáře paní, co to zde vysvětlovala právně, na vině mohla být známá i ten druhý. Opravdu se vám ale na podrobnosti zpětně nikde ptát nebudu, jelikož její bouračka mi je jedno. Mě zajímala různá řešení při různém chování řidičů v tuto situaci. Nechápu, proč vůbec někdo řeší, že jsem to určitě byla já a určitě jen lžu. 😂 i kdyby, o to v mém dotazu nešlo, šlo o právní formulaci, ve kterém případě je kdo vinen, je mi s prominutím úplně u zadku, jestli je na vině známá nebo ten druhý. Ale klidně si myslete, že jsem bourala já, ani nevíte kdo jsem a může vám být úplně jedno, kdo boural. Zajímal mě výčet možných vin obou účastníků.
@Prostě Vodnář Protože jste reagoval, asi jsem si to chybně vyložila, jako že mě přirovnáváte k účastníku nehody a viníku. Pokud to tak nebylo, tak se omlouvám, špatně jsem si to vyložila. Vyznělo to tak, že chci slyšet, že viník je i člověk na hlavní, co blikal, přestože můj záměr je úplně jinde. ![]()
@Renesmee Reny Tak si v tom uděláme jasno. Podívejte se nač jsem reagoval. Vztáhla jste to na sebe absolutně nesmyslně.
@Renesmee Reny píše:
Vy se nikdy nezamýšlíte nad něčím, co vám kamarád/ka vylíčí???
@Prostě Vodnář píše:
V tomto případě se nad takovými věcmi moc nezamýšlím, protože vím, že viník má tendence ze sebe dělat oběť. Málo kdo chce sebou nést tu nálepku vinen a tak chce alespoň od okolí slyšet, že to není tak jednoznačné. Naopak ten, kdo řekne, že to byla jeho blbost, tak mívá v životě jinou úroveň, než popírač té samé blbosti.
@Prostě Vodnář Ano, proto říkám, že jsem to pochopila špatně a nešťastně si na sebe vztáhla něco, co tak myšleno nebylo. 😁
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Přečtěte si tu větu ještě jednou, píši tam snad něco o absenci pravidel?