Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Realita je jednoduchá: kdo dá víc, ten vyhrává. Vy jste možná byli první, kdo napsal e-mail, ale rozhodně ne první a jediní, kdo měl o byt zájem. Makléř to samozřejmě „neblokne“ prvnímu zájemci, když mu druhý den může zavolat někdo jiný a říct: „Dám o 200 tisíc víc, rovnou teď.“ Takže ano, čekají na lepší nabídky, protože jejich klientem je hlavně prodávající a ten chce taky co nejvíc peněz
A pokud si myslíte, že makléři čekají na úplatky „do kapsy“, spíš se smiřte s tím, že prostě jen nejste ti nejlepší kupci na trhu. Někdo jiný buď nabídne víc, jedná rychleji nebo má lepší podmínky.
@Anonymní píše: Více
Jo, nejspíš čekají, že okamžitě složíte zálohu a ještě přihodíte něco od cesty ![]()
My hledali byt 5 let. Takových situací bylo, kdy nás někdo předběhl, ačkoli jsme zájem měli. Dnes to bude asi ještě častější jev ![]()
Hehe, oni potřebují vidět, že máš prachy v hotovosti na účtě k okamžitému převodu. Já volala na první byt co se mi líbil, šla na prohlídku. Ukázala jsem v mobilu peníze, že nemám problém pro majitele bytu ihned složit prachy u notáře.
Telefonát do 12 hodin, že kdy můžu přijet podepsat smlouvu. Takto se to dělá… nikdo se nechce tentovat navíc s bankou, jestli ti schválí na onen byt hypotéku či nikoliv = moc práce, moc času.
Asi tak.
Loni mi napsal makléř, že je nás víc zájemců a prodávající nabídne tomu, kdo dá víc peněz. Nabídla jsem o pár tisíc víc a byl můj. Tohle je hrozná praktika, souhlasím. Peníze jsem také měla cash.
Odpověď na tuto otázku by mě taky zajímala, máme stejnou zkušenost. Domnívám se, že nemovitost v době inzerce už kupce má a jde jen o to, hrát před majitelem nemovitosti divadlo, že o nemovitost není zájem, aby cena nevzrostla, nebo aby ještě pod vlivem tohoto divadla dal majitel předem dohozenému kupci slevu.
@Danuš123 Houby malá domů nebo taktika na prodejce…Kupovali jsme pro rodiče pozemek, napsali jsme, že jsme vážní zájemci, s cenou souhlasíme a můžeme hned podepsat a poslat peníze na účet a nebyl problém ![]()
Musíš být rychlá a mít prachy, nejlíp už na účtě. Jednoduchá praktika, zase nevymýšlejte podivný teorie…
@terien píše: Více
Budeš se divit, ale mě by to taky nenapadlo. Ty realitky jsou pravděpodobně pěkně nenažraná pakáž.
Tak asi nezbyde, než koupit byt v teprve chystané novostavbě, a počkat, až ho dostaví, tam pořád příležitosti jsou, ale ty ceny…
Z pohledu potencionálního prodávajícího bych také nechtěla, aby si makléř/potažmo my sami potřásli rukama hned s prvními zájemci, pokud tedy vím, že jsou nasmlouvané další prohlídky. Ona totiž opravdu může nastat situace, že někdo nabídne víc. A v dnešní době bychom byli hloupí, kdybychom toho nevyužili.
Je to hrozný, ale je to tak.
@bedrisek píše: Více
Tam je blbý, kdyz se těch druhych zeptáte, jestli přihodí, ale těm prvním se nedá šance na to reagovat a třeba by přihodili víc.
Mozna je dobré na začátku se rovnou zeptat, jaký je další postup v případě více zájemců.
Pto ty co zřejmě nečetli do konce. Peníze máme. Žádné čekání na hypo by se nekonalo… Byty nejsou žádné novostavby, ale normální bytovky v paneláku. Inzerát byl vložen nově a i makléřka sama řekla, že jsme první a počítá s námi… Pochopila bych, kdyby na rovinu přišla s tím, že kdo dá víc bere, ozval se někdo kdo nabídl víc.. Nerozumím ale neustálým pohádkám ze strany makléřů. Paní makléřka hned po té, co nám volala a strašně se omlouvala, že musí schůzku zrušit, kvůli pohotovosti s dcerou, se dušovala, že se hned zítra ozve. Pár minut po jejím telefonátu byl už ale inzerát na různých Portálech smazán a telefon nám samozřejmě nikdo nebere. Jen na stránce přímo její realitky zůstal s popisem v rezervaci. Tohle mě sejří. Jednání katastrofální.
Prosím o vysvětlení. Strašně by mě zajímalo, jak fungují makléři při prodejci nemovitostí. Již nějakou dobu se snažíme koupit byt. A už dvakrát se nám opakovala stejná situace. Proběhla prohídka. Byli jsme hned první. Byt se nám líbil, chtěli jsme si jej zarezervovat. Pan makléř to odmítl s tím, že má dnes ještě prohlídky a ať zavoláme zítra. Což mě teda překvapilo, ale dobrá. Druhý den nám opět sdělil, že ještě dnes budou prohlídky ač jsme mu říkali, že byt chceme a proč teda hledá další zájemce.. Třetí den už byl byt v rezervaci někoho jiného. Podobná situace nastala u dalšího bytu.. Byt se objevil v nabídce v deset hodin večer. Okamžitě jsme psali e-mail a ráno hned v 8 jako první zájemci volali.. Paní makléřka nám domluvila schůzku na čtyři odpoledne s tím, že jsme první zájemci. Kolem 12 volala zpět, že musí schůzku zrušit, že jede s dcerou na pohotovost a že se zítra ozve. Ráno už samozřejmě byt v rezervaci někoho jiného. Ač jsme se v telefoně dušovali, že máme zájem a ona slibovala, že je opravdu hned zítra ozve. Tak si začínám říkat, zda oni nečekají nějaké tisíce či desetitisíce do kapsy aby byt dál nenabízeli. 🙈 🙈 🙈 Jinak si to nedovedu vysvětlit. Jsme normální pracující rodina, peníze máme přichystány na účtě, takže žádné čekání na hypotéku a přesto z nějakého mě neznámého důvodu nám nikdo nechce prodat byt
pokud tu máme nějaké makléře, prosím obeznamte mě s tím, jak to funguje 🙈 😅