Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, hledám někoho, kdo žije na kanárských ostrovech nebo na Madeiře! Uvažuju, jsem ve třetím měsíci a před pár dni jsem zjistila, že na miminko budu bohužel sama, a tak jsem zauvažovala o dočasném přestěhování se na Kanárské ostrovy, vidím to tak do dceřiných 5 let věku (pak 1 rok školka v čr na aklimatizaci a škola také už v čr). Samozřejmě si uvědomuju že bych na vše byla od základu sama ale jsem zde v nehezké situaci a říkala jsem si, že je tohle možná šance na nový a hezčí začátek pro všechny. Zajištěná jsem dostatečně, a pracuji odkudkoli online takže to by určitě nebyl problém, stejně tak mluvím plynně anglicky, španělsky ale nikoliv. Chci se nejprve dozvědět nějaké základní info o životě tam - náklady na život, jak to celé „přežít“ s mimčem, tak i s těhotenstvím, (dostupnost a kvalita potravin, dostupnost lékařské péče atd.).
Vyhovuje mi, že jde o zemi v rámci EU, tudíž bude jednodušší papírování, babičky můžou snadno a rychle přiletět na návštěvu, je zde stabilní klima a já i dítko se naučíme španělsky… ![]()
Pokud je tu někdo, kdo na Kanárech žije a má čas a chuť řešit mé dotazy, ozvěte se mi, prosím.
Díky moc!
Příspěvek upraven 30.01.25 v 21:54
A jejej troll nebo zase vlhký sen typického Čecháčka, co si myslí, že každý na něj čeká s otevřenou náručí?
![]()
Byla jsi vůbec někdy na Kanárech nebo to máš jen v hlavě z nějakých fotek na Instagramu? A co ta španělština, umíš ji vůbec? Jak vlastně chceš uživit sebe a miminko? Kde plánuješ zůstat? Myslíš si, že tam přijde nějaký dobrák a zařídí ti všechno nebo máš plán na to, jak přežít bez finančního zajištění? A co když zjistíš, že náklady na život jsou PŘEKVAPIVĚ vyšší než u nás a že teď s dítětem na krku to bude dvakrát tak horší? Těšíš se na to, jak si tam „užiješ“ život s miminkem, bez podpory a s nutností se všemu postarat sama? Těšíš se na to, jak tě každý uvítá s otevřenou náručí, asi jako ty stovky a tisíce migrantů, co se tam neustále x let vylodují?… ![]()
Asi takhle zalet si tam nejdřív min na 3 týdny na dovolenou, procestuj si to tam, dej se do řeči s místními a pak o něčem možná uvažuj. To samé s informacemi, pokud nejsi schopna SAMA najít základní informace o životě tam, podmínky pro dlouhodobý pobyt atd, tak raději zůstaň v Čechách. Protože pokud chceš žít v cizí zemi bez znalosti jazyka, bez příjmu a přitom si sama nedokážeš najít základní informace bez pomocí druhých, tak nemáš šanci tam přežít, ještě navíc s čerstvým dítětem. Spadni nohama a hormonama na zem. Ani nevíš, jak náročný pro tebe bude samotný mateřství, natož tak začít v cizí zemi od nuly, prakticky na úrovni bezdomovectví ![]()
Příspěvek upraven 30.01.25 v 21:49
@Anonymní píše: Více
Samosebou zajištěná jsem, jinak bych o této variantě ani neuvažovala. Tady bydlím v Praze v pronajaté dvoupatrové vile, takže na nějaké 2kk věřím, že určitě nebude problém. S partnerem tam sice nebudeme ale ten nás samozřejmě finančně taky podpoří. Se španělštinou nebudu lhát, tu neumím ale mluvím plynně anglicky a dočetla jsem se že do většiny míst to bohatě stačí. O vyšších nákladech samozřejmě vím a jak už jsem řekla to problém opravdu není, děsí mě spíš představa být v novém sama na miminko první miminko.
@Sunnysmile19 píše: Více
Netuším kde jsi tyto informace vzala? Já naččtené věci mám, pouze se ptám na zkušenosti druhých, abych věděla.
Jak už jsem řekla, zajištěná jsem dostatečně, a pracuji odkudkoliv online, s tím taky není problém. ![]()
@mamspoustuotazek píše: Více
A napadá tě, že třeba nepůjde pracovat s miminkem? Byla jsi někdy na Kanárech?
Příspěvek upraven 30.01.25 v 21:55
Třebas má na na účtu 2,5 mega, to by ji na těch pět let mohlo stačit. Na Tenerife je to v supermarketu levnější než v ČR. Nájem a vše ostatní se dá zjistit na netu. Víš co, napiš Alici Bendový nebo Míšovi Davidovi!
@mamspoustuotazek Chci se nejprve dozvědět nějaké základní info o životě tam - náklady na život, jak to celé „přežít“ s mimčem, tak i s těhotenstvím, (dostupnost a kvalita potravin, dostupnost lékařské péče atd.).
Vyhovuje mi, že jde o zemi v rámci EU, tudíž bude jednodušší papírování, babičky můžou snadno a rychle přiletět na návštěvu, je zde stabilní klima a já i dítko se naučíme španělsky…
"
Že v úvodu píšeš něco jiného a upřímně, nezníš obsahově jako někdo, kdo se té myšlence věnoval víc jak dvě minuty. Kdyby ano, nepíšeš sem a hlavně od toho minimálně na čas pěkně opustíš, kdybys reálně měla načteno, pakliže opravdu nemáš na účtě miliony ![]()
@Sunnysmile19 57294984
Dobře, ať je po vašem@Sunnysmile19 píše: VíceAhoj, hledám někoho, kdo žije na kanárských ostrovech nebo na Madeiře! - je to málo výstižné?
@Sadman třeba chamtivý David a Bendová dají slevu na pronájem… minimálně Bendova po tom fópa se šváby by mohla
![]()
Tak rychle a snadno…, ono je to cca 5 hodin letu. Byla jsem loni na Tenerife a všude strašně lidí, smrad a ruch ze staveb, věčně nějaká dopravní omezení, nedá se zaparkovat.
Hodně afrických migrantů, bezdomovci na pláži, celkem špína.
Jinak to tam ale mám ráda, jen to už není, co to bývalo, místní už mají cizinců taky plné zuby. Potraviny v pohodě, lékárny taky, zdravotní péče asi nebude dostupná jako u nás, ale pořád ještě přijatelná.
Ja zvazovala jinou zemi, ale nakonec jsem si rekla, ze bych pockala, az bude mrneti aspon rok. Tehotenstvi, porod a aklimatizaci na zivot s mimcem si radeji odbudu ve znamem prostredi a az si budu jista, ze to davam, pak bych se teprve stehovala.
@Afrikana 57295045 [/cit
děkuju za názor, napsala jsem ti sz ![]()
@safina 57295011 [/cita
No, já momentálně bydlím v Praze a co si budem, tady to s těma lidma a smradem, vlastně s ničím co jsi napsala není o moc lepší.
Já cestuji docela dost a v této oblasti jsem viděla madeiru, tenerife, Fuerteventuru, a Gran Canaria a upřímě to jsou ta místa o kterých bych tady v Evropě uvažovala, chtěla jsem ať je to aspon trochu blíž domova než třeba bali o kterém jsem uvažovala původně, ale vzhledem ke zdravotnictví jsem si to zase rychle rozmysela.