Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
nonynka8 píše:
Estericka tak to jsme na tom opravdu stejně, i časově, taky se snažíme od června.
V práci mám kolegyňku, která o všem ví, ale ostatní ne, a pořád mi nadhazují, že už bych to mimi mohla mít. Vždycky mě píchne u srdce a já hrdinsky prohlašuji, že je ještě čas. . O snažení ví jen nejbližší rodina, jinak nikdo. Já mám mít teď někdy ovu.probíhá, ale tak nějak divně. Prostě si to nedokážu užít.
Ach jo holky, kéž by existovalo něco 100%, co nám zaručí otěhotnět, co?
Jojo, máme to dost podobné. U mě to ví někdo z rodiny a někteří kamarádi. U části rodiny, kteří nevědí, je ale právě to co říkáš, radši už si k sobě neberu na oslavě žádné miminko, protože pak spustěj proč už si taky nějaké nepořídíme a bla bla. Tak pak říkám, že nechci a proč a je mi z toho úplně těžko…Hlavně se to děje dost často, to bych ty lidi zabila, proč mi to dělaj? Jim to nestačí říct jednou, musej do mě pořád rýpat? ![]()
Já tady musím vypadat hrozně, že si jen stěžuju, ale je to právě tím, že nechci dělat ostatním starosti, tak se nemám kde vypovídat z těch hrozných pocitů ![]()
Ale jo někdy se nám musí zadařit, prostě musí !! ![]()
Estericka Víš, většina lidí, co děti mají, nad námi kroutí hlavou. Znám to, já jsem to dlouho nechtěla říct svojí máme, že se snažíme, ale pak jsem měla nějakou slabou chvilku a řekla jsem to. A odpověď byla podobná. Prosím tě, co řešíš, to bude hned
Člověk to nepochopí, když to nezažil.
Já mám problém právě v tom, že s manžou je vše ok, ale já hned poslední dobou brečím, všechno mě mrzí, nad každým článkem, deníčkem pomalu pláču a jsem z toho fakt hotová. Asi se dneska opiju
![]()
nonynka8 píše:
Estericka Víš, většina lidí, co děti mají, nad námi kroutí hlavou. Znám to, já jsem to dlouho nechtěla říct svojí máme, že se snažíme, ale pak jsem měla nějakou slabou chvilku a řekla jsem to. A odpověď byla podobná. Prosím tě, co řešíš, to bude hnedČlověk to nepochopí, když to nezažil.
Já mám problém právě v tom, že s manžou je vše ok, ale já hned poslední dobou brečím, všechno mě mrzí, nad každým článkem, deníčkem pomalu pláču a jsem z toho fakt hotová. Asi se dneska opiju
![]()
Tak aspoň v to nejsem sama, koukám, že to máme opravdu všechno podobně
Jo a já teda vždycky po ovulce nepiju a když to dostanu a jsem z toho hotová, tak se pak večer vrhám hned po vínu ![]()
to chce klid holky,jinak se nebudeme potkávat tady ale někde v blázinci
je to sice nefér,ale jednou to musí vyjít…
taky znám holky co k tomu přišli ani neví jak,jedna známa otěhotněla zcela nečekaně a proto že se na to necitila tak šla na potrat,když to začala semnou probírat tak na mě šli mdloby a jak ráda bych jí řekla ať to nedělá ale je to její život …akorát jsem z toho byla moc smutná,že ona muže a nechce a já chci a nemužu ![]()
Holky, určitě nám to všem vyjde ![]()
My se snažíme chvilku, ale taky jsem z toho už vykulená. Naivka jsem si myslela, že to vyjde hned na poprvé a ono nic
Teď měřím BT, ale moc moudrá z toho nejsem ![]()
Jsem ve stádiu, kdy všechny těhule jsou mým nepřítelem, protože oni jsou v tom a já ne ![]()
No, snad se taky už dočkám, ale bez ovulace hold není miminko no ![]()
Držím nám všem pěsti ![]()
jj, vidím, že to asi prožíváme každá stejně
já jsem si BT nikdy neměřila a ani nehodlám, to bych pak mohla upadnout do ještě větší deprese ![]()
petruska10 tohle je hrozné. Měla jsem taky jednu známou, která rozkřikovala do světa, jak je těhotná, ale nechá si to vzít. Za to bych vraždila ![]()
A můžu se zeptat, kolik vám je holky? ![]()
Estericka píše:
Ahoj,
jsem na tom podobně. Dnes jsem to dostala a i když jsem to čekala (tentokrát opravdu ano), je mi z toho hrozně smutnoSnažím se od června 2011, nejdřív to bylo v pohodě, když to nešlo, ale teď už jsem každý měsíc víc a víc smutná, nic mě nebaví a nemám z ničeho radost a myslím jen na to. Všichni v okolí říkají, že to bude dobrý, ale koukaj na mě přitom jak na štěně, tak mi je pak z toho ještě hůř
Ahojda,taky se snazime od cervna 2011;-( stale nic,ale nadeje umira posledni;-) snad brzy najdeme ty nase vytouzene // ![]()
nonynka8 píše:
jj, vidím, že to asi prožíváme každá stejnějá jsem si BT nikdy neměřila a ani nehodlám, to bych pak mohla upadnout do ještě větší deprese
![]()
petruska10 tohle je hrozné. Měla jsem taky jednu známou, která rozkřikovala do světa, jak je těhotná, ale nechá si to vzít. Za to bych vraždila
A můžu se zeptat, kolik vám je holky?
me je 31… Dneska mi přijela červená mrcha takze se pak můžeme zacit snazit znovu …
Ahojky hloky
můžu se přidat ? Já teda už jedno zlatíčko doma mám, teď se snažíme o druhý mimi už rok. Zrovna jsem to včera dostala a to jsem si tentokrát byla skoro jistá že to vyjde
tak popíjím vínečko ![]()
Ahojda;-) alespon mas jedno zlaticko,my se snazime o prvni uz osmi mesic,tak to snad vyjde tenhle mesic:-)
Ahoj holky,my už se budeme snažit za podpory doktoru.Krevní testy a spermiogram dopadli dobře.V březnu jdeme prvně do CAR
![]()
Tak preju aby vam to vyslo:-) my teprv najeli na osmi mesic snazeni a doufam ze je konecnej a ze to uz vyjde;-)
Sandra752 píše:
Tak preju aby vam to vyslo:-) my teprv najeli na osmi mesic snazeni a doufam ze je konecnej a ze to uz vyjde;-)
držím palce,ať máš více štěstí ![]()
Ahojky holky, chci vás povzbudit ve vašem snažení a říci, že já již jedno malé dítko mám- teď má 9 měsíců, ale taky cesta k němu byla docela dlouhá. Otěhotněla jsem přesně 2 roky po vysazení antikoncepce. Přesně jak spousta jiných holek jsem si říkala, nejdříve dám svému tělu očistnou kůru, kvůli mimi, tak půl roku a když jsem přešla toho půl roku a chtěla se začít snažit, přestala mi zničeho nic chodit menstruace, takže následovaly injekce na vyvolání atd. což ale nepomáhalo. Byla jsem na krev. testech a manžel na spermiogramu. Manžel byl v poho, já testy s výsledkem - není ovulace, nejdříve můj mudr. rekl ať měřím BT, tak jsem měřila, ale stejně nic. Jednu ale velmi důležitou poznámku k tomu musím dodat, že menstruace se mi začala vracet po tom, co mi kamarádka doporučila užívat kapky GYNEX. Ona sama se snažila o mimo rok a nic, pak začala brát ty kapky a do 3. měsíců byla těhotná a spousty jiných holek taky tak po tom užívání otěhotněli, tak jsem si řekla, že to zkusím taky, ale že já bude čekat dlouho, neb se mi provní musí vrátit mens. a pak ovu. Po nějaké době se mi cyklus stabilizoval, zdálo se, že i ovu je dle měření BT, ale mimi nikde, tak jsme taky s manžou zašli do CAR, tam jsem měla jít na vyšetření a v tom jsem zjistila, total neplánovaně, že jsem těhotná, byla jsem z toho tak v šoku, že jsem informaci zpracovávala 3 dny než jsem vše oznámila manželovi. Takže pokud to u vás bude stále na bodu nula, doporučuji ty kapky, jsou na pročištění org. a určitě neuškodí. Až budu chtít druhé mimi a nepůjde to, určitě je budu brát znovu.
Přeji hodně štěstí.