Nedaroval by někdo vybavení do bytu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.4.20 14:40

Nedaroval by někdo vybavení do bytu?

Krásný den,

Obracím se na Vás s prosbou. Vůbec nevím, jak začít.

Ocitla jsem se v situaci, kdy potřebuji pomoct, docela akutně.

Odstěhoval se od nás (mě a mé dcery) můj druh. Zkráceně, situace byla taková, že jsme měli jeden účet, který byl sice jen na jeho jméno, ale výpisem bych Vám mohla doložit, že na něj chodily mé peníze - RodP a PnD ve výší 8100 Kč. Nájemní smlouva je psaná na nás oba, já jsem nájemce, ex je spolunájemník.

Věc se má takhle, společně jsme si vybavily byt, koupili jsme si velkou šatní skříň, vysavač, obývací stěnu, kuchyňský stůl, židle. Na úvěr jsme si vzali pračku. Od jeho rodičů jsme dostali postel 180200. On sám přišel jen se třemi skříněmi a postelí 90200 kterou užívala moje dcera. Po jeho odchodu mi zde nezanechal nic ze základního vybavení, ani vybavení pro dceru. (což mohu dokázat videohovorem, kdyby bylo potřeba).
Její pokojíček vystěhoval komplet, protože s tím přišel, proti tomu jsem nic nenamítala, moje prosba ale zněla, aby mi zde nechal alespoň velkou postel, ať máme s dcerou kde spát, bohužel si jej odnesl, protože to bylo darováno jeho rodiči, stejně tak odnesl i pračku a nyní nemám kde prát. Zůstal nám v bytě jen gauč, velká šatní skříň, kterou nyní mám s dcerou na půl ???? vybavení kuchyně zůstalo a obývací stěna, jelikož ta byla fakturovaná na moje jméno. K těm věcem, které si vzal, samozřejmě měl doklady a já to plně respektuji.
Ale jsem v takové situaci, že mi nyní ex partner začal vyhrožovat sociálkou, jelikož nám doma chybí základní vybavení. A toho já se strašně bojím. Nebylo to vysloveno jen z jeho úst, ale ze všech účastněných, kteří mu přišli pomáhat stěhovat, protože mají zdokumentováno, v jakém prostředí nyní dcera žije.
Moje situace je taková, že pracovní smlouva mi končí k poslednímu dni v dubnu, a neprodlouží mi jí, měla sem smlouvu DPČ. Ačkoli sháním kde se dá, práci ze dne na den nedostanu a kdo ví kdy bych dostala první výplatní termín.
Finanční situace je taková, že dostávám 8100 rodičák a příspěvek na dítě, výživné na dceru ve výši 2900 Kč, což mi měsíčně dělá 11 000 Kč. Moje měsíční ńáklady na bydlení činí 8930 nájem, 700 zálohy, 600 inkaso (svoz odpadů, telekomunikační poplatek za anténu tv a rádio). Po dobu do 30.9.2020 mi půl nájemného hradí ex partner, protože máme nájemní smlouvu na dobu určitou a nedá se s tím nyní nic dělat, což vám také mohu doložit - vyjádření od společnosti residomo.
Stejně tak vám mohu doložit měsíční náklady na bydlení. To znamená, že po zaplacení všeho nám s dcerou zůstává zhruba nějakých 5 tisíc na celoměsíční stravu. Tím se dostávám k vzniklé situaci, že musím dceři zařídit pokojíček, ale nemám na to dostatečné finance. proto zkouším pomoc touto cestou. Žijeme v MS kraji (podrobnosti a nějaké dokazování poskytnu pouze těm, kteří by mi jakýmsi způsobem pomohli)

Zkoušela jsem i alternativu fb skupin, kde lidé darují věci za odvoz, bohužel je to zhruba dva týdny a stále se nikdo s ničím neozval, ani já nic neobjevila z mého okolí. Tak zkouším Vás, opravdu moc z celého srdce Vás prosím o pomoc ???? Bojím se že bych o dceru přišla… Nevím, zda byste třeba nemohla vyhlásit nějakou sbírku? a já bych samozřejmě doložila Vám veškeré splatné faktur. Je to pro mě velmi těžká a obtížná situace. Bohužel nemám nikoho, v mém okolí, kdo by mi mohl takto významně pomoci. ???? A věřím že tady někde mezi Vámi kus dobrého človíčka bude :srdce:

Moc děkuji za odpověď… Přeji hezký zbytek neděle.

Píši pod anonymem, když bude potřeba, ozve se kdokoli kdo by mi byl ochoten pomoci, napíši vám soukromou zprávu..

Budu doufat v kladné odezvy…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.4.20 14:42

PS.: s mým ex se dohodnout nijak nešlo, zkoušela jsem to několikrát ale marně, občansko-právní spor bych stejně prohrála, nemá cenu se do něj ani pouštět

a samozřejmě chápu, že si za tuhle situaci mohu sama, ale já nemohla tušit, co se stane, jak to dopadne a že rozchod proběhne takhle tvrdě..

• Citovat
  • Upravit
6664
26.4.20 14:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.20 14:50

@klamonožka

děkuji projela jsem to ale nic aktualniho a nic co shanim, skoda, ale dekuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
7228
26.4.20 14:57
@Anonymní píše:
@klamonožkaděkuji projela jsem to ale nic aktualniho a nic co shanim, skoda, ale dekuji :hug:

na bazos.cz, sbazar.cz, nebo i tady na bazaru občas nechávají něco za odvoz nebo symbolických pár korun… pračka, lednice by se tam najít mohla…

ode mě jsi daleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
26.4.20 14:58

Předběhni ho a běž na OSPOD jako první. Řekni popravdě, jak se věci mají. Můžeš mít nárok na příspěvek na dítě, na příspěvek na bydlení a na hmotnou nouzi. Sociálka je také schopná pomoci v akutních případech sehnat třeba tu pračku. Můžou tě odkázat třeba i na potravinovou banku. A vyřídíš si rovnou předběžné opatření o svěření do péče, pokud je ex otec.

Vím o rodinách v mnohem horší situaci, kde děti u matek zůstávají. Nemyslím si, že jsi v ohrožení… Ve skutečnosti by ti ta sociálka spíš měla pomoci. A priori je u nich snaha děti v rodině udržet, ne odebírat.

• Citovat
  • Upravit
27594
26.4.20 14:59

A co projít bazary, tady postele mají za pár korun

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
26.4.20 15:08

Vybaveni neni hlavni, hlavni je cisto a mit v lednici jidlo. Spat jde i na matraci na zemi. Jdi na socialku a urcite pomuzou, nejaka organizace pro pomoc matkam urcite v blizkosti je. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
26.4.20 15:08

Mám jen rám velké postele, zcela zdarma, topstav, dřevěný. Bohužel matrace nemám a jsem Praha, tak nevím, jak by se to řešilo s odvozem.. ale ráda daruju i s roštama, kdybys nic lepšího nenašla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
26.4.20 15:11

Zase dalsi co tady dojde sockovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.4.20 15:29
@Kaileee píše:
Zase dalsi co tady dojde sockovat…

Radu nemám, zato s gustem pindám… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Janli
26.4.20 15:32

Zajdi na Ospod a buď v klidu, nikdo ti dítě nevezme. Pokud máš v blízkosti sběrný dvůr velkého komunálního odpadu, zajdi se zeptat tam. Lidi tam vyváží nábytek a pracovníci jsou často dost vstřícní a za flašku tě lecos nechají odvézt.

• Citovat
  • Upravit
220
26.4.20 15:33

A co nejbližší rodina? Ta by nepomohla? Rodiče, sourozenci nebo kamarádi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
26.4.20 15:39

Existuje nábytková banka

https://na-bank.cz/pro-zadatele/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
26.4.20 15:45
@elibro píše:
Předběhni ho a běž na OSPOD jako první. Řekni popravdě, jak se věci mají. Můžeš mít nárok na příspěvek na dítě, na příspěvek na bydlení a na hmotnou nouzi. Sociálka je také schopná pomoci v akutních případech sehnat třeba tu pračku. Můžou tě odkázat třeba i na potravinovou banku. A vyřídíš si rovnou předběžné opatření o svěření do péče, pokud je ex otec.Vím o rodinách v mnohem horší situaci, kde děti u matek zůstávají. Nemyslím si, že jsi v ohrožení… Ve skutečnosti by ti ta sociálka spíš měla pomoci. A priori je u nich snaha děti v rodině udržet, ne odebírat.

Přesně tak, dojdi hned v pondělí na OSPOD nahlásit situaci. Požádej ať udělají šetření
v bytě a požádej o jednorázovou fin. pomoc. Dej si inzerát na Bazoš do poptávek. Kolik je dceři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!