Opatrovnický soud - prodej nemovitostí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Prave, ze on ho muze / nemusi schvalit. Jen nevime jak dlouho ten proces trva ![]()
- Citovat
- Upravit
A proč by nemohl prodat svoji nemovitost?
teď to na opatru určitě žádná sláva nebude, jako na každém soudu, nejlepší je si tam zavolat a poptat se, ale dávala bych tomu rok - to máš ustanovení opatrovníka apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@leylen rok? To snad neee ne? Maklerka rikala max 3 mesice
To určitě ne
kdyby nebyl Covid tak možná půl roku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leylen píše:
To určitě ne![]()
![]()
![]()
![]()
kdyby nebyl Covid tak možná půl roku
Na co prosím pěkně potřebuje soud až 1 rok?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Na co prosím pěkně potřebuje soud až 1 rok?
Na všechny spisy které tam má? Teď je navíc omezený provoz, všude, i na úřadech, ze kterých se nejčastěji berou opatrovníci. Pokud jde o prodej nemovitosti, tak tam se dělají i znalecké posudky, znalců je málo,… nevím o co přesně u vás jde, tak těžko nastínit hrubý postup ![]()
To není jakože dám podnět a hurá soudce rozhodne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leylen píše:
A proč by nemohl prodat svoji nemovitost?teď to na opatru určitě žádná sláva nebude, jako na každém soudu, nejlepší je si tam zavolat a poptat se, ale dávala bych tomu rok - to máš ustanovení opatrovníka apod.
tak on může prodat svojí část nemovitosti, pokud druhá patří nezletilé tak to musí povolit soud ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka Napíše se smlouva a tu musí schválit soud. No čas se teď prostě blbě určí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leylen píše:
@ka2ka Napíše se smlouva a tu musí schválit soud. No čas se teď prostě blbě určí
takže nemůže prodat tu druhou půlku jen tak ne? v tom jsem měla pravdu ne?
no soudy bych ted asi taky viděla na sakra dlouho
všude to je na hodně dlouho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka Nezletilý nemůže nic, buď za něho jedná právní zástupce, nebo soud ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leylen píše:
@ka2ka Nezletilý nemůže nic, buď za něho jedná právní zástupce, nebo soud
přesně, ale podle toho co píše zakladatelka mi přijde, že prodávají i sestřinu část, aniž by měli to povolený
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka Píše že známá prodává nemovitost, jakou roli v té nemovitosti hraje nezletilá netuším
A právě na to povolení se podle mě ptá. Nejspíš je na LV, ve smlouvě by mělo být, že se jí vytvoří účet kde se pošlou prachy z prodeje, nebo někam se prostě dají, soud tuhle částku musí přezkoumat, aby hájil práva nezletilé… 3 měsíce mi přijde málo, to soud ani nerozvádí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leylen píše:
@ka2ka Píše že známá prodává nemovitost, jakou roli v té nemovitosti hraje nezletilá netušímA právě na to povolení se podle mě ptá. Nejspíš je na LV, ve smlouvě by mělo být, že se jí vytvoří účet kde se pošlou prachy z prodeje, nebo někam se prostě dají, soud tuhle částku musí přezkoumat, aby hájil práva nezletilé… 3 měsíce mi přijde málo, to soud ani nerozvádí
no to je fakt že rozvod je tak na půl roku a to ještě ten bezproblémový
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!
Ahoj vsem, rada bych se zeptala, jestli nekdo nevi, jak dlouho trva vyrizeni na opatrovnickem soudu pri prodeji nemovitosti?
Znamy prodava nemovitost a ma sestru nezletilou a zadne informace jsme na netu nenasli.
Moc dekuji vsem za jakoukoli radu