Opatrovnický soud - prodej nemovitostí

Anonymní
21.4.20 22:47

Opatrovnicky soud - prodej nemovitosti

Ahoj vsem, rada bych se zeptala, jestli nekdo nevi, jak dlouho trva vyrizeni na opatrovnickem soudu pri prodeji nemovitosti?

Znamy prodava nemovitost a ma sestru nezletilou a zadne informace jsme na netu nenasli.

Moc dekuji vsem za jakoukoli radu :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27716
21.4.20 23:08

A nemusí ten prodej povolit soud? to může jen tak prodávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.20 07:30

Prave, ze on ho muze / nemusi schvalit. Jen nevime jak dlouho ten proces trva 8o

• Citovat
  • Upravit
1506
22.4.20 08:09

A proč by nemohl prodat svoji nemovitost? 8o teď to na opatru určitě žádná sláva nebude, jako na každém soudu, nejlepší je si tam zavolat a poptat se, ale dávala bych tomu rok - to máš ustanovení opatrovníka apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.20 08:10

@leylen rok? To snad neee ne? Maklerka rikala max 3 mesice :roll:

• Citovat
  • Upravit
1506
22.4.20 08:46
@Anonymní píše:
@leylen rok? To snad neee ne? Maklerka rikala max 3 mesice :roll:

To určitě ne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: kdyby nebyl Covid tak možná půl roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.20 08:48
@leylen píše:
To určitě ne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: kdyby nebyl Covid tak možná půl roku

Na co prosím pěkně potřebuje soud až 1 rok?

• Citovat
  • Upravit
1506
22.4.20 08:53
@Anonymní píše:
Na co prosím pěkně potřebuje soud až 1 rok?

Na všechny spisy které tam má? Teď je navíc omezený provoz, všude, i na úřadech, ze kterých se nejčastěji berou opatrovníci. Pokud jde o prodej nemovitosti, tak tam se dělají i znalecké posudky, znalců je málo,… nevím o co přesně u vás jde, tak těžko nastínit hrubý postup :D
To není jakože dám podnět a hurá soudce rozhodne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27716
22.4.20 09:42
@leylen píše:
A proč by nemohl prodat svoji nemovitost? 8o teď to na opatru určitě žádná sláva nebude, jako na každém soudu, nejlepší je si tam zavolat a poptat se, ale dávala bych tomu rok - to máš ustanovení opatrovníka apod.

tak on může prodat svojí část nemovitosti, pokud druhá patří nezletilé tak to musí povolit soud ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
22.4.20 09:57

@ka2ka Napíše se smlouva a tu musí schválit soud. No čas se teď prostě blbě určí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27716
22.4.20 10:00
@leylen píše:
@ka2ka Napíše se smlouva a tu musí schválit soud. No čas se teď prostě blbě určí :nevim:

takže nemůže prodat tu druhou půlku jen tak ne? v tom jsem měla pravdu ne?
no soudy bych ted asi taky viděla na sakra dlouho :think: všude to je na hodně dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
22.4.20 10:21

@ka2ka Nezletilý nemůže nic, buď za něho jedná právní zástupce, nebo soud :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27716
22.4.20 10:38
@leylen píše:
@ka2ka Nezletilý nemůže nic, buď za něho jedná právní zástupce, nebo soud :)

přesně, ale podle toho co píše zakladatelka mi přijde, že prodávají i sestřinu část, aniž by měli to povolený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
22.4.20 10:46

@ka2ka Píše že známá prodává nemovitost, jakou roli v té nemovitosti hraje nezletilá netuším :D A právě na to povolení se podle mě ptá. Nejspíš je na LV, ve smlouvě by mělo být, že se jí vytvoří účet kde se pošlou prachy z prodeje, nebo někam se prostě dají, soud tuhle částku musí přezkoumat, aby hájil práva nezletilé… 3 měsíce mi přijde málo, to soud ani nerozvádí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27716
22.4.20 10:49
@leylen píše:
@ka2ka Píše že známá prodává nemovitost, jakou roli v té nemovitosti hraje nezletilá netuším :D A právě na to povolení se podle mě ptá. Nejspíš je na LV, ve smlouvě by mělo být, že se jí vytvoří účet kde se pošlou prachy z prodeje, nebo někam se prostě dají, soud tuhle částku musí přezkoumat, aby hájil práva nezletilé… 3 měsíce mi přijde málo, to soud ani nerozvádí :D

no to je fakt že rozvod je tak na půl roku a to ještě ten bezproblémový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!