Nedává ruce před sebe při přistávání

Anonymní
22.5.19 15:44

Nedava ruce před sebe při přistávání

Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s tím, že když miminko (10 měsíců) chytnete a přibližujete ho k podložce (jakoby s ním přistáváte tvářičkou k podložce), tak rozpaží ruce a nedává je před sebe. Jaké jsou tipy a triky, jaké hry hrát, cvičit? Cvičíme na overballu, motivujeme hračkou. Chodíme na rehabilitace, nedaří se nám ani 2. vzpřímení.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3HE
22413
22.5.19 15:58

Není to tím, že ví, že ho nepustíte? Tím nechci říct, abyste ho pustila :-)
Co všechno dítko už umí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.19 17:25

Měl by to být tzv. střemhlavý reflex…ktery se objevuje az od nejakeho veku, ci faze psychomotorickeho vyvoje. Dite do toho musi dospet, podle me se to neda naucit. Synek to zacal delat z niceho nic az casem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.19 22:40

Děkuji za příspěvky. Nevím čím to je… Umí se přetočit na bříško a zpátky, válí sudy, točí se kolem osy, žvatlá, ale kvůli tomu, že neumí 2. vzpřímení se ještě neplazí, neleze ani nesedí. Má slabší břišní svaly, a tak chodíme na rehabilitace a posilujeme.

• Citovat
  • Upravit
23.5.19 08:50

Zakladatelko a odkud jsi? Resili jsme neco podobneho a vyresili rychle cvicenim formou hry a kojeneckym plavanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.19 14:15

Jsem ze severní Moravy. A jaké hry jste hráli, jaký druh cvičení? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
23.5.19 15:05

Vlastne jsem miminko vertikalizovala, dala jsem si ho obkrocmo na klin pres nohu a nabizela hracky zezhora, at se pro ne natahuje. Dale jsem ho davala do kleku (musi ti ale chtit byt na kolinkach…pokad jeste nechce, je na cvik brzy) a nechala jsem ho natahovat po hrackach a aby drzel trupem balanc. Nebo proste jen ho dat do kleku, ty ho muzes jistit vlastnim telem zezadu a poustet mu treba videa, at je motivovanej v te poloze vydrzet. Tim vlastne zpevnil trup. Pri manipulaci s miminkem jsem prestala klubickovat (v klubicku se vubec nezapojuji brisni svaly a miminko nepracuje s trupem), naopak jsem nosila vertikalne v ruce. Miminko by melo proste prirozene pracovat s trupem a rovnovahou a tim posilovat svaly. Nam to zabralo hodne rychle (2-3 tydny). A druhe vzprimeni spoustu miminek nedela a presto lezou. Jsem svedkem deti kolem sebe, takze se na to neupinej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.19 21:12

Děkuji za tipy. Zkusíme, uvidíme :-)

• Citovat
  • Upravit
456
24.5.19 10:24
@Anonymní píše:
Děkuji za příspěvky. Nevím čím to je… Umí se přetočit na bříško a zpátky, válí sudy, točí se kolem osy, žvatlá, ale kvůli tomu, že neumí 2. vzpřímení se ještě neplazí, neleze ani nesedí. Má slabší břišní svaly, a tak chodíme na rehabilitace a posilujeme.

Máte doma hrázdičku? Tak hodně pomáhá na zpevnění břišních svalů (hrázdičku je nutno dávat nad oblast pupíku, aby se dítko motivovalo jak k práci ručkama tak i nožkama). Je třeba hodně motivovat ruce i nožky…Nám hodně zabírá malý balónek, kterým jezdíme po nožičkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.19 21:08

Thaliakenn - ano, to děláme taky. Děkuji :-)

• Citovat
  • Upravit
456
24.5.19 21:32
@Anonymní píše:
Thaliakenn - ano, to děláme taky. Děkuji :-)

Jinak také děláme to, že pod bříško dávám míč a ona na něm „ručkuje“ za hračkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
21.12.24 11:42

Prosím jak jste dopadli? Dcera mírně hypotonicka a teď 6 měsíců a reflex má takový poloviční, ruce natáhne, ale hned je stáhne zpět, i když ještě pada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí