Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
tak jsem dnes byla na exkurzi v porodnici, kde budu rodit a dozvěděla jsem se, že nedávají epidurál. Docela mě to děsí, já jsem byla rozhodnutá si o něj říct hend jak přijdu do porodnice
teď mám z toho docela hrůzu, jak to zvládnu a to mám za dva týdny rodit…
Ahojky,tak ja sla vedome do porodnice kde nedavaji vubec nic proti bolesti
Hlavu si ztoho nedelej,to prezijes,drzim palecky,jo a jeste musim dodat ze mam nizky prah bolestli,takze jsem rvala kvuly kazdy kravine kdyz jsem byla mala a porody jsem prezila na vybornou,ani jsem nejecela ani nebrecela ![]()
A co je to za porodnici? a nenabizi něco jiného na tluení bolestí?
neboj. určitě to zvládneš i bez něj. mám za sebou dva porody a epidural nebyl ani u jednoho. u Klárky jsem hlásila hned mezi dveřma, že ho chci. ale než mi udělali testy krve, tak jsem byla otevřená tak moc, že se už nedal dát. a u viktora mě to ani nenapadlo. fakt to nakonec nebylo potřeba ani v jednom případě.
krásný a v rámci možností pohodový porod!
Ahoj, já rodila dvakrát a v obou případech jsem „prosila“ o epidurál - to když jsem myslela, že už tu bolest fakt nepřežiju
a ani jednou jsem ho nedostala - chvíli bylo příliš brzo a pak zase už pozdě
.
Držím palečky, zvládneš to stejně jako tisíce maminek před Tebou a tisíce po Tobě ![]()
Já jsem si taky myslela, že budu chtít epidural hned jak vlezu na sál, protože jsem si myslela, že jsem srab, který si i vrtání zubu nechává umrtvit… ale nakonec jsem epidural neměla a PA mi říkala, že mám asi nějaký zvýšený práh bolesti, že to zvládám bez problémů…
tak se neboj, zvládneš to i bez něj a kamarádky teda na něj spíš nadávaly.. zpomalil porod nebo vůbec nezabral…
Luuucik píše:
A co je to za porodnici? a nenabizi něco jiného na tluení bolestí?
je to mostecká porodnice. A ani nic jiného na tlumení bolesti nedávají, prý to tam vedou úplně přirozeně
akorát prý po císaři dávají nějaké léky na tlumení bolesti, ale u normal porodu vůbec nic
já jsem teda ten typ člověka, co si do páteře nenechá píshnout dobrovoln nic i kdybych bolestí umírala… lepší chvíli trpět než riskovat všechna ta rizika spojená s epidurálem
Já si taky nechávám umrtvit zuby na vrtání ![]()
A porod v pohodě.
Srovněj si to v hlavě, že to zmákneš. A zmákneš ![]()
Přinejhorším tam snad máte i jiné porodnice…
ahoj,já si o něj taky řekla hned co mě přijali ještě s nepravidelnýma kontrakcema,ale porod byl tak rychlý že to ani nestihli dokonce ani klystýr jsem nedostala,budeš to muset přetrpět jako každá z nás nic jinýho ti nezbyde,ber to takhle ju:-)
Pájinka25 píše:Luuucik píše:je to mostecká porodnice. A ani nic jiného na tlumení bolesti nedávají, prý to tam vedou úplně přirozeně
A co je to za porodnici? a nenabizi něco jiného na tluení bolestí?akorát prý po císaři dávají nějaké léky na tlumení bolesti, ale u normal porodu vůbec nic
Pokud máš tak hrozný strach z bolesssti tak jdi do jiné porodnice.Já jsem epidurál dostala po deseti hodinách neotvírání.Ulevilo se mi a porodila jsem za hodinu a půl.
bekky píše:
Pokud máš tak hrozný strach z bolesssti tak jdi do jiné porodnice.Já jsem epidurál dostala po deseti hodinách neotvírání.Ulevilo se mi a porodila jsem za hodinu a půl.
S tím bych taky souhlasila.člověk ho nemusí využít,ale měl by mít tu možnost ho dostat ![]()
ja bych si teda Epidural pichnout dobrovolne nenechala.. ty rizika co jsou s tim spojene.. to ne ![]()
já epidurál nechtěla, ale po 20ti hodinách šílených bolestí, kdy jsem už skoro lezla po zdech a vůbec se neotvírala, jsem za epidurál byla ráda, pak jsem se otevřela během 6ti hodin a porodila normálně