Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ano znám, klučina se má pěkně k světu, dohání termínové mimča. Neboj ![]()
Rizik je tam spoustu, ale následky se mohou projevit až později… teta rodila v 26tt, dnes má krásnou 3 letou holčičku, bude muset nosit brejličky protože byla dlouho na sondičkové výživě má poničený jícen, nemá vyvinutou příklopku a neustále zvrací a špatně přijímá potravu a bude zřejmě hyperaktivní… jinak doktoři jsou třída v tomhle, dítě bude určitě v pořádku ![]()
je to hodně individuální ,záleží jestli bude rodit v nebo mimo perinatologické centrum .Taky jak se „povede“ porod a proč rodí předčasně (zánět,infekce?).Určitě ti jestli bude dítě v pořádku neřekne nikdo-nejdřív až po porodu ,ale vyhlídky má v 30tt dobré,jak na to ,že dítě přežije tak na to ,že bude bez následků.
Tak at vše dopadne dobře ![]()
jo my jsme 25tt a bez následků .
Ps: na ty se radši neptej a ani po nich nepátrej -je toho strašně moc a budeš mít zbytečný nervy.
Neboj,opravdu dnes umí zázraky a v tomto týdnu je veliká šance na zdravé miminko.Mám dvojčata 29+4,a jsou jim 2 roky a nikdo by to dnes neřekl.Zlobí jako čerti,a hlavně jsou v pořádku.Držím palečky
![]()
Ahoj, švára se narodil na rozmezí 26. a 27. týdne a je naprosto v pořádku, dneska je mu 25let, takže ani později se u něj žádné následky neprojevily… navíc dnešní lékařství je zase trochu dále, tak snad bude mimčo v pořádku a vše dožene… ![]()
my se narodili v 28 t.t. a jsme plně zdraví
dnešní neonatologové umí dělat obrovské zázraky ![]()
Kamarádka rodila ve 33 tt po asi 3 t udržování. MALý nebyl ani intubovaný.
Půl roku byl silně dráždivé miminko, v noci luxusně spal, dny šíleně proplakal - bez příčiny. Řekli jí, že to bude trvat do cca 6 m. a pak jako mávnutím proutkem bylo vše OK.
teď má 1,5 roku a není vidět rozdíl mezi ním a stejně starými donošenými.
ahoj,
znáte někoho kdo porodil ve 30tt?Jak to dopadlo a bylo vše ok?
Jaké může mít miminko následky?
Kamarádce se začal rozjíždět porod, je ve 30 týdnu,prý už se nedá nic dělat zastavit už to nepůjde.
Jsem z toho vyděšená a mám strach aby to dobře dopadlo