Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co takhle začít se soustředit na sebe, své studium a svůj život? Mužů ti životem projde ještě fůra, v 17 letech se nechat táhnout ke dnu člověkem, co bydlí 200 km daleko, je pěkná hloupost. A samozřejmě, že on musí studovat a samozřejmě, že i ty by ses měla snažit dodělat maturitu, ať se ti to zdá sebenesmyslnější, je to teď to nejdůležitější, co pro sebe můžeš udělat.
@Black22 píše: Více
V tomhle věku dost často začínají deprese. Bacha na to, zkus se obrátit na odborníka ![]()
Tak v čem ti mám vlastně poradit?
Proč tu tedy jsi? Smysl života? Třeba Užívat si? Milovat? Cestovat? Zvířata? Jazyky? Komunikace s lidmi? Osobní rozvoj? Něco musí být. Z těch jmenovaných si tedy myslím že to poslední je takové univerzální a nejlepší, uplatitelné ve všech oblastech. Prozradím ti, když mě bylo tolik co tobě, už jsem se chtěl dávno zprovodit ze světa. Ale jsem tu stále ještě po 45 ti letech.
No a kdyby tě přeci jen život nebavil, zkus si najít někoho kdo je ti podobný a vypovídat se navzájem jeden druhému svěřit. V té chvíli budeš mít zase chuť žít. Potřebujeme jeden druhého. Ale najít toho pravého, komu se můžeš svěřit může být oříšek.
Příspěvek upraven 07.11.24 v 11:26
@otevřená_mysl Ehm, prosím? Já nejsem zakladatelka, asi jsi chtěl/a reagovat na ní ne?
Takže na školu kašleš. Trojku z chování mají akorát děti, které buď mají xy absencí, nebo ve škole udělaly nějaký příšerný průšvih a nebo mají velké poruchy chování a jediné na co myslíš, jak budeš s přítelem, který to má postavené ve škole jako ty. A víš, jak s tímto postojem skončíš? Jako brigádnice u technických služeb, která přespává u popelnice a budeš plodit jedno dítě za druhým rovnou do kojeňáků. Vzpamatuj se, už takhle je ta trojka z chování velký průšvih, nikdo tě s tímto na žádné další škole chtít nebude. Máš, co dohánět, aby sis úplně nepokazila život. Se základkou to na trhu práce není zrovna terno.
Já jsem ten původní příspěvek četla a mám k tomu jen pár poznatků. Rozhodně nezlehčuji psychické problémy a deprese, jen mám pocit, že občas se za to schovává i obyčejná lenost. Že rodiče chtějí, abyste v sedmnácti studovali, to také není nic neobvyklého, natož buzerace. Navíc když tobě dělá problém ob týden sedmihodinová praxe, ale práci bys zvládla, nebo z čeho bys žila? Se základkou budeš dělat jen manuální makačku. Stejně tak není běžné, aby spolu dva středoškoláci bydleli, na to máte dost času po maturitě, až si budete schopni na bydlení vydělat.
.
Příspěvek upraven 08.11.24 v 16:10