Úzkosti? Obvodní lékař

Anonymní
6.11.24 17:38

Úzkosti? Obvodní lékař

Ahoj, už jsem tu měl jednu diskuzi ale nějak se v ní tenhle dodatečný příspěvek ztratil, a tak musím založit novou diskuzi.

Posledních pár týdnů pociťuju (především v práci, před prací a nebo při myšlence na nějakou schůzku co mě čeká, například u psychologa) extrémní neklid, nesoustředěnost a pocit že potřebuju zmizet domů a uklidnit se (přičemž klepu nohama nebo si ze stresu okusuju rty a tváře). To celé je doprovázeno nevolností a pocitem, že jsem na hraně, že se zblázním a ještě se k tomu přidaly problémy se spánkem. S psychologem tohle teprve budu řešit, nemám s tím žádné zkušenosti a je to pro mně novinka, takže opravdu nevím jestli se opravdu jedná o úzkost. Jaké s tím máte prosím zkušenosti?

Ve zkratce si v práci přijdu strašně podrážděný, naštvaný že tam vůbec musím jít. Už delší dobu mě tu určité věci vytáčejí. Dřív jsem to neřešil, ale teď se k tomu přidaly tyhle stavy a já nějak vnitřně pociťuju, že si potřebuju odpočinout. K tomu jsem s nadřízeným řešil, že nejspíš budu dávat výpověď. Samozřejmě se mi to neděje jen v práci, jen to v ní nejvíce prožívám.

No a taky mám příští měsíc navštívit psychiatra, ale ta doba než k němu půjdu mi přijde šílená. Je možné tyhle věci probrat i s obvodním lékařem a požádat ho o neschopenku?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2242
6.11.24 17:41

Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35764
6.11.24 18:15

Požádat můžeš, záleží jestli ti ji dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
6.11.24 18:16

Určitě, na tohle je neschopenka od praktického lékaře ideální. Než se z toho trochu vymotáš, probereš to v psychoterapii a než se dostaneš k psychiatrovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2361
7.11.24 11:54

CDZ ve spadovem miste trvaleho bydliste.
Centrum dusevniho zdravi, kde by mela temer okamzita pomoc psychiatra.

Kdyz si potrebujes odpocinout, co treba lazne? Na to je potreba doporuceni od psychiatra a schvaleni pojistovny (komplexni lazne jedou na neschopenku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2361
7.11.24 12:00

Z financniho hlediska je samozrejme lepsi neschopenka nez vypoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
8.11.24 00:02

Ano, určitě se dá obrátit na obvodního lékaře, popsat mu své příznaky a požádat o neschopenku, pokud potřebuješ čas na odpočinek a zmírnění příznaků. Obvodní lékař může také předepsat léky na krátkodobou úlevu od úzkostí, pokud usoudí, že je to potřeba, a poskytne ti podporu do doby, než se dostaneš k psychiatrovi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová