Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak pokud nejsi troll…
Tak nic lepšího než diagnostický ústav nevymyslí nikdo… pokud vás i mlátí, je to na léčbu. Konzultace s psychiatrii je na místě, ale vzhledem k čekací době objednání, je lepší jednat hned. Do diagnostického ústavu můžete dat dítě buď na vlastní zadost a nebo pomůže OSPOD….
A proč má záchvaty vzteku? Posloucháš ho někdy? Ptáš se ho, co mu vadí, co se mu nelíbí? Ono dost často pomůže, když ho přestaneš peskovat a poučovat a poslechneš si, co mu vadí.
Ale jinak by to chtělo nějakého terapeuta, psychologa nebo někoho takového, kdo vám pomůže najít společnou řeč.
Volíš silná slova, sociopat bez stanovení diagnózy, diagnostický ústav bez popisu, co jste se s dítětem snažili dosud udělat. Promiň, ale v tomhle věku je nejčastější příčina v rodině, případně prodromální stadium vážné psychiatrické diagnózy. Chodí do školy? V první řadě bych se obrátila na výchovného poradce ve škole. Ten vás nasměruje na pedagogicko-psychologickou poradnu, popř. rovnou psychologa. Určitě se to zvládne i jinak než psychiatrií, hospitalizací, medikací nebo pasťáku!
Jak se k němu chováte? Praktikujete doma fyzické tresty? Je manžel jeho biologický otec, jak spoli vychází?
Co spouští tabzáchvaty vzteku? V jaké situaci vám vyhrožuje?
Z vlastní zkušenosti diagnostak nepomůže, tam se douci jen to, co ještě neumí, nezná..a velmi to naruší už tak špatné vztahy v rodině..mě tam taky zavřeli, matku jsem nenáviděla, stykame se až teď, co mám děti. Stačilo, kdyby mě občas vyslechla co ji říkám a celkově si mě všímala..ale zbavit se dítěte je prostě jednodušší, než si přiznat vlastní selhání a hledat chybu především u sebe a az pak případně u dítěte
Dobry den, potrebuji pomoct..
Detstvi mel normalni, zadne trauma ani nic podobneho..
Nejaky diagnosticky ustav? Psychiatrie i bez doporuceni? Uz opravdu nevim..
Uz nevim, co s tim. Mam syna - 11 let. Ma neustale zachvaty vzteku, ublizuje mne i partnerovi, vyhrozuje, ze nas zabije.. Opravdu se bojim a potrebuji nasmerovat
Je toho opravdu hodne, byl vzdycky trochu jiny, ale cim je starsi, tak se to stale zhorsuje.
Prece neni normalni, aby mi muj syn nadaval, vyhrozoval mi, chtel me zabit??
Co poradite?