Sociopat - problémy s chováním

Anonymní
4.11.24 20:43

problémy s chováním

Dobry den, potrebuji pomoct..
Uz nevim, co s tim. Mam syna - 11 let. Ma neustale zachvaty vzteku, ublizuje mne i partnerovi, vyhrozuje, ze nas zabije.. Opravdu se bojim a potrebuji nasmerovat :(
Je toho opravdu hodne, byl vzdycky trochu jiny, ale cim je starsi, tak se to stale zhorsuje.
Prece neni normalni, aby mi muj syn nadaval, vyhrozoval mi, chtel me zabit?? :,( Detstvi mel normalni, zadne trauma ani nic podobneho..
Co poradite? :( Nejaky diagnosticky ustav? Psychiatrie i bez doporuceni? Uz opravdu nevim..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zuzanka320
4.11.24 20:57

Tak pokud nejsi troll…

Tak nic lepšího než diagnostický ústav nevymyslí nikdo… pokud vás i mlátí, je to na léčbu. Konzultace s psychiatrii je na místě, ale vzhledem k čekací době objednání, je lepší jednat hned. Do diagnostického ústavu můžete dat dítě buď na vlastní zadost a nebo pomůže OSPOD….

• Citovat
  • Upravit
13755
4.11.24 20:58

A proč má záchvaty vzteku? Posloucháš ho někdy? Ptáš se ho, co mu vadí, co se mu nelíbí? Ono dost často pomůže, když ho přestaneš peskovat a poučovat a poslechneš si, co mu vadí.
Ale jinak by to chtělo nějakého terapeuta, psychologa nebo někoho takového, kdo vám pomůže najít společnou řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3129
4.11.24 20:59

Volíš silná slova, sociopat bez stanovení diagnózy, diagnostický ústav bez popisu, co jste se s dítětem snažili dosud udělat. Promiň, ale v tomhle věku je nejčastější příčina v rodině, případně prodromální stadium vážné psychiatrické diagnózy. Chodí do školy? V první řadě bych se obrátila na výchovného poradce ve škole. Ten vás nasměruje na pedagogicko-psychologickou poradnu, popř. rovnou psychologa. Určitě se to zvládne i jinak než psychiatrií, hospitalizací, medikací nebo pasťáku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
5.11.24 10:59

Jak se k němu chováte? Praktikujete doma fyzické tresty? Je manžel jeho biologický otec, jak spoli vychází?
Co spouští tabzáchvaty vzteku? V jaké situaci vám vyhrožuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.24 11:05

Z vlastní zkušenosti diagnostak nepomůže, tam se douci jen to, co ještě neumí, nezná..a velmi to naruší už tak špatné vztahy v rodině..mě tam taky zavřeli, matku jsem nenáviděla, stykame se až teď, co mám děti. Stačilo, kdyby mě občas vyslechla co ji říkám a celkově si mě všímala..ale zbavit se dítěte je prostě jednodušší, než si přiznat vlastní selhání a hledat chybu především u sebe a az pak případně u dítěte

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová