Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U jaké doktorky si s tím byla? Já bych doporučila psychologa, ten by s tím měl pomoct, ale nečekej, že to bude hned. Chce to čas 🙂
Myslím, že by ti mohla pomoct knížka Brouci v hlavě. ![]()
https://www.databazeknih.cz/…lenek-458930
Mně s vtíravými myšlenkami dost pomohla.
@Anonymní píše: Více
To určitě zkus. Ne každému vyhovuje hned ten první ke komu jde ![]()
@Peta94 Děkuji za rady a slušně odpovědi.
Čekala jsem, že si někdo spíše akorát stejně rýpne. ![]()
Pro někoho jsem magor, ale vtíravé myšlenky doopravdy nejsou pro mě nic lehkého.
Magor rozhodně nejsi
Naprosto tě chápu, vloni jsem měla také psychické problémy a plno lidí si nedokáže představit jaké to je.
Vtíravé nepříjemné myšlenky jsou zlo. Naprosto to chápu. Ale určitě zkus psychologa - ale nečekej zázrak po jednom neboj třech sezení. Opravdu je potřeba pravidelně chodit delší dobu, pracovat na sobě. Je to běh na dlouhou trať, ale pokud opravdu chceš a máš tu motivaci, určitě se to brzy zlepší v rukou terapeuta.
Držím palce ![]()
Ahoj holky, potřebovala bych slyšet názor na danou věc, co mě hodně omezuje v životě. Je mi dvacet let a hodně trpím nízkým sebevědomím. Nemám se moc ráda, mám sama k sobě neúctu a vyčítám si hlouposti. Pokud někdo, něco udělá mně, ihned to zapomenu. Ale pokud něco v podstatě ani neudělám, tak si to hned vyčítám. Vyčítám si myšlenky ( už teď to zní hrozně). Mám přítele a jsme spolu šťastní. Jsem s ním naprosto spokojená, i když mě občas štve, ve zdravé míře.
Začlo to tím, že se mi líbil jeden kámoš a já si začla vyčítat, že na něj občas myslím. Pak jsem na něj bohužel začla myslet častěji, kvůli tomu, jak jsem si to nacpala do hlavy a každou myšlenku jsem potlačovala. Trápí mě to do teď, jakmile se mi někdo líbí, tak mi automaticky naběhne do hlavy otázka, jestli bych svého přítele vyměnila. A já, v tu chvíli mám blok, na to odpovědět a strašně mě to trápí. Nejspíš mám ten blok z toho, jak na to často myslím, ale stejně mě to trápí. Ale občas, když třeba přítel něco udělá hezkého nebo jsou nějaké chvíle, kdy jsem na to schopná hned odpovědět. Mě to strašně trápí a vím, že je to úplná blbost. Mně to naběhne v hlavě občas i u cizích lidí, které vůbec neznám, jen mi přijdou hezcí a pak třeba nezvládnu odpovědět. Ale zase, jen u někoho třeba. Nebo mě napadne něco, co dělají oni třeba lépe a můj muž, třeba hůř. Fakt mi je to moc líto a nechápu proč třeba někdy jsem schopná odpovědět a někdy ne. Když se na to zeptám třeba teď, tak si odpovím, že bych ho nevyměnila. A třeba za 20 min, mi na to zase nejde odpovědět. NEMÁM TUŠENÍ PROČ. Vím, že je blbost se v tom rýpat a že se do té situace nikdy ani nedostanu. Určitě se přede mě nepostaví 6 mužů, abych si vybrala. V podstatě jsem nic neudělala, ale ubližují a matou mě mé myšlenky. Náš vztah je pro mě dražší, než cokoliv jiného. Pokud si dám třeba otázku, jestli bych byla radši abych měla vztah s přítelem nebo s někým jiným, jsem schopná odpovědět. Ale pokud je to podané formou, jestli bych si ho vybrala, tak ne. Přitom je to v podstatě úplně to stejné. Nemáte nějaký nápad, jak mi to vysvětlit a poradit mi? HLAVNĚ, CO VIDÍTE Z TOHO, CO PÍŠU? Byla jsem s tím u doktorky, jelikož jsem na takové věci opravdu vyčítavá ohledně sebe a nepomohla mi. Ještě než napíšete, že potřebuji psychiatra, tak jsem zapomněla zmínit, že to období pro mě bylo těžké, náročné a tak se to nabalilo. Jo a ještě, dodávám, že tohle s tím odpovídáním začlo až, když se to na mě nabalilo. Dříve bych si odpověděla okamžitě.
Příspěvek upraven 03.11.24 v 17:52